G4Media.ro

Cum i-a răspuns ministrul ungar de externe Péter Szijjártó ambasadorului SUA la…

Sursa Facebook: US Embassy Budapest

Cum i-a răspuns ministrul ungar de externe Péter Szijjártó ambasadorului SUA la Budapesta / David Pressman a criticat Ungaria din cauza poziției anti-occidentale și pro-rusești în chestiunea războiului din Ucraina

Informația a fost preluată și de Agenția de Presă AP cu privire la faptul că ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a spus joi că „este absolut indiferent ceea ce crede despre Ungaria ambasadorul Statelor Unite la Budapesta, David Pressman”, scrie ziarul de opoziție Nepszava, citat de Rador.

Această chestiune a fost abordată joi de ministrul de externe la solicitarea televiziunii private ungare ATV, după ce David Pressman a scris într-un e-mail, răspunzând la întrebarea adresată de Politico, că Guvernul Orbán este bucuros să vorbească despre pace, dar într-un mod în care condamnă sancțiunile occidentale împotriva Rusiei și sprijină propunerile de încetare a focului pe care Kremlinul le prezintă în războiul împotriva Ucrainei. Péter Szijjártó a declarat că „este lipsit de interes, este absolut indiferent ce crede ambasadorul american sau oricare alt ambasador despre procesele politice interne din Ungaria, deoarece nu au nicio legătură cu asta”.

„Dacă dorește să se folosească de șederea sa în Ungaria pentru a critica activitatea Guvernului ales de poporul ungar cu o majoritate destul de clară și care este împuternicit de poporul ungar, atunci îi va fi foarte greu să lucreze eficient în vederea îmbunătățirii relațiilor de cooperare dintre cele două țări”, astfel l-a avertizat Péter Szijjártó pe ambasadorul american.

Ministrul ungar de externe de parcă ar fi uitat – adaugă ziarul „Népszava – că Guvernul Orbán și însuși Viktor Orbán se amestecă în mod frecvent în problemele interne ale Statelor Unite, începând cu sprijinul deschis pentru Donald Trump și mergând până la faptul că premierul a ținut un discurs pe 4 august 2022, în prima zi a uneia din cele mai importante serii de conferințe conservatoare americane, CPAC Texas 2022, care a avut loc la Dallas.

David Pressman a reacționat recent pe Twitter la declarația lui Péter Szijjártó. „Nu considerăm că face parte exclusiv din procesele politice interne din Ungaria faptul că Rusia încearcă să redeseneze unilateral frontierele Europei”, a spus sec ambasadorul american.

De altminteri, David Pressman a acordat deja o declarație și pentru The New York despre faptul că Guvernul Orbán trebuie acum să aleagă între Est și Vest. Articolul amintit, publicat de Politico, se referă la faptul că Viktor Orbán a cerut practic Ucrainei să se predea, și a cerut asta în condițiile în care nu demult a spus că această țară est-europeană este „țara nimănui” pe care Rusia a reușit să-o transforme într-o „epavă neguvernabilă”. Această afirmație a lui Orbán a provocat un scandal destul de mare, Ministerul Afacerilor Externe din Kiev l-a convocat pe ambasadorul Ungariei, István Íjgyártó, avertizându-l pe acesta asupra consecințelor ireparabile dacă Guvernul Orbán nu încetează să folosească retorica anti-ucraineană.

Sursa: Nepszava/ Rador/ Traducerea: Rozália Gănciulescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Ministrul de externe al Ungariei ( no name nu merita pomenit) vorbeste după caseta lui Ceausescu: Neamestecul in treburile interne ( mai putin rusia). Nu mai este nimic de spus despre cei care conduc ungaria, chiar nimic, deoarece umbla cu eticheta pretului pe ei in ruble. Republica Sovietica Hungaristan.

 2. Toată planeta știe acum că ungurii sunt niște barbari, aciuiați din greșeală în Europa. Sunt sigur că tot mai mulți etnici maghiari din România o să înceapă să-și trimită copiii la școlile românești. Ungaristan e pierdută cel putin pentru două trei generații.

 3. Daca aveam si noi oameni competenti la externe, asa cum au ungurii, acum aveau si useristii vize de SUA…

 4. Sclaveții sunt la datorie. Doi deja. Unul mai prăpădit ca altul.

 5. Daca Rusia castiga razbelul in Ucraina , Transilvania cu ajutorul diplomatiei Ruse se v-a uni cu tara mama Ungaria … toti emigranii Moldo-Vlahi care au inundat Transilvania vor fi expulzati la mama lor Moldo-Vlahia

  • Conjugarea verbului ” a uni” la viitor
   eu voi uni
   tu vei uni
   el/ea va uni
   noi vom uni
   voi veți uni
   ei/ele vor uni

 6. Asa isi permit sa vorbeasca cu democratii, daca erau republicanii la putere aveau alta tonalitate si mai mult bun simt.

 7. ”sprijinul deschis pentru Donald Trump” și faptul că a participat și ținut un discurs la o conferință conservatoare este considerat amestec în treburile interne ale SUA. Nu de către ambadsadorul american care nu putea susține astfel de gugumănii ci de către ”meseriașii” de la ziarul ”Népszava”. Te doare mintea!

 8. Trebuie urgent găsită varianta legală pentru eliminarea Ungariei din NATO și UE. Cu cât mai repede ,cu atât mai bine pentru noi toți,iubitori de pace și bunăstare.

  • Nu-i va elimina numeni.Orban nu vorbeste de capul lui fara sprijin.In spatele lor sunt nemtii si austrieci cum au fost intodeauna.Nemtii,mai ales,au nevoie de o asemenea voce,ei au trait foarte bine din relatiile cu Rusia ..Nu mai detaliez.Este parerea mea.

 9. Ungaria urmărește redesenarea măcar a unei părți a frontierei estice, de aceea se explică poziția servilă față de Moscova. Este o poziție revizionistă la care nu a renunțat niciodată, în pofida declarațiilor oficiale repetate.

 10. Multumesc pentru exludere. Cineva acolo sus nu ma iubeste.

  • Multumesc ca ati publicat ca nu m-ati publicat. N-as insista atât (va dati seama ce satisfactie reprezinta pentru egoul meu sa fiu publicat pe site-ul Dv. si ce frustrare resimt când sunt privat de acest deliciu, nu?) da’ as vrea si eu sa pricep „De ce nene Anghelache?”.
   Cineva acolo sus nu numai ca nu ma iubeste da’e si tembel.

 11. Operariunea militară specială(bine i-a zis Putin,pentru ca îl vizeaza direct pe el si pe viitorul familiei sale) a scos la suprafată,fără indoială,masinatiunile care se puneau la cale impotriva Romaniei.Aveau totul pregatit,inclusiv adepti,cetateni romani,nemaghiari.Multi dintre ei s-au vanturat si se mai vantură,toată ziua,pe la televizor.

 12. Ungaria, o tara ai carei conducatori (si alegatori, intr-o oarecare masura) au frustrari cu mult mai mare decat propria tara.
  Si o buna ilustrare a proverbului, „pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti”.