G4Media.ro

CSM tergiversează de 7 luni o hotărâre privind revocarea șefului Curții de…

CSM tergiversează de 7 luni o hotărâre privind revocarea șefului Curții de Apel Constanța, un apropiat al Liei Savonea

Într-un răspuns pentru Info Sud-Est, Lia Savonea a transmis că hotărârea Adunării Generale a Curții de Apel Constanța de a-l revoca din funcție pe șeful instanței nu a făcut obiectul unei ședințe CSM, deși au trecut aproape 7 luni de la decizia magistraților constănțeni. Marius Cristian Epure, președintele Curții de Apel Constanța, este un apropiat al Liei Savonea și s-a opus protestelor magistraților împotriva schimbării legilor justiției.

În 9 aprilie 2019, Adunarea Generală a Curții de Apel Constanța a votat revocarea din funcție a președintelui instanței, judecătorul Marius Cristian Epure, și a înaintat această decizie către Consiliul Superior al Magistraturii. Judecătorii au mai decis și ca președintele instanței să fie suspendat din funcție până la finalizarea procedurii de revocare, însă hotărârea acestora nu putea fi aplicată fără acordul secției de judecători din CSM. Secția de judecători din CSM este controlată de Lia Savonea, președinta Consiliului, cea față de care Marius Cristian Epure a încercat să cultive relații apropiate în mai multe rânduri.

Într-un răspuns pentru Info Sud-Est, Lia Savonea a declarat că hotărârea Adunării Generale a Curții de Apel Constanța privind revocarea lui Marius Epure face obiectul unor lucrări mai ample care sunt analizate în cadrul CSM, fără să menționeze, concret, la ce fac referire lucrările respective:

”Situația descrisă face obiect al unor lucrări mai ample, supuse analizei în cadrul ședințelor organizate la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii, urmând ca, în acord cu atribuțiile și competențele prevăzute de lege, să fie adoptate măsurile ce se impun”, transmite Lia Savonea în primul răspuns.

Printr-o altă solicitare, reporterii au încercat să lămurească dacă secția de judecători a pus sau nu în discuție hotărârea Adunării Generale a Curții de Apel Constanța și ce presupune sintagma ”lucrări mai ample”?

Din al doilea răspuns al Liei Savonea reiese că CSM nu a pus în discuție, punctual, decizia AG a Curții de Apel Constanța la aproape 7 luni de când judecătorii au decis revocarea șefului instanței:

”Sintagma ”lucrări mai ample” vizează mai multe situații, după caz: lucrări conexate/ ce impun o analiză etapizată, lucrări ce implică o serie de verificări prealabile, aspecte ce trebuie analizate din perspectiva întregului context al situațiilor semnalate în cadrul unor lucrări conexate. În raport de aspectele expuse, solicitarea vizată de dumneavoastră nu a făcut, până la acest moment, obiect distinct în cadrul unei ședințe a Consiliului Superior al Magistraturii, ci face obiect al soluționării din perspectiva unui întreg context de situații semnalate în cadrul mai multor lucrări”.

Citește articolul integral pe Info Sud-Est.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Navigand prin meandrele concretului.. 7 luni si inca nu se vede malul.

 2. M-am săturat de cârpe în poziții cheie în stat. Chiar nu se găsește nimeni cu suficient curaj să o trimită acasă?

  • Jigodia asta psdista si-a fidelizat foarte multi presedinti/vicepresedinti ai curtilor de apel din Romania, si din aceasta cauza initiativa judecatorilor de la 2 curti de apel, Brasov si Pitesti, nu a dat inca roade in a o suspenda dracului de-acolo. Pt suspendarea ei, trebuie sa fie de acord 2 treimi, adica 10 curti de apel, din cele 15 din tara. M-am dus la articolul din info sud-est, si scarbosul ala de epure, un animal las si limitat, numa’ cand te uiti la mutra lui, n-a trimis in timp util acordul curtii de apel din Constanta pentru suspendarea jivinei, si de asta au cerut suspendarea lui judecatorii de-acolo. Javra imputita o lungeste, ca doar n-o fi sa-si suspende cu mana ei o sluga preaplecata, doamne, nu se mai termina odata cu NEMERNICII astia psdisti din justitie, fir-ati ai dracului, psd!

 3. La malul marii nu mai exista vechiul Tomis sau Constanta ci Pesedanta de la Marea Neagra. Este o mare cloaca orasul portuar , marca psd.

  • Corect.Constanta este sub ocupatie pesedista de 20 ani.Lucrul asta nu ar fi posibil fara sprijinul dat de justitie,politie,de partidele de opozitoe si de o presa locala vanduta in totalitate ocupantului rosu.

 4. Intrebare: S-au trimis actele in vederea extradarii lui Popoviciu? Doamna fosta presdinte CAB domnu Voicu ce zice? Nu e bine doamna Lia nu e bine. Ha Ha Ha
  Al vostru petrov zis si Radu de la Baneasa

 5. Eiii, dragii babei… Șapte-ncercări făr’ de izbîndă s-o puie pe F.A. la S.I.I.J., șapte luni făr’ de-ncercare să-l deie jos pe Epure! Da’ de unde veni Florea Adina? Întocmai, ați ghicit, de la Curtea de Apet Constanța! Și cine-mi mai veni tot de-acolo? Nu împăratul roșu ci cel poreclit de colegii săi „procurorul roșu”, nimeni altu’ decît procurorul-judecătorul-judecătorul constituțional Deliorga Cristian. Aaa, ca să nu uit: umblă pe net ( ha, ha, ha, am ajuns să-l plagiez pe Dragnea!) cum că ăsta din urmă e (încă?!) amantu’ lu’ aia dinainte.
  Și-acuma aveți o „imagine mai fe ansamblu” asupra ăleia oarbe de la Cirtra de Apel Constanța…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.