G4Media.ro

Criza statului în genunchi. Cum a fost lăsat Drulă singur de protectorii…

Criza statului în genunchi. Cum a fost lăsat Drulă singur de protectorii sindicaliștilor – afaceriști

Vineri, statul român a fost îngenuncheat de o ceată de briganzi care a capturat metroul, o infrastructură critică. În locul unui ultimatum ferm de la premier, ministrul de Interne ori prefect, guvernul a privit neputincios o zi întreagă cum zeci de mii de bucureșteni s-au înghesuit, în plină pandemie, în autobuzele supraaglomerate. Pe fondul paraliziei colegilor săi, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a fost perceput ca omul-forte care restabilește forța și prestigiul statului.

 • Să recapitulăm faptele. Câteva sute de sindicaliști conduși de Ion Rădoi au blocat șinele de metrou vineri dimineață, de la ora 5. Complet ilegal, încălcând toate legile, fără nici o revendicare în primele ore. Miile de angajați Metrorex nu au putut să pornească trenurile, zeci de mii de călători au întârziat la job. Ministrul Drulă a emis un ultimatum și a anunțat că nu va negocia cu cei care au blocat metroul. Deși orele treceau, acțiunea ilegală se prelungea, guvernul și Ministerul de Interne nu au făcut nici un pas pentru deblocarea infrastructurii critice. La ora 16.00, Drulă a ieșit și a cerut autorităților de ordine publică să intervină. Adică ministrului de Interne, Lucian Bode, fostul ministru al Transporturilor care a închis ochii în mandatul trecut la afacerea spațiilor comerciale din metrou, miza acestei acțiuni fără precedent. Nimic nu s-a întâmplat, iar situația a fost deblocată abia seara, de prefectul Capitalei.

Practic, Drulă a fost lăsat singur de statul român în confruntarea cu exponenții vechii lumi, sindicaliștii lui Rădoi care s-au înțeles pe un contract păgubos pentru stat cu toți miniștrii Transporturilor din ultimii 20 de ani. Un contract care doar în 2019 a adus profituri la vedere de 6 milioane de lei pentru firma sindicaliștilor, dar din care nimeni nu știe câți bani negri, colectați la sacoșă de la magazinele din subteran, s-au scurs și spre lumea politică.

La fel ca Băsescu în anii 2000, când a început dărâmarea tarabelor insalubre din București, Drulă a declanșat conștient un război cu inamici puternici – la vedere sau subterani. Membru al unui guvern fără mari luptători politici, exponent al unui partid perceput ca populat cu ”tocilari”, Cătălin Drulă a transmis un vineri un mesaj de forță. A fost singurul exponent al statului care și-a respectat fișa jobului.

Mesajul lui nu a fost adresat doar sindicaliștilor, pentru că aceștia au avut parteneri politici în afacerea cu spațiile comerciale. Drulă le-a vorbit printre rânduri lui Bode, lui Ludovic Orban – foști miniștri ai Transporturilor care au tolerat situația și care acum, în confruntarea de vineri, l-au lăsat singur. Drulă și-a făcut treaba în interiorul atribuțiilor: a denunțat contractul și a cerut evacuarea spațiilor. Mai departe, eliberarea liniilor de tren era treaba autorităților de forță, nu a lui.

Reversul medaliei e că nu poate da înapoi din acest război cu sindicaliștii. Orice renunțare, orice ezitare a colegilor care trebuie să restabilească ordinea publică (prefectul Capitalei ori ministrul Internelor), orice prelungire a crizei de la metrou îl va fragiliza și va distruge rapid capitalul de imagine și încredere câștigat vineri. Așa a pățit Stelian Ion, care a pornit rapid confruntarea cu ”lumea veche” pentru desființarea SIIJ, dar a sfârșit prin a accepta un compromis care i-a ciobit serios imaginea.

Dar Drulă a construit în timp, din prima zi a mandatului, un deznodământ favorabil pentru el. ”Mafia” din Metrorex a fost ținta lui de la început, dintr-un motiv simplu: compania consumă o parte importantă din bugetul ministerului, e o piatră de moară și împiedică multe investiții ce ar putea fi făcute cu acei bani. Drulă a vorbit constant atât public, cât și în guvern despre problema pusă de sindicatul lui Ion Rădoi, care drenează practic veniturile Metrorex. A trimis Corpul de control, a făcut publice creșterile abuzive de salarii, a indicat sporurile ilegale, a dezvăluit dedesubturile afacerilor lui Rădoi cu activele statului.

