G4Media.ro

Cum a fost ”curățată” secția penală a Curții de Apel Constanța de…

Cum a fost ”curățată” secția penală a Curții de Apel Constanța de judecătorii duri care au condamnat nume grele printre care și Mircea Băsescu, Sorin Strutinsky sau Nicușor Constantinescu

O decizie luată luni de Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit sancționarea judecătorilor Ciprian Coadă, Iulia Cezara Suciu, Georgiana Anghel, Valentina Boboc și Marius Virgil Ungureanu pentru „nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”. Decizia poate fi contestată de magistrați la Înalta Curte de Casație și Justiție.
În timp ce Iulia Cezara Suciu și Marius Virgil Ungureanu au fost sancționați cu diminuarea indemnizației cu 25% pentru un an de zile, Valentina Boboc și Georgiana Anghel Tudor au fost retrogradate de la Curtea de Apel la Tribunalul Constanța.
Ciprian Coadă, unul dintre cei mai vehemenți judecători împotriva mutilării legilor Justiției, care și-a asumat scrisorile magistraților și a participat la protestele aferente, a fost suspendat din activitate timp de patru luni. Coadă este unul dintre judecătorii care au criticat înființarea Secției Speciale de investigare a magistraților.
Secția Penală a Curții de Apel Constanța a fost ”curățată” astfel de cei mai duri judecători, cunoscuți pentru condamnările celor mai importante nume din Constanța, dar și pentru sentințele dure pe care magistrații le-au dat.
Iulia Cezara Suciu este primul judecător care l-a condamnat pe fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, pe vremea când acesta era la conducerea instituției și avea o influență extrem de puternică în Constanța. Ulterior, Iulia Cezara Suciu l-a judecat pe Constantinescu și în alte spețe. Suciu a fost recuzată și atacată în spațiul public de nenumărate ori de către Constantinescu.
Valentina Boboc și Marius Virgil Ungureanu l-au condamnat pe George Karam, patronul localului Beirut, unde trei fete dansatoare au murit arse în 2014.
Georgiana Anghel Tudor și Ciprian Coadă sunt judecătorii care au ”închis” tripleta de la Constanța condamnându-l definitiv pe Sorin Strutinsky la 10 ani și 8 luni de închisoare.
De altfel, printre cei trimiși la închisoare de judecătorul Coadă se numără și Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, în iunie 2016; Dănuț Căpățână, fostul manager al Spitalului Județean Constanța, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare, în aprilie 2018; Gilberto Șaban, în celebrul caz al Larei Șaban, o tânără ucisă de fratele ei care, pentru fapta sa, a fost condamnat la închisoare pe viață, în anul 2013.
Tot Coadă, pe vremea când era judecător la Curtea de Apel Craiova, a judecat cazul Țundrea după ce anchetatorii au dispus redeschiderea dosarului în urma efectuării analizei ADN care a demonstrat că altcineva era autorul crimei comise în anul 1992.
Context
Curtea de Apel Constanța este condusă de judecătorul Marius Epure, care l-a achitat pe Radu Mazăre pentru că a vândut curtea Palatului Regal din Mamaia, de 1,5 hectare, cu 23 euro/mp, spunând că fapta nu e prevăzută de legea penală. În primă instanță, Mazăre fusese condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.

Judecătorul Marius Cristian Epure locuiește într-o vilă de 245 mp în cartierul rezidențial Compozitori, pe un teren care apare în dosarul Retrocedărilor, în care fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare.

De asemenea, Epure este un apropiat al fostei șefe CSM Lia Savonea și a fost criticat de mai mulți magistrați ai Curții de Apel Constanța atunci când a semnat o scrisoare de susținere a acesteia, pentru că ar fi lăsat impresia că exprimă punctul de vedere al întregului corp de judecători.

Printre primele decizii pe care Epure le-a luat în calitate de șef al Curții de Apel  Constanța a fost să îi așeze pe procurori în sala de judecată la același nivel cu avocații inculpaților și să nu le mai permită procurorilor accesul la informațiile din dosare prin aplicația ECRIS.

Tot Marius Epure este unul dintre șefii de instanțe care s-au opus protestelor magistraților împotriva modificării Legilor Justiției, ocazie cu care a intrat în conflict cu o bună parte din judecătorii Curții de Apel Constanța. Aceștia au criticat atitudinea șefului instanței referitoare la acest subiect.

