G4Media.ro

CSM respinge speculațiile că s-ar fi împotrivit prevederilor privind prelungirea stării de…

CSM respinge speculațiile că s-ar fi împotrivit prevederilor privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și a măsurilor restrictive / „Reglementările nu vizează activitatea instanțelor”

Potrivit unei informări transmise de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), prevederile H.G. nr.1130/2021 pentru modificarea anexelor nr.2 și 3 la H.G. nr.1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, justificate în contextul pandemic existent în România, nu vizează activitatea instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea.

„În urma analizei, atât direcția internă a Consiliului Superior al Magistraturii, la solicitarea președintelui CSM, cât și Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, au apreciat că prevederile H.G. nr.1130/2021 nu intră în conflict și nu sunt aplicabile domeniului justiției odată ce legiuitorul a stabilit printr-un demers legislativ special organizarea și desfășurarea activității instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea în contextul pandemiei de COVID-19.

În consecință, activitatea instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea se va desfășura în aceleași condiții ca și cele anterioare H.G. nr.1130/2021 atât în ceea ce privește actul de judecată și de urmărire penală, cât și ceea ce privește accesul justițiabililor în sediile acestora, cu respectarea strictă a regulilor de protecție luate de autorități în scopul limitării efectelor pandemiei.

Consiliul Superior al Magistraturii respinge și pe această cale speculațiile publice în sensul împotrivirii față de măsurile restrictive luate prin H.G. nr.1130/2021, subliniind că aplicabilitatea acestui act normativ nu vizează activitățile specifice desfășurate de instanțe și parchetele de pe lângă acestea și recomandă, în continuare, respectarea tuturor măsurilor luate de autorități în scopul limitării efectelor pandemiei”, se precizează în informarea CSM.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea (presedinte CSM Bogdan Mateescu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Justitia actuala este un Frankenstein platit obscen de mult.

  2. Sa inteleg ca, in Romanica, instantele si parchetele sunt asimilabile bisericii cu slujbele si pupatul moastelor din dotare, farmaciilor si magazinelor alimentare care nu sunt in centre comerciale (adicatalea „chestiile” esentiale)? Ca parca numai astea erau exceptiile la restricti….S-a schimbat ceva intre timp? Sau o scrie ceva printre randurile deja publicate in Monitor? Conform Hotararii Guvernului, asa cum a fost facuta public, eu inteleg ca timp de 30 de zile de luni incolo, numai vaccinati au acces la „facerea” dreptatii intr-o instanta!

    • Justiția este putere independenta de guvern, se administrează singura – au o lege de organizare distincta.

  3. Si daca s-ar fi impotrivit, care e problema? Ce dreacu, toate „dictatele” date de arabete trebuie luate de bune? L-as fi aruncat ca pe-o masea stricata pe fanfaron, demult!

  4. Doamne ce tara am ajuns, fiecare face ce vrea in Romania.Luati naibii un exemplu dintr-o altă țară democratică și ce-ți vedea ca regulile sunt obligatorii pentru fiecare.Intreb si eu justitia in Romania mai functioneaza.Cunosc pe cineva in varsta care așteaptă din luna august redactarea de către judecător a motivației la o sentință in civil al cărui proces datează din 2018.Tot se motivează Covidul.

  5. Mateescu asta i-a cerut lui Arafat sa ii explice cum se aplica Hotararea de Guvern. Pana nu a scris Arafat ca se pot tine sedintele de judecata, a tacut chitic. Cu voie de la Ministerul de interne si de la Arafat personal, a dat o circulara prin cate a transmis atreInstante raspunsul Marelui Arafat!