Pe scurt, s-a asigurat că a câștigat apriori războiul mediatic cu sindicalistul Rădoi, pe care nu îl susțin nici măcar televiziunile apropiate de PSD.

Retorica folosită de Drulă – ”nabab”, ”mafie”, ”lider de cartel” nu lasă loc de întors, de negociere. Relevant pentru imaginea proiectată de Drulă e și momentul în care, în fața camerelor de luat vederi, i-a adresat un mesaj direct lui Ion Rădoi. Și-a dat masca joc, pentru un efect mai puternic, și a lansat următoarea amenințare: ”Spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat. Ce ai făcut zeci de ani nu mai merge”.

Drulă nu e la prima operațiune de tip blitz. În USR e cunoscut drept un dur, un politician cu stomac, iar la negocierile pentru construirea guvernului și pentru bugetul 2021 le-a scos peri albi partenerilor de la PNL și UDMR. A întors masa la împărțirea portofoliilor și a funcțiilor de conducere, a provocat furia unor lideri vechi cu insistența pentru bani de investiții. Și la numirile în funcții la companiile de stat a intrat în conflict cu colegi de coaliție. El a făcut timp de aproape patru ani o școală dură, unde a învățat de la veteranii parlamentului cum se negociază și se încheie o înțelegere politică: a fost șeful grupului deputaților USR. Având câteva zeci de voturi în buzunar, a negociat zilnic cu liberali, cu PSD-iști, cu UDMR-iști, le-a învățat stilul și vulnerabilitățile.

Răboiul declanșat cu sindicatele e, de fapt, un conflict fățiș cu lumea veche a politicii. E o nouă falie în interiorul coaliției, unde liberalii sunt mult mai acomodați cu afacerile a la Rădoi. Paralizia de vineri a ministrului de Interne și a guvernului indică deranjul produs. E fără precedent ca statul să asiste nepăsător la blocarea timp de o zi a unei infrastructuri critice.

Intransigența lui Drulă la adresa afacerilor de la Metrou se va întoarce rapid împotriva lui dacă va avea un dublu standard într-un alt caz similar, cu oamenii numiți de el, dacă va face vreun pas înapoi sau dacă guvernul nu-l va susține până la capăt. Dacă talciocul construit de Rădoi în subteranele Bucureștiului rămâne neatins, Drulă va fi pierdut cea mai importantă bătălie a carierei politice. Dacă îi iese însă mișcarea, el se transformă într-unul dintre actorii de prim-rang din USR PLUS și din guvern, în antiteză cu politicienii lumii vechi, tovarășii lui Rădoi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

169 comentarii

 1. Go Drula! Fara compromisuri!

  • Oare e normal k anul trecut in toamna (vreme de pandemie,incasari mult scazute) au avut cresteri salariale seminficative,cu incasari semnificariv scazute ?! Oare e normal k un mecanic de tren debutant la metrorex sã aibã 2000 € pe lunã(când majoritatea celor ce muncesc nu in România,ci în Occident nu au asemenea salarii)?! La Metrorex e jaf din banii Ministerului Transporturilor,cu un $indicat mafiotizat.

  • Analiză impecabilă! Bravo, dle ministru Drulă! Mulțumiri, dle Pantazi! Orban & Bode = două momâi, doi depăsiți/impotenți.

  • Niciun/nicio se scrie legat, oare cer prea mult de la un jurnalist sa scrie corect? Soția măcar sa îl învețe….

  • Singurul cu 00.

  • @corect Ba nu.
   „Nici un „si „nici o” se scriau CORECT SEPARAT inainte.
   Acum, recent s-au trezit niste idioti numiti politic ca trebuie sa se afirme cu ceva in activitatea lor si au hotarat sa faca schimbari aiurea si inutil.
   Noua generatie a prins acele schimbari, adica „niciun” si „nicio”.
   Acum orice idiot numit politic (ex Abramburica
   care a fost la Educatie) poate schimba ce vrea/cand vrea ca sa ii sune bine in capul prost si gol.
   Deci: NICI UN si NICI O, repeta dupa mine!

  • Eu nu trebuie sa repet după nimeni, revino în actualitate, altfel vom folosi limba lui Creanga după logica ta.
   https://dexonline.ro/articol/Niciun_sau_nici_un%3F
   Quad erat demonstrandum.

