G4Media.ro

Cum ar trebui să răspundă optim autoritățile din educație, în criza Covid-19:…

Cum ar trebui să răspundă optim autoritățile din educație, în criza Covid-19: planul de acțiune în 25 de pași propus de OECD

Cei care au senzația că autorităților române din educație le-a lipsit un răspuns coerent la pandemia Covid-19 pot afla, dintr-un nou raport privind reacția învățământului internațional în fața crizei actuale, că acest răspuns n-a fost nici pe departe singular. Probleme precum lipsa de acțiune, de comunicare sau, după caz, de resurse s-au făcut simțite în multe țări, arată raportul realizat sub umbrela Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) și dat publicității săptămâna trecută. De aceea, OECD propune o listă de măsuri structurate pentru un răspuns cât mai eficient al sistemelor de învățământ la pandemie.

Lista în 25 de puncte, inclusă în raportul realizat de OECD și Harvard Graduate School of Education, prezintă atât măsuri luate deja, mai devreme sau mai târziu, de multe sisteme, printre care România, cât și măsuri care pot fi aplicate în unele țări, dar sunt irelevante în alte locuri. Apar, însă, și măsuri care vor fi fost trecute cu vederea sau care lipsesc pur și simplu.

Același “checklist” oferă structura necesară unei acțiuni coerente din partea autorităților.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.