G4Media.ro

Cum arată box office-ul din SUA în acest weekend: „Kung Fu Panda…

sursa foto: captură de ecran

Cum arată box office-ul din SUA în acest weekend: „Kung Fu Panda 4” și „Dune: Part Two” rămân în topul clasamentului

„Kung Fu Panda 4” și „Dune: Partea a doua” se mențin puternic în cinematografele nord-americane, rămânând în fața noii drame a Lionsgate, „Arthur the King”, bazată pe o povestea reală a unui câine, care a obținut 3 milioane de dolari în 3.003 locații în ziua de deschidere, scrie revista Variety.

Filmul lui Mark Wahlberg ar trebui să câștige mai mult de 8 milioane de dolari în acest weekend, ceea ce i-ar permite să ajungă în bronz în clasamentul național. Este un punct de plecare bun pentru această dramă, care are un buget de producție de aproape 20 de milioane de dolari și care se mândrește cu o notă „A” din partea firmei de sondaje de audiență Cinema Score. (Recenzile au fost mixte.)

Ca o comparație canină, „Dog”, filmul lui Channing Tatum, de la United Artists, a avut un debut de 14 milioane de dolari în februarie 2022, dar a încheiat cu un total de 61 de milioane de dolari în încasări. Lionsgate va spera că „Arthur” poate atinge o coardă similară cu publicul.

Bazat pe cartea de non-ficțiune „Arthur – Câinele care a traversat jungla pentru a-și găsi un cămin”, filmul îl are ca protagonist pe Wahlberg în rolul unui alpinist care înrolează un câine vagabond pentru a-l însoți într-o călătorie de 435 de mile prin Republica Dominicană. Simu Liu, Juliet Rylance și Nathalie Emmanuel joacă în rolurile principale, în timp ce regia este semnată de Simon Cellan Jones.

„Kung Fu Panda 4”, de la Universal, pare să devanseze „Dune: Partea a doua” într-o cursă strânsă pentru primul loc. Producția DreamWorks Animation se așteaptă la o încasare de 31,5 milioane de dolari pentru a doua ediție, estimând o scădere modestă de 46% față de impresionanta deschidere de 57,9 milioane de dolari. Filmul a debutat nu prea departe de cele 60,2 milioane de dolari obținute de „Kung Fu Panda” original în 2008; și se menține la fel de puternic (acela a scăzut cu 44,2% în al doilea weekend).

Continuarea filmului va depăși 100 de milioane de dolari în încasări interne în cele trei zile, devenind astfel al doilea titlu al anului care va atinge această bornă. Universal și DreamWorks au micșorat prețul în comparație cu intrările anterioare, realizând „Kung Fu Panda 4” cu un buget de producție de 85 de milioane de dolari. Faptul că filmul este încă aproape de a obține cele mai bune cifre ale francizei este o victorie uriașă.

„Dune: Partea a doua” ar trebui să se mențină pe locul al doilea, după ce vineri a obținut 8,1 milioane de dolari. Această cifră este cu doar 33% mai mică decât în urmă cu o săptămână, continuând o cursă triumfală, stimulată de un word-of-mouth spectaculos. Epopeea științifico-fantastică a lui Denis Villeneuve este liderul încasărilor de box office ale anului și va atinge 200 de milioane de dolari pe plan intern până la sfârșitul weekendului.

Piesa de groază „Imaginary”, de la Lionsgate, ar trebui să se mențină în jurul primelor cinci locuri, după ce vineri a obținut 1,68 milioane de dolari. Aceasta este în scădere cu 53% față de ziua de deschidere de 3,6 milioane de dolari, weekendul trecut. Este puțin probabil ca producția Blumhouse să rămână mult timp în cinematografe, dar tot va trece de 20 de milioane de dolari pe plan intern în decurs de o săptămână, la un buget de producție de doar 10 milioane de dolari. Acesta este un rezultat bun.

Filmul „Cabrini” al Angel Studios ar trebui să ocupe ultimul loc în top cinci, rivalii din industrie estimând 2,95 milioane de dolari în acest weekend, pentru un total de 13,1 milioane de dolari. Bannerul de distribuție și regizorul Alejandro Monteverde nu se apropie nici pe departe de fenomenul „Sunetul libertății” cu acest film (acea anomalie a câștigat de fapt 38% în a doua sa ieșire), iar această continuare nu este pregătită să obțină prea mult profit comparat cu bugetul de producție, care se pare că este mult mai mare.

Între timp, două spectacole de artă se deschid pe mai mult de 1.000 de ecrane cu rezultate mai puțin spectaculoase. Thrillerul polițist „Love Lies Bleeding”, realizat de A24 și aclamat de critici, are avantajul de a fi difuzat în 1.362 de săli, iar rivalii din industrie estimează încasări de 2,5 milioane de dolari în weekend pentru producția cu Kristen Stewart. Filmul „The American Society of Magical Negroes”, de la Focus Features, a primit recenzii mult mai proaste și se descurcă prost, obținând puțin peste 1 milion de dolari din 1.147 de locații.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...