 2. Excelent articol ! Adevarul e ca lipsesc adevaratii oameni de stat, Catalin Drula e un specimen rar, trebuie pretuit, incurajat, sustinut ! EU il aplaud fara rezerve !

  • Are sanse sa ajunga la conducerea USR. Barna si Ciolos mi se par fumati, fricosi, lipsiti de carisma, caracter.

  • Subscriu și la TI și la Marius.

  • Excelent din parti, excelent pentru gugustiuci. E un atac la guvern mascat sub forma unei laude la adresa lui Drula.
   E foarte bine ce-a facut Drula, ma indoiesc ca ceilalti nu l-au sustinut. De altfel multele dosare initiate din diverse directii la adresa smecherilor lui Radoi arata asta.

  • Pai daca e atac la Guvern este excelent

  • E timpul ca Drulă să crească în USR, într-adevăr. Și se pare că Ministerul Transporturilor e o bună trambulină politică, dacă ne gândim la Băsescu și la Orban.

 3. Ministrul Cătălin Drulă este foarte determinat să câștige lupta anti-corupție în sectorul pe care îl gestionează. Asta a promis, asta livrează.
  SUCCES!

  • Am spus de Ieri ca cei din coalitie l-au lasat singur, ai spus ca am dreptate!
   Doar ca vedem: Catalin Drula e UNUL singur impotriva unei coalitii PNL-UDMR!
   Nu-l vad bine: e ORI, ORI!
   Daca va castiga Drula, ceilalti sunt sortiti pieirii!
   Daca nu va castiga Drula, suntem noi, romanii, sortiti pieirii!
   Pentru mine e clar: PNL si UDMR nu sunt deloc amatoare de maretele reforme Promise in Programul de guvernare!
   Daca nu va castiga Catalin Drula si il vor detrmina sa cedeze sub forma unor masuri pur si simplu formale, atunci sa NU ne asteptam la vreo Reforma cu PNL si UDMR!
   Oricare Reforma din cele promise in Programul de guvenrare al aliantei CERE RISC mare, a spus-o si Vasilica Catu, care s-a angajat ca „EU imi asuma, stiu ce RISC urias e, dar imi asum”, a spus Vasilica Catu!!
   Cam putin: Vasilica si Drula, ca restul sunt inexistenti!!!!

  • iar iti dai cu presupusu . pina mai ieri nu iti era mai nimic clar – acusica te clarificasi asa din auzite ca doar citu si cu drula mai fac cite ceva – restul nu prea . miine poimiine o sa remarci cu regret ca mai toti facura . daca si cu parca- stii zicerea ….

  • Corect, doamna @lili ! Dvs. ați fost originatoarea ideii că: „partenerii de coaliție și alti miniștrii l-au abandonat pe ministrul Drulă în lupta lui anti-hoție” – cel puțin pe forumul G4 – și am fost de acord cu observația.

   Doar târziu, înspre seara și în cursul zilei de astăzi am văzut că au ieșit inclusiv reprezentanții PNL cu mesaje publice de susținere a ministrului transporturilor. Vicepremierul Barna am înțeles că a fost încă de vineri dimineața în clădirea ministerului transporturilor, alături de ministru.

   Prima dată a trebuit să fie munca de convingere și de susținere dinspre societatea civilă, inclusiv comentariile documentate pe care le-am postat noi aici pe forum, pentru ca apoi anumiți leaderi politici să-și poziționeze și ei simpatiile într-o direcție sau alta.

   _________
   Dacă premierul Cîțu va insista pe reforme și va organiza la fiecare 6 luni acele ședințe de evaluare a performanței miniștrilor și a progresului implementării planurilor de redresare în fiecare din companiile de stat aflate în pierdere + va continua cu o comunicare transparentă a întregului proces de evaluare a performanței & a măsurilor de eficientizare a companiilor de stat -> va convinge electoratul să îl susțină și să îl aleagă pe viitor.

   Ministrul Cătălin Drulă s-a dovedit deja o forță de neoprit, n-ar strica să se molipsească de la el și ceilalți miniștrii reformatori.
   Guvernanții competenți și inteligenți au nevoie de CURAJ, valori morale solide și coeziune în echipă ca să implementeze reformele promise electoratului.