Marius Cristian Epure este judecător din anul 2001 și a ajuns președintele Curții de Apel Constanța în decembrie 2018. Pe plan local este un magistrat controversat prin prisma deciziilor pe care le-a luat de-a lungul timpului.

Una dintre acestea este eliberarea a trei traficanți de droguri care au fost prinși de DIICOT cu 10 kilograme de cocaină și care, ulterior, au fost condamnați definitiv la pedepse cuprinse între 11 și 13 ani. O altă decizie controversată a judecătorului Epure a fost acceptarea cererii de revizuire a sentințelor într-un dosar în care mai mulți evazioniști fuseseră condamnați definitiv pentru returnare ilegală de TVA. Ulterior, în aceeași speță, inculpații au fost din nou condamnați.

Poate cea mai controversată sentință a judecătorului Epure a fost eliberarea din arest a principalului suspect în cazul unui triplu asasinat. În anul 2008, spațiul public constănțean a fost cutremurat de vestea că albanezul Shyti Blenis a ucis părinții unei fetițe iar pe copilă a îngropat-o de vie. Judecătorul Epure l-a eliberat pe suspect din arest, i-a dat voie să părăsească țara și a întors dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Un an mai târziu, Shyti Blenis a fost găsit vinovat și condamnat definitiv la închisoare pe viață.

Judecătorul Marius Epure are o avere consistentă și un singur venit, salariul de magistrat. Conform ultimei declarații publicate pe site-ul CSM, în iunie 2019, magistratul este proprietarul unic al unui teren intravilan de 500 mp în Constanța (cumpărat în 2007), 1600 mp de teren agricol în Tuzla (cumpărat în 2008), 1600 mp de teren agricol în Costinești (cumpărat în 2008), un apartament de 41 mp în Pitești (cumpărat în 2003), o casă de 245 mp în Constanța (construită în 2009), un autoturism Kya Rio, un Peugeot 407 (partaj voluntar ieșire din devălmășie – proprietatea exclusivă a soției) și un Opel Combo (Cumpărare – proprietatea exclusivă a soției). Judecătorul mai are trecute în declarația de avere două conturi bancare, unul de 8779,34 euro și altul de 7383,73 lei. De asemenea, acesta are și un credit bancar scadent în anul 2033, cu un sold de 105.022 euro. Epure a avut în 2020 un venit anual de 252.172 lei ca judecător la Curtea de Apel Constanța, inclusiv drepturi obținute prin hotărâre judecătorească (conform declarației de avere completată în 25.05.2020, publicată pe site-ul CSM)

sursa foto: Info Sud-Est

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

39 comentarii

 1. PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im, și PSD-IM vă fu…..em și vă furăm de vă nenorocim.
  CORUPEM și HOȚIM pentru că a trăi în alt fel nu știm și nici nu vrem.
  Noi nimic nu pățim, Justiția o jumulim.

  • GATA, justitia SI-A DAT JOS MASCA SI A APARUT CHIPUL rodicai stanoiu.

  • Promovată a fost doar sluga hoților Adina Floricica care a dansat frumos si n-a prins nici un hoț. 😃

  • Nu cred ca in Constanta este o situatie aparte.Sistemul intreg este corupt. pana la varf, mai ales la varf.
   In ultima vreme aceasta mafie a capatat un tupeu urias, isi permite sa pedepseasca magistratii care nu se supun regulilor ei.

 2. Ianuarie 2017 a fost pistol cu apa fata de ce urmeaza din partea PNL si PSD.

  • Ce treaba are PNL ul măi ratacitule?

  • Predatoiu sluga MAFIEI de unde e ?

  • „Ce treaba are PNL ul măi ratacitule?”

   PNL-ul e prostul care sta de sase cat timp PSD violeaza justitia, sperand ca o sa ii vina si lui randul. Cam asta e treaba PNL.

