G4Media.ro

Cum a ajuns șef peste Garda de Mediu Tulcea un fost condamnat…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cum a ajuns șef peste Garda de Mediu Tulcea un fost condamnat penal pentru fraudarea fondurilor europene, traseist trecut prin șapte partide: susținere politică PNL de la un alt șef fără legătură cu domeniul

Procurorii DNA l-au reținut marți pe Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, prins în flagrant în timp ce lua mită 25.000 de lei într-un restaurant. El a fost numit în funcție deși în urmă cu zece ani fusese condamnat penal pentru fraudarea fondurilor europene. În ciuda condamnării, el a fost numit pe filieră politică, mai precis filiala PNL Galați.

 • Garda de Mediu este o intituție esențială pentru protecția mediului. Inspectorii gărzii constată cazurile de poluare și dau amenzi poluatorilor

DNA arată într-un comunicat că Dorin Meran este suspect de luare de mită în formă continuată. El a fost prins în flagrant când primea bani de la un om de afaceri pentru a-i da o amendă mai mică.

Tot DNA l-a trimis în judecată în martie 2008, iar în 2012 Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat pe Dorin Meran la 1 an şi 2 luni închisoare cu suspendare condiţionată pentru deturnare de fonduri europene.

La acel moment, Dorin Meran era administrator al companiei SC METACON REP SRL.

În aprilie 2023, el a fost numit șef la Garda de Mediu Tulcea, deși nu are legătură cu domeniul mediu. Potrivit declarației sale de avere, în anul precedent fusese consilier juridic în comuna Ghidigeni din județul Galați.

El a fost parașutat la șefia Gărzii de Mediu Tulcea pe filieră politică, dat fiind că la acel moment șeful Gărzii Naționale de Mediu era liberalul Aurelian Păduraru, venit și el din Galați și cu zero legături cu mediul. Iar cel care l-a propulsat pe Meran în funcția de șef a fost preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie, potrivit publicației locale Viața Liberă.

Meran a fost membru în șapte partide politice, potrivit Viața Liberă: PSM, PSD, PD-L, PIN, PNŢCD, PRM şi Forţa Naţională.

Aurelian Păduraru, omul care l-a pus șef pe fostul condamnat la Garda de Mediu Tulcea, a intrat în atenția opiniei publice când USR a publicat un video cu Aurelian Păduraru, care recunoaște că n-a mai avut nicio legătură cu vreo organizație/structură de mediu, dar că îndeplinește „toate celelalte condiții” pentru a fi numit în funcție pe linie politică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. La groapa de gunoi a istoriei, cu PNL!
  S-au ținut mai cu moț decat PSD, dar aceiaşi hoți, sunt si cei din PNL!
  I-au dat afara de la guvernare, pe cei din USR, pt ca au vrut sa fure, iar cu USR, nu ținea figura! Acum, sunt slugile PSD!!!

  • unde s-a ajuns cu psdnl, sa creada omul ca e efectiv normal sa poti fii numit si sa poti conduce o institutie a statului datorita simplului fapt că „îndeplinește „toate celelalte condiții” pentru a fi numit în funcție pe linie politică.”

  • L-au numit tocmai pentru că avea „experiență”. Să iei șpagă nu e un lucru ușor, trebuie sa îți stăpânești emoțiile, să cunoști omul care îți dă șpagă, să ai încredere că nu te toarnă la un moment dat pentru a scăpa el de pârnaie. Iată, de astfel de oameni e nevoie in PNL!

 2. Se fura fonduri europene ca in codru in patria mafiei si capitalismului de cumetrie. sper sa nu fie lăsați in pace toți ageamii agramați si prost crescuți de organele abilitate ale UE si sa înfunde pușcăriile așa cum merita,dar din noi,vb de Romania, tara lucrurilor făcute la mișto sau din pix.

 3. Dar n-au nicio jenă…ce fomist.

 4. De aia pute aerul din toată România. Bravo PNL. Să-ți fie țărâna cât mai grea și memoria în veci blestemată.

 5. E foarte simplu să scăpăm de PSD și PNL. Pur și simplu la următoarele alegeri toți românii cărora le pasă nu de România, ci de copiii lor, de familia lor, de munca lor, să nu mai pună stampila pe PSD, PNL, și pe toți oamenii lor.
  Să voteze cu ăla care are cele mai mici șanse, cu ăla ultimul în sondaje, cu ăla cu cea mai multă școală și cei mai mulți ani în câmpul muncii, ăla sigur e mai puțin tâlhar decât cei din fruntea bucatelor.
  Să nu se uite la un kilogram de ulei sau la suta de lei de la dom primar, să nu aplece urechea la promisiunile și la amenințările venite din partea liderilor locali. Nici promisiunile și nici amenințările nu vor fi duse la îndeplinire.
  Niște lideri mai buni nu au cum să iasă la suprafață dacă vom sta cu mâinile în sân, sau dacă vom face aceleași greșeli ca la toate alegerile din ultimii 30 de ani. Ne trebuie doar puțin curaj și mai ales putină demnitate.
  Toți acei analfabeți care ajung primari sau consilieri locali trebuie să dispară, iar în locul lor puși cetățeni normali. Oameni normali, oameni dedicați, oameni cu carte, oameni muncitori din cadrul comunității.
  Când vom avea aleși locali mai cinstiți, inevitabil și cei din vârful politicii se vor cerne.

  • Corect!

 6. toti banditii astia sint componenti ai juntei militaro-mafiote care se pisa pe romani de 33 de ani, dupa ce a tras in ei in ’89.

 7. Ce întrebare…cum a ajuns? Experiența…da da, tocmai experiența îl recomandă! Nu vă mai ofuscați atât pentru că este o alegere logică pentru PNL.

 8. Corect!PNL 9%!