  • @Diana Rd: Imi place cat esti de optimista… eu am rezerve serioase, mai ales dupa schimbarea la fata a Premierului Vasilica Catu cand cu Eliminaerea Sporurilor si a privilegiilor bugetarimii, NU mai cred… dimpotriva, mi-e car ca PNL si UDMR nu vor deloc Reforme REALE, care sa SCHIMBE Romania!
   PNL e un partid NEREFORMAT, un continuator al PNLului coalizat cu PSD in fostul USL: cea facut PNL cand a guvernat in 2020, acele numiri scandaloase aproape zilnice(care continua si azi, in guvernul Catu!) m-a convins: de la PNL nici o sansa de reforme, iar Vasilica Catu e cam singur: majoritatea PNLeilor sunt preocupati de PRIVILEGIILE lor, NU de reformele dorite de Catu, dovada fiind sustinetrea totala a lui Orban in PNL!
   Ludovic Orban, care in fruntea celor 2 Guverne, Orban 1 si Orban 2 a facut fix NIMIC din cele 2 Programe de guvernare Orban 1 si Orban 2, NIMIC au lasat in urma dupa 1 AN de guvernare si mai ales DUPA Promisiuni mincinoase, FIX ca la PSDragnea!
   Nu stiu ce va putea face Drula, dar nici USD PLUS nu ma convinge!
   Ce se intampla, de exemplu, cu Initiativa USRista „Fara penali in functii publice”, de ce o tin la sertar, de ce NU e pusa pe Ordinea de zi a Parlamentului care dezbate tot soiul de abureli NEINSEMNATE?
   Ce crezi??!!!

  • Cîțu, împreună cu cei 50% din PNL care îl susțin, ar trebui să formeze o alianță de lungă durată cu USR+. Doar așa vor avea capacitatea operațională, resursa umană și puterea politică să implementeze acele reforme de care România are nevoie și care necesită cam 10 ani pe partea de execuție.

   Cîtu nu a putut face multe reforme din cauza vechiului USL.
   Digitalizarea ANAF – despre care vorbeam cu dvs. acum câteva zile – nu a putut fi implementată din cauza unor firme din mediul privat (susținute politic) și a oamenilor din subordine în minister care se opuneau, pe care însă nu putea să îi concedieze în masă pentru că era ilegal.

   Așa că a făcut digitalizarea o problema de securitate națională (cu implicarea CSAT), să urgenteze procedurile, astfel încât toți cei care se opuneau digitalizarii să poată să intre pe procedurii sancțiunii disciplinare. Deci a făcut cam tot ce era posibil. Eu l-am criticat la momentul respectiv, fără să știu că a mers cu problema până la CSAT.

  • Doamna @lili:
   FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE este pct I. din secțiunea „REFORMA CONSTITUȚIONALĂ” asumată de Ministerul Justiție în Programul de Guvernare 20202-2024 publicat de Coaliție.

   La pagina 240 din cele 269 scrie:
   „Ne angajăm ferm să punem acest proiect în aplicare. Avem în vedere votarea textului susținut de 1 milion de cetățeni și în Senat, după care urmează organizarea referendumului de schimbare a Constituției în primele trei luni după încetarea epidemiei Covid – 19.”
   DECI DUPA incetarea epidemiei!

   Din păcate în programul de guvernare: obiectivele nu au asociati indicatori de performanță nici termene de realizare => deci ele rămân cam „promisiuni”. Dacă aleșii nu sunt presați/responsabilizați de societatea civilă, livrează mai puțin.

   Ministrul DRULĂ, pentru că știe că lui îi va fi evaluată performanța în mod special și sistematic :)), performează!!

   P.S.: Optimismul (pragmatic) este o alegere personală. Speranța energizează. Te motivează să te implici, să vii cu soluții și să creezi viitorul … la care aspiri.

  • Sunt de acord : SALARIILE SUNT MARI , radoi e un psdist corupt , chiria de la spatiile comerciale trebuie sa revina statului si multe altele dar scena teatrala demna de un film mafiot adevarat cand si-a dat masca jos si a inceput sa ameninte sindicalistii de la metrou si faptul ca a cerut interventia in forta a politiei si jandarmeriei , prefectul capitalei opunandu-se dealtfel , el stiind foarte bine ca se va ajunge la asa ceva , ma face sa cred ca totul a fost o manevra tipic securista pt a atrage oprobiul public asupra sindicalistilor metrorex , asa ca lucrurile nu sunt nici pe departe ceace par a fi.

