G4Media.ro

Crystal Cabin Awards 2021: Scaune ergonomice, cușete în loc de spațiu pentru…

Sursa foto: www.crystal-cabin-award.com/

Crystal Cabin Awards 2021: Scaune ergonomice, cușete în loc de spațiu pentru bagaje și un nou concept de toaletă sunt cele mai apreciate proiecte

Un concept de baie de avion ”touchless” și un scaun economic de nouă gnerație au fost declarate design-urile câștigătoare într-un concurs anual care evidențiază inovațiile cabinei de avion, ce ar putea remodela viitorul zborurilor, anunță CNN.

Beacon, designer francez de cabine, a câștigat categoria ”Clean and Safe Air Travel”, în cadrul premiilor Cabina de Cristal (Crystal Cabin Award) din acest an, în timp ce conceptul de scaun Safran, denumit ”Interspace”, a obținut un alt premiu.

Câștigătorii au fost anunțați în cadrul unei ceremonii virtuală, în cadrul Aircraft Interiors Expo 2021, un eveniment din industrie care prezintă inovațiile în proiectarea cabinelor aeronavelor.

Premiile, evaluate de 28 de experți din industrie, sunt grupate de obicei opt categorii, însă în acest an nu au fost  decât doua, din cauza pandemiei.

Lukas Kaestner, președintele Asociației Crystal Cabin Awards, a declarat pentru CNN Travel că alegerea câștigătorilor a fost făcută după o „cursă strânsă”, iar candidații „arată că inovația este încă foarte activă, chiar și după mai mult de un an de pandemie”.

Scaun cu ”aripi”

Designul scaunului de avion ”Interspace” include două aripi căptușite care se pliază manual în interior și în afara scaunului, pentru a oferi călătorului o intimitate suplimentară și a le oferi un loc în care să-și odihnească capul în timp ce încearcă să obțină un somn în timpul zborului.

Sursa foto: www.crystal-cabin-award.com/

Lukas Kaestner a declarat că juriul a observat o tendință către crearea unei „intimități sporite” în cabina de la clasa economică. Conceptul ”Cloude Capsule” de la Toyota Boshoku, de exemplu, imaginează o cabină de avion cu nivel dublu, care utilizează zona de deasupra scaunului economic ca spațiu suplimentar pentru pasageri.

Conform unei declarații a companiei japoneze, designul ar trebui să „facă călătoriile în clasa economică mai sigure, mai plăcute și mai confortabile, creând în același timp mai multe oportunități de venituri pentru companiile aeriene”.

Sursa foto: www.crystal-cabin-award.com/

Ideea inovatoare propune ca pasagerii să-și poată cumpăra un bilet de scaun economic obișnuit și apoi, ca supliment, să achiziționeze accesul la ”Cloude Capsule”, pe care Toyota Boshoku îl numește „o cameră multifuncțională care se potrivește cu experiența unui loc de clasă business”. Călătorii se pot retrage acolo odată ce avionul atinge altitudinea de croazieră. Capsula ar putea avea, de asemenea, propriile setări de încălzire și răcire.

Unul dintre cele mai atrăgătoare modele de pe lista lungă a proiectelor apreciate de juriu a fost proiectul ”Chaise Longue Economy Seat Project” – o cabină de scaun cu două niveluri, fiecare rând alternând între scaunele de pe podea și scaunele ridicate la câțiva metri deasupra solului. „Rândul inferior are avantajul că pasagerii au experiența de relaxare a unei canapele prin întinderea picioarelor, în timp ce rândul superior oferă o experiență SUV”, a explicat designer-ul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...