G4Media.ro

Culmea birocrației: Guvernul a aprobat azi 34 de proiecte culturale dedicate Centenarului,…

Culmea birocrației: Guvernul a aprobat azi 34 de proiecte culturale dedicate Centenarului, deși mai sunt doar trei zile până la Centenar

Comitetul Interministerial pentru Centenar, o formulă de lucru a Guvernului care cuprinde miniștri și secretari de stat, a aprobat azi finanțarea pentru 34 de proiecte realizate de ONG-uri cu ocazia aniversării Centenarului și a Primului Război Mondial. Problema e că Centenarul Marii Uniri e peste trei zile, pe 1 decembrie, iar banii trebuie cheltuiți până la finalul lunii decembrie.

Nu e clar cum vor reuși aceste ONG-uri să își realizeze proiectele în trei zile și nici cum vor reuși să cheltuiască banii alocați (de ordinul sutelor de mii de lei) în luna care a mai rămas până la încheierea exercițiului bugetar.

Cei 34 de beneficiari sunt, în marea majoritate, ONG-uri locale, printre care ”Asociația Barză Viezure mânz” sau Asociația Pensionarilor din Comuna Biled. Au fost alese pentru finanțare 34 de proiecte, în valoare totală de 5,3 milioane de lei, bani veniți de la bugetul statului.

Ministerul Culturii, condus, până la remaniere, de actorul George Ivașcu, a fost responsabil de implementarea programului, dar nu a reușit să gestioneze programul în timp util. Așa se face că finanțarea proiectelor de Centenar a venit cu trei zile înaintea Centenarului.

Foto: Logo-ul oficial al Centenarului (Sursa: Ministerul Culturii)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Competenta si responsabilitate………. Mai vreau si laude?

 2. Doar 5,3 milioane lei….?!! Adica echivalentul a 3-4 gradinite?!?
  Hmmmm…

  • @Marius:
   Cum adica „echivalentul a trei-patru gradinite”?

   PS. Pai ce, s-au facut cinstiti peste noapte ? :)))

 3. O bataie de joc din partea partidului-stat PSD.

 4. Asa se fac jafurile „cu cap’!!!!!

 5. Sint unii care au luat spagile, iar acum trebuie sa aprobe si plateasca proiectele.

 6. Niste hoti.

 7. Este foarte clar ca acesti bani vor fi furati. Doar asta pot face in 3 zile.

 8. Mai dar carcotas a devenit g4 !

  Al 100-lea an de cand s-a realizat Marea Unire se sfarseste pe 30 noiembrie 2019, deci timp suficient ca sa fie sifonati banii pana la ultimul leut ! :))

  PS. Daca nu reusesc, sa transpuna proiectele in practica, ce au intrat zilele-n sac ? O sa mai fie un centenar ! 😉

 9. E tot mai îndoielnică intenția inițială a coaliției de a serba Centenarul.

 10. 3 zile de pomeni grase stropite din belsug cu mir si apa sfintita,soboare de popi platiti barosan si fasolica cu ciolan pe la colturi. Uite aste sunt proiectele fmmpsdalde. Centenar fericit barosanilor!

 11. pfff… birocratie zici? poi de ce va ascundeti mai baietzi jurnalisti dupa cuvinte care n-au sens in acest articol? birocratia este apanajul nepotismului, in cazul de fata, daca ceea ce scrieti voi aici este adevarat, este FURT. dar daca ma uit in’darat, in tara asta au tot fost furaciosi, chiar unii generali, sau dictatori, sau… oameni de tot kktul. trist e, ca in loc sa sufere, pentru suferintele pa care le-au creat celorlalti (pagubitii, in cea mai mare parts), cai au trait bine, atat cat au trait, fie ca au fost linsati, sau au murit de moarte buna, lucru pe care ar trebui sa-l facem toti, ca o viata avem…

 12. SA INTRE SPAGILE. SA SARBATOREASCA AMNISTIA SI GRATIEREA.
  FA CEVA TUDORELE, SINISTRE AL JUSTITIEI.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.