  • @DianaRD: gresesti. Votarea in parlament are termen 15 aprilie (100 zile), fiind trecuta la obiective pe termen scurt. Referendumul are termen la doua luni dupa terminarea pandemiei, ceea ce este altceva.

   1. Fără penali în funcții publice.
   Pe termen scurt (primele 100 de zile – adica in jur de 15 aprilie!): votarea în Parlament a inițiativei civice susținute de peste 1 milion de români.
   [Cuprinsa in Programul de Guvernare 2020-2024, cap. Reforma Constitutionala, pagina 226]

   Pe termen mediu (primul an): organizarea referendumului de revizuire a Constituției, in primele 2 luni dupa terminarea pandemiei CoViD19.
   [Cuprinsa in Programul de Guvernare 2020-2024, cap. Reforma Constitutionala, tot la pagina 226]

   ———————————————-

   Referendumul are un termen limita mai special, fiind obiectiv legat de pandemie. Dar USR-ul mai are obiective cu termen limita 1 an de guvernare, trecute in Programul de Guvernare. Tot ce este trecut la „termen mediu”, asta inseamna: 1 an.

   Deci avem ce sa verificam …

  • @Sanitarul: trimiteți link înspre VARIANTA de „program de guvernare” din care ați extras informațiile?

   În documentul pdf. pe care îl am salvat: PROGRAM DE GUVERNARE 2020 – 2024 (PNL, USR+, UDMR), descărcat în 30.12.2020 la ora 02:03 am, apare așa:

   Obiective pe Termen Scurt în Justitie [pag. 228 – pag.  230]

   1. Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.
   2. Renunțarea la creșterea numărului de judecători din completurile de apel și contestație.
   3. Eliminarea schemei de pensionare anticipată a magistraților.
   4. Întărirea luptei împotriva corupției și a infracționalității organizate (implicarea DNA).
   5. Reforma Inspecției Judiciare astfel încât această instituție să ofere garanții sporite de independență și imparțialitate.
   6. Modificarea procedurii de desemnare a conducerilor Parchetului General de pe lângă ÎCCJ, DNA și DIICOT prin diminuarea factorului politic și creșterea rolului CSM în această procedură.
   7. Inființarea unei structuri specializate în cadrul Parchetului General care să investigheze infracționalitățile de mediu.
   8. Trecerea poliției judiciare în subordinea parchetelor.
   9. Consolidarea independenţei justiţiei (3 proiecte de lege puse în dezbatere publică până cel târziu la finalul lunii martie 2021:  proiecte de Lege privind: statutul magistraţilor din România; privind organizarea judiciară; privind CSM).
   10. Simplificarea achitării taxelor judiciare de timbru.

   In documentul oficial activitatea „Votarea textului iniţiativei „Fără penali în funcții publice” în Senat” nu are asociată o dată limită și nici nu este un obiectiv inclus în categoria celor pe termen scurt (TS).

   P.S.: Obiectivele pe TS în general au următoarele orizonturi de timp de execuție: trimestrial, semestrial (6 luni), MAXIM 12 luni.

 4. In 1981 cred, aproape toti controlorii de zbor din US au facut greva cerand salarii exorbitante desi erau deja f mari comparativ cu media. Dupa 4 luni in care Ronald Reagan le-a explicat ca nu se poate i-a dat pe toti afara aducand controlori de zbor din armata pe o perioada. In timp a scolit si angajat alti civili. Asta ca studiu de caz!

  • Acum klauSS să aducă tot personalul necesar, pentru funcționare metroului de la armată. Iar domnul ministru să fie lector pentru toate categoriile de profesii, că doar este o persoană extrem de capabilă.

  • Pentru America, greva controlorilor de zbor nu doar bloca transportul aero, ci punea în pericol securitatea națională. Metroul bucureștean nu este doar locul unui serviciu de transport. Este și obiectiv strategic, cel puțin imediat și direct, pentru capitala țării noastre. Acțiunea sindicatului trebuie tratată și din această perspectivă. Măsurile ce vor fi luate de instituțiile responsabile trebuie să descurajeze sever repetarea unei astfel de acțiuni.

 5. De am avea mai mulți oameni cu inițiativa și curajul lui Derula, Romania ar fi un loc în care sa ți crești copiii fara sa te mai gândești la ziua în care o sa-ti părăsești tara.

  Felicitări ministrului Frula!