   Si, da, Iohannis si PNL au o vina majora. Puteau sa mearga pe calea cea buna (desfiintarea SIIJ, repararea legilor justitiei, selectarea unori procurori sefi cu rezultate reale, transparenta maxima in cheltuirea banului public si toleranta redusa fata de coruptie), dar au ales sa mearga pe calea cea rea (alianta cu PSD, avocata mafiei sefa la Comisia Juridica, inchiderea ochilor in fata operatiei de eliminare/intimidare a judecatorilor curajosi, pastrarea legilor justitiei asa cum sunt, eliminarea totala a resurselor alocate luptei anti-coruptie)

   De ce au facut liberalii asta? Pentru ca in urmatorii 8 ani vor intra 80 de miliarde de euro in tara si le lucesc ochii dupa ei. Pentru ca sunt la fel de hoti si de ticalosi ca cei din PSD. Pentru ca vor imunitate totala in fata legii. Pentru ca vor sa fure fara sa riste puscarie.

 3. Asta-i justitia din Ro! kk-m-as pe ea!

 4. Sectia de judecatori a CSM a primit unda verde pentru executiile magistratilor cinstiti imediat dupa oficializarea aliantei mafiote Iohannis-PSD-PNL-UDMR.
  Nu-i o coincidenta!

  • Tot ce respiră cucuveaua Savonea și gașca ei este putreziciune morală și infecție cronică mafiota Și -a plantat peste tot oameni de nivelul ei ,scelerati corupți până -n măduva oaselor !

  • Afara cu toți judecătorii care nu primesc mită și nu se descurcă !

  • Si in paralel, avocata unor mari clanuri interlope (cele mai de jos, care se ocupa cu trafic de droguri si persoane) a ajuns Sefa Comisiei Juridice in parlament. Persoana care are legaturi extrem de directe si de sulfuroasa cu acele clanuri interlope (vezi inregistrarile DIICOT), nu discutam de o simpla reprezentare in instanta.

   Semnalele sunt din ce in ce mai clare. Mafia politica a batut palma cu mafia locala pentru o pace pe termen lung, sub obladuirea lui Iohannis si a serviciilor secrete. Acum se ajusteaza brutal sistemul de justitie, ca sa nu fie deranjati.

   O sa ajungem probabil primul stat mafiot din UE.

 5. nu este cu noi, este impotriva noastra.
  Traiasca Ion Ilici Iliescu si invataturile sale!
  Alooo, au trecut 32 de ani, cat mai batjocoriti poporul asta? Nu va mai ajung miliardele furate?

 6. – Haideţi fraţilor să ne facem justiţia noastră pe persoană fizică! Să nu ne mai întrebe nimeni nimic niciodată! Îi facem pe magistraţi lăutarii noştri! Să cânte la masa noastră de boieri! ATENŢIE! Cine nu îşi cunoaşte stăpânii este inspectat judiciar de Fratele Lucică! Să fiţi cuminţi, da?!

 7. Tot ce respiră cucuveaua Savonea și gașca ei este putreziciune morală și infecție cronică mafiota Și -a plantat peste tot oameni de nivelul ei ,scelerati corupți până -n măduva oaselor !

 8. Veţi vota PSD şi PNL din nou, nu vă mişcă nimic din indolenţă, inconştienţă şi sclavie.

  • Cacamitrule, tu ești fată? Altceva decât, USR, postac rus, copeici, mai ai în repertoriu? Bă, nebunule, bagă niste extraverale, ceva? Chiar crezi că te ia cineva în serios? Da’ viață personală ai? Sai, singura ta preocupare este Putin, rușii și USR?

 9. nu critica nimeni usr? hai ca tipati ca aoleo nu fac nimic. na, uite ca face predoiu. da, stiu CSM nu face ce vrea predoiu, dar hai sa nu ne ascundem, e ordin pe unitate venit de sus pt mazilire. e clara treaba. na, sa mai tipati de usr. las ca oug 13 a fost nimic pe langa ce vine acum.

 10. Cucuveaua SAVONEA ESTE ȘEFA MAFIEI DIN JUSTIȚIE ! Mai are cineva vreo îndoială?

 11. Dar roata se invarte nu i asa?izeriile nu pot fi tinute sub pres la nesfarsit,iar cei vinovati pentru asemenea executii urmeaza,mai devreme sau mai tarziu sa platesca.
  NIMIC nu ramâne neplatit!!!!!

  • nu zau? ti se pare tie ca va plati iliescu vreodata pentru masacrul de la revolutie sau de la mineriade?

