G4Media.ro

Cuba începe vaccinarea împotriva COVID-19 cu cele 5 seruri dezvoltate pe teritoriul…

Cuba începe vaccinarea împotriva COVID-19 cu cele 5 seruri dezvoltate pe teritoriul său, dar aflate încă în fază experimentală

Cuba va începe de săptămâna viitoare să-şi vaccineze populaţia cu seruri dezvoltate pe insulă dar încă în fază experimentală, au anunţat autorităţile vineri seara, informează sâmbătă AFP.

Ţara comunistă este singura din America Latină care are în prezent cinci vaccinuri în dezvoltare. În campania ce va începe de luni la Havana şi în provinciile Santiago de Cuba (sud) şi Matanzas (centru) vor fi folosite două cele mai avansate vaccinuri. Aceste două vaccinuri, Abdala şi Soberana 2, se administrează în trei doze.

„Credem că vom putea vaccina 22% din populaţie până în iunie, 33% până în iulie şi 70% până în august”, a declarat ministrul cubanez al sănătăţii Jose Angel Portal.

Primele vaccinări vor avea şi rol de testare la scară largă, în speranţa că aceasta va permite omologarea acestor vaccinuri în iunie, a precizat el.

Vaccinul Abdala şi-a încheiat a treia şi ultima fază de teste clinice, ale căror rezultate sunt pe cale să fie analizate, iar Soberana 2 ar urma să-şi încheie ultima fază la mijlocul lui mai.

În următoarele săptămâni, „poate începând cu iunie, dacă rezultatele vor fi favorabile şi vor corespunde aşteptărilor, vom fi în măsură să dăm autorizaţia de urgenţă şi atunci se va putea începe o (campanie de) vaccinare în masă”, a explicat la rândul său Olga Lidia Jacobo, directoarea Cecmed, administraţia însărcinată cu omologarea medicamentelor.

Cuba, care numără 11,2 milioane de locuitori, a înregistrat în ultimul timp o creştere a contaminărilor cu noul tip de coronavirus, însă rămâne foarte puţin lovită de pandemie comparativ cu alte ţări din America Latină, înregistrând până acum, oficial, 114.000 de infectări şi 713 decese de COVID-19.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Mandrie comunista. Prin noi insine – saraci da’ cu capu’ sus. Partidul moare dar nu se preda :))

  2. defapt isi testeaza marfa pe populatia lor transformmata in cobai

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.