 6. Foarte bun articolul! Felicitari! Foarte bun si domnul Ministru Drula. Nu cedati in fata escrocilor si mafiotilor!

 7. Dincolo de preferintele, politice , asociate unor indivizi – cetateni romani – fiecare dintre noi trebuie sa intelega -MOMENTUL-. ACTUALUL guvern CITU impreuna cu ministrul de resort DRULA au blocat , au inghetat ,raportat la anul 2021 – toate veniturile negociate de catre sindicatul METROREX cu fostul guvern ORBAN si cu fostul ministru de resort BODE . Peste acest bolocaj s a suprapus si hotarirea ,actualului guvern ,ce desfinteza entitatile economice ,aflate in incinta statiilor de metrou(peste tot in lume metroul nu isi poate bloca spatiile de acces ), ale caror contracte de functionare au expirat in anul 2018 . Reactia unor membri de sindicat a aparut imediat si timp de 48 de ore circulatia metroului bucurestean a fost intrerupta . Masurile legale se suprapun si ele . Jandarmeria a amendat pe cei identificati si acuzati de incalcarea legilor , ministrul Drula a sezizat DNA atasand acestei sesizari mai multe presupuse incalcari ale legii – dosar ce isi urmeza cursul firesc . Protestul a incetat si membrii sindicatului cer conducerii Metrorex si ministrului negocieri. Reprezentanţii protestatarilor au avut, în principal, patru revendicări, vrând să se asigure -că nu vor fi disponibilizări la metrou, că nu li se vor micşora salariile, că va fi recunoscut USLM că împotriva salariaţilor nu se vor lua măsuri disciplinare pentru oprirea voluntară a lucrului, daca cuvintele spuse in presa sunt corecte .Nimic din cerintele sindicatului ,daca spusele presedintelui Metrorex sunt acestea , nu pot fi negociate favorabil sindicatelor . .Disponibilizarile le Metrou sunt decizia noii conduceri , ce nu are de unde plati , decit asa cum spune legea , adica sume ce trebuie sa respecte anvelopa salariala .
  Fie se pastreaza toti angajati pe salarii mai mici fie se renunta la unii si raman salarii mai mari .Masurile disciplinare nu pot fi nici ele extra lege sau extra regulamente interioare ale Metrorex , deci si aici lucrurile sunt foarte clare .In ceea ce priveste protestul si aici totul este clar ca lumina zilei . Cei ce au incalcat legile vor plati , nu ca vor unii sau altii, ci pentru ca fiecare institutie ce are in portofoliu obligativitatea de a constata nerespectarea legilor , isi v a face treaba . Cine inca mai crede ca se vor face intelegeri – pe sub masa – (este o vorba ) se inseala .

  • Tl; dr

   Pe scurt: afara cu putorile de la metrorex sau scadere drastica de salarii. Nu au justificare pentru ceea ce cer atata vreme cat compania este pe pierdere.
   Gunoaie bugetare ce sunt.

  • LILI esti trista rau de tot ? trezirea la realitate e dureroasa ?

  • Felicitari ministrului Drula !

   O remarca la comentariul albinei.
   Masura aceea propusa cu mentinerea personalului in totalitate , cu salarii micsorate este o propunere “comunista”. Eu in locul domnului ministru as porni o actiune de modernizare/restructurare a activitatii metroului (ex automatizarea tuturor activitatilor posibile cum ar fi casele de bilete, accesul etc, externalizarea serviciilor ) si as pastra personalul NECESAR , pe salarii corespunzatoare randamentului si importantei (raspunderii) fiecarui angajat. Astfel rezulta o relatie corecta cu angajatii. Pentru cei care pleaca, programe de sprijin pentru integrare in alte domenii. Aceasta este iarasi o relatie corecta.
   Succes !

  • @E Cred ca este de la sine inteles cum propunerea cu pastrarea tuturor salariatilor este o masura de etapa , o masura adaptata si pandemiei , dar este tot atit de evident ca viitorul este cel propus de tine .Reorganizare ,restructurare , automatizare , impreuna cu toate celalalte . Nu pot fi facute deodata . Fiecare partica din activele ce apartin statului are nevoie de solutii diferentiate .Din ceea ce vad asa se si va face .

 8. Orban și Bode, să vă fie rușine ! Ați bătut palma cu Mafia din sindicate și faceți din Statul român sluga lor. Ar trebui să vă dați demisia urgent.

