G4Media.ro

CSM a avizat favorabil proiectele de modificare a legilor Justiţiei

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

CSM a avizat favorabil proiectele de modificare a legilor Justiţiei

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil, vineri, proiectele de modificare a legilor Justiţiei, au declarat surse judiciare pentru G4Media.

13 membri au dat aviz favorabil, iar șase membri aviz negativ (Cristian Ban, Florin Deac, Mihai Bălan, Tatiana Toader, Gabriela Baltag şi Evelina Oprina).

Avizul CSM are doar rol consultativ.

Context

Înainte de transmiterea către CSM pentru avizare, Ministerul Justiţiei susține că a parcurs şi procedura de avizare interministerială, primind avize favorabile din partea tuturor ministerelor avizatoare, respectiv Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, transmite Agerpres.ro.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a participat, vineri, în ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), el mulțumindu-le membrilor acestuia pentru că, prin participarea la ședință, se ridică „o dată în plus la înălțimea statală la care Constituția României plasează acest for”.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. nu CSM si PSD ca majoritatea in CSM apartine PSD

 2. Sa vedem ce au de spus Comisiile Stapanilor.

 3. la ce hal de membri au in sectia pentru judecatori, se putea altfel?!

  • Poate daca ai cerceta un pic …. ai descoperi ca tocmai 2 judecatoare constant atacate ca fiind „psd iste” au votat negativ. Te las sa descoperi care…sau e mai simplu sa repetam sloganuri…

 4. Chiar nu mai merita a fi comentat asa ceva! Ori votam (si nu absentam de la vot) in cunostinta de cauza si cu neuronul „in actiune”, ori ne abtinem de la comentarii si ne traim viata asa cum ne-o asternem! P.S. Daca cei ce voteaza in cunostinta de cauza cf. zicerii „fura, fura dar imi da si mie” sunt majoritari…asta e, natia votanta sa se priveasca in oglinda!

  • Am văzut oameni de la care parcă ai avea pretenții spunând că nu mai votează după ce citeau ce prostii mai fac PSDNLUDMR și mă întreb dacă neuronul care i-a ajutat să funcționeze până acum a existat sau a fost pur și simplu autosugeste ca să nu le curgă băluța pe bărbie. N-ai cum, frate. Efectiv lipsește instinctul de supraviețuire.

  • Exact. Cine nu voteaza nu are caderea sa comenteze. Iar cine a votatbsi e nemultumit de actiunile partidului ales, poate alege diferit in 2024.

 5. „13 membri au dat aviz favorabil, iar șase membri aviz negativ…”

  De fapt, din ceea ce se vede în societatea românească, aproximativ aceasta este proporția celor care doresc o democrație reală în România și a celor cărora nu le pasă: o treime față de două treimi.

 6. niste magistrati carcati si-au vandut demnitatea pe-o aluna si-o fasola pentru ca asta e valoarea lor ca oameni…sper sa fie scuipati de proprii copii atunci cand acestia vor realiza ce excremente umane de parinti au..macar excrementul are valoare in societate ca fertilizator pe cand ei nici atata nu au