 12. felicitari ROMANICA NORMALA EDUCATA pentur ca vegheaza la statul de drept … poate ii mai dau aia inca o medalie …

 13. STAT ESUAT FUNDAMENTAL!

 14. NU SE POATE…NE INTOARCEM IN EPOCA DRAGNEA-CHIAR MAI RAU.
  TREBUIE SA-I APARAM PE ACESTI OAMENI

  • Epoca Dragnea e frumoasa. Chiar si eopca Nastase era asa si asa.

   Ne intoarcem in anii 90: casta de privilegiati (si nu vorbesc doar de oameni politici aici, intra aici si lumea interlopa organizata) obtine pas cu pas imunitate totala in fata justitiei

   30 de ani de regres in materie de justitie. Ne-am inotrs de unde am plecat. Aici ne-a adus Iohannis, cea mai marea tzeapa politica romaneacsa.

 15. Ba macar nu o sa-i mai auzim pe postacii de serviciu ai psd si pnl ca justitia nu funcitoneaza. Totul o sa fie „asa cum trebuie”, o sa fie liniste si pace. Palatele or sa infloreasca, postacii or sa fie platiti regeste, dar macar o sa fie liniste. Sincere felicitari!

  • Ahh si era sa uit, ei tot cu pantalonii rupti in c.u.r or sa fie spargand seminte in fata birtului, dar macar justitia nu o sa-i mai „abuzeze” pe „nevinovatii” nostrii politicieni.

 16. Bă looserilor asta e justițea voastră bă, a lu nentu klaun, a peneleprelir și a ciumeților roșii, noii lor pretini. Acu nu vă place? Vă plăcea în geacă roșie!? Acu luaț cu plăcuțe suedeze… pardon, cu opiniile politice 😂😂😂

 17. Dacă e adevărat, e grav

  • Tara lichelelor .

  • Cum adica „daca e adevarat”

   Decizia de penalizare impotriva judecatrilor de mai sus a fost deja luata de CSM. In felul asta, acesti oameni sunt blocati profesional total: nu mai pot ocupa functii de conducere in Constanta, nici macar nu mai pot incerca sa ajunga la ICCJ. Mai mult, sunt gata frezandati pentru o actiune viitoare, de eliminare totala din magistratura.

   CSM a inceput o operatie de epurare in masa a magistratilor care pot sa puna „probleme”. Vor fi pastrati doar judecatorii „cu care te poti intelege”

   Stat mafiot. Aici am ajuns.

 18. Alooooo usr-uuuul e cineva pacolo? Ori radicalizați discursul dvs ca partid ori părăsim dracu țara, bă frate parcă vă e frică și să călcați pe pământ. Exemplu promisiune electorală :confiscarea tuturor averilor peste 1milion euro dacă nu sunt justificate și cu banii confiscați mărire de salarii și pensii, cu tupeu că ne înghit parveniții – fanarioto – securiști,,.,, . ĂȘTIA DE LA BUTOANE SUNT NIȘTE HOȚI, CORUPȚI, ANALFABEȚI TRATAȚII CA ATARE

 19. Constanta, cel mai si cel mai oras din Romania…cel mai cel litoral din Europa – mai bun decat in Grecia si Spania- cel mai performant port – Rotterdam si Hamburg sunt cei mai invidiosi – si bineinteles cel mai cinstiti oameni – chiar si Singapore vin sa ia lectii de aici. Prin urmare de ce ai nevoie de judecatori cand toata lumea este cinstita.

 20. Asta se intampla daca a a ajuns PSD la putere. Multumim Câțu & Iohanis! Să nu uităm ca voi ați făcut asta posibili!

 21. Acolo unde justiția nu funcționează, e periculos sa ai dreptate. A spus-o Francisco de Ouevedo. Valabila in România sub reinstaurati comunista psd, udmr, pnl

 22. Mafia conduce România și CSM – ul nu face excepție!

 23. vai, vai, dragi comentatori atat de implicati in problemele cetatii si in special ale justitiei – acum distingem intre judecatori buni si judecatori rai.
  cand apare subiectul cu pensiile speciale toti sunt rai, justitia e o plaga a societatii care suge banii poporului si nu face nimic.
  cand sunt condamnati unii care au furat sau care nu ne plac noua – hopa, aia sunt judecatori cinstiti.
  cand nu sunt condamnati unii care nu ne plac noua – hopa, judecatori corupti.
  disonanta cognitiva much?