G4Media.ro

Csaba Asztalos: Vindem iluzii cu notele. Discriminarea nu ar rezulta din anularea…

Csaba Asztalos: Vindem iluzii cu notele. Discriminarea nu ar rezulta din anularea examenelor din cauza pandemiei, ci din faptul că nu există un sistem de notare unitar / Soluția ar fi să se introducă teze unice

“Discriminarea nu ar rezulta din faptul că nu organizezi examenele naționale din cauza pandemiei COVID-19. Discriminarea ar rezulta din faptul că nu există un sistem de notare unitar, în practică, și asta ar genera inegalități și distorsiuni în calcularea mediei la Bacalaureat și Evaluarea Națională. La examenul de la finalul clasei a VIII-a este chiar mai grav, pentru că pe baza mediei din gimnaziu, în pondere de 20%, se realizează admiterea la liceu, în interiorul învățământului obligatoriu”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

“Iar soluția ar fi să se introducă teze unice naționale sau un tip de evaluarea unică la nivel național. Asta ar asigura o egalitate în evaluarea și notarea elevilor”, a precizat Csaba Asztalos.

Contactat de Edupedu.ro, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a declarat că, “în interpretarea mea, anularea celor două examene nu ar fi discriminatorie în raport cu generațiile trecute, pentru că absolvenții din acest an nu sunt într-o situație comparabilă, ci de fapt sunt într-o situație diferită raportat la absolvenții din anii anteriori. Și această diferență rezultă din situația generată de pandemia COVID-19. O astfel de soluție a adoptat Franța, de exemplu, și Slovacia”.

“Mai mult, în interpretarea mea, statul nu ar fi obligat să adopte această soluție pentru absolvenții din anii anteriori care nu au promovat BAC-ul. Ar putea limita echivalarea doar la absolvenții din acest an. Poate fi limitată, pentru că avem o situație specială și asta o justifică o astfel de limitare; iar cei care au dat în anii precedenți au avut șansele lor”, a explicat Csaba Asztalos, pentru Edupedu.ro.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. băiatu’ ăsta e expert în educație?

  2. Domnu’, despre ce școală vorbești tu, bă? Că cînd te expui cu batistă la buzunaru’ hainei da’ fără cravată măcar (în schimb descheiat la cămașă!) ai și dovedit că măcar cei 7 ani de-acasă nu-i ai. Ai sictir!

  3. Xenofobia la cote mari la cârcotașii de pe G4Media. Discutați mai bine subiectul, nu costumația domnului, terminați cu atacurile ad hominem.

  4. Mereu se trezeste cate unu’ sa zica ce ar fi trebuit sa fi fost daca ar fi fost…
    Pai, mai domnu’, ce facem? ii punem pa tonti apsolventii de cinspe ani incoace sa dea teze unice? Acum, repede, in loc de bac?
    Despre ce vorbesti ?
    Examenele astea nationale sunt acum, minima forma de „teza unica” … aaa siiigur daca se dadeau teze unice de cinspe ani incoace, nu mai era cazu’ sa ne-mpiedicam de-un bac intepenit de covid… si daca Adam nu musca maru’…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.