G4Media.ro

Csaba Asztalos, după decizia FRF în cazul scandărilor xenofobe de la meciul…

Sursa Foto: Facebook/ Asztalos Csaba

Csaba Asztalos, după decizia FRF în cazul scandărilor xenofobe de la meciul Sepsi-Craiova: „Este o vrăjeală. Se va crea un precedent foarte periculos”

Meciul Sepsi OSK – FC U Craiova 1948 se va rejuca, asta a decis Comisia de Recurs din cadrul FRF, iar președintele CNCD, Csaba Asztalos, este de părere că decizia comisiei ar putea crea un precedent periculos, conform sport.ro.

FRF a păstrat sancțiunile dictate în primă fază de Comisia de Disciplină. FC U Craiova 1948 nu va putea fi susținută de suporteri la următoarele șase jocuri disputate în deplasare. De asemenea, ambele cluburi vor fi nevoite să achite amenzi în valoare de 22.500 de lei.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării nu este de acord cu decizia FRF. Meciul Sepsi OSK – FC U Craiova 1948, de pe 29 ianuarie, a fost încheiat după doar 26 de minute. Arbitrul Andrei Chivulete a fluierat finalul jocului din cauza scandărilor xenofobe venite din partea galeriei oltenilor.

„Se va crea un precedent foarte periculos. Sunt de acord că meciurile de fotbal ar trebui să se decidă pe teren, nu la masa verde. Știu și contextul punctelor, cât de importante sunt acestea în vederea play-off-ului. Dar asta nu înseamnă că sancțiunile ar trebui să fie atât de disproporționate.

Nu se schimbă nimic dacă obligi o echipă să joace fără spectatori șase meciuri și să plătească o amendă de 4000 de euro. Este o vrăjeală. Aceste sancțiuni sunt o vrăjeală! Comisiile FRF sunt independente, este decizia lor, dar noi nu suntem de acord.

În toate țările există sancțiuni dure pentru astfel de scandări, la noi nu. Noi a rămas în urmă. Vom avea un precedent după această decizie. Practic, înțelegem că ura de pe stadion nu poate fi sancționată”, a declarat Csaba Asztalos, pentru Sport.ro.

Articolul integral pe sport.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Vrea nu vrea Azstalos nu poate rămâne neutru în acest subiect șă este…subiectiv. Ura de pe, sau in stadion, nu a rămas nesancționată, dar poate pe viitor va trebui sancționată mai clar și fără a lăsa loc de interpretări . Cred că mai degrabă că ar trebuie stabilite criterii clare legate de scandările ce au subiect româno-maghiar sau gesturi în masă ce aduc atingere sensibilă asupra sentimentului național sau de etnie..etc. Arbitrul și federația trebuie felicitați pentru acest episod deoarece au acționat mai degrabă corect față de suporteri inlusiv față de cei din Sf Gheorghe limitând escaladarea priin oprirea meciului și corect față sportivi cărora le asigură evoluția în campionat pe terenul de fotbal.