  • vasile !vezi mai departe ca multa lume de pe aici .asa este . degetul aratator si-a intrat in functie – lovitura fulgeratoare are multe directii .una dintre ele a fost rapid identificata de tine .

  • Data viitoare când va ave aloc u protest al medicilor, profesorilor sau al altor angajați, se va aplica aceiași rețetă. Decredibilizare, acuzații și nu în ultimul rand o intervenție a forțelor de ordine care să redea puterea statului. Revoltător! Să nu uităm că și Mussolini a interzis sindicatele pe motiv că sunt corupte și nu reprezintă interesele angajaților, înlocuindu-cu statul corporatist. Statul își demonstra și pe atunci forța. Avem precedente periculoase.

  • Alin, vorbești fără tine, parca ești din alt film

 9. Fii tare, Cătălin!
  Bravo!

  • Bravo, dle ministru Drulă! Mulțumiri, dle Pantazi! Orban & Bode = două momâi, doi depăsiți/impotenți.

 10. Bravo Cataline ! Asta asteptam si de la USR, caruia i-am dat votul si care m-a dezamagit crunt, pana acum… Asa trebuie sa actioneze un ministru in functie. Fara compromisuri si fara menajamente in fata celor ce nu respecta legea.

  • Consider ca “molâul “ BODE avea informatiile necesare ,stiind de o organizare a sindicatului in seara precedenda.
   USR-PLUS prin DRULA,S.ION,NASUI,VOICULESCU V. etc … DERANJEAZA !
   – pai ce face nenea BODE asta pleca in vizita de lucru departe de BUCURESTI ( parca ) daca nu gresesc
   – Politia reactioneaza SLAB
   -Jandarmeria ce sa mai spunem despre ea
   -Prefectul habar nu avea

   SERVICIILE DE INFORMATII : FUNCTIONEAZA ? ( ce urmaresc ele in Romania ? )

   Imi pare ca PNL simte ca pierde, detine Ministere Slabe, nu au PRIM PLAN ( investitiile sunt pe infrastructura,educatie,sanatate )
   Justitia speram ca va fi CALIBRATA de Stelian Ion

   PNL e nicaieri !!!

 11. Foarte bine a caracterizat Pantazi comerțul din spatiile METROREX : „talciocul lui Radoi”!
  Mi-aduc aminte ce miros emanau acum câțiva ani chinezismele înșirate în stația de la Gara de Nord!

  • Drulă a ieșit ferm, pe la ora 16??!! Dar până atunci ce a făcut? Dl Drulă este ferm doar după orele de program?!
   Cătălin Drulă este aranjorul tuturor alegerilor trucate din USR și a excluderilor din partid și de pe liste a tuturor celor incomozi, mâna cu care Barna a făcut toate mizeriile și un om care reprezintă la rândul lui cercuri de interese din zona constructorilor de drumuri (Asociația Pro Infrastructura, pe care a condus-o).
   La bază este IT-ist, ca o mare majoritate a celor din fruntea USR și nu are nici în clin nici în mânecă cu transporturile.
   Încercarea de a îl transforma într-un erou al luptei anticorupție este nulă și neavenită și s-ar putea să primească un duș rece în curând.

  • am convingerea ferma ca alegerile din USR au fost trucate. Useristii nu aveau cum sa-l sustina pe Barna dupa pierderea rusinoasa in fata Dancilei iar daca Drula e cel care s-a ocupat de software, concluzia e una singura: Drula e omul lui Barna si al serviciilor care sunt controlate de mafie si care si-au plantat oamenii in USR masiv, inca de cand au intrat in Parlament in 2016
   Si mai grav este ca Barna a configurat noii parlamentari USR si a numit ministrii santajabili, gen Ghinea, Nasui sau Stelian Ion
   Asa se explica faptul extrem de grav ca Barna si cei din conducerea USR numesc oamenii mafiei la CNA, deci se urmareste in continuare pastrarea televiziunilor mafioate care otravesc mintile oamenilor, impiedicand alegeri democratice corecte.
   Asa se explica de ce a ajuns ministru Ghinea, in loc sa fie dat afara din USR dupa ce a demisionat „misterios” din parlamentul trecut ca sa-si ia postul de europarlamentar, fix inaintea unei motiuni de cenzura foarte importante pentru opozitie

 12. Bravo, domnule Drulă! Sunteți demn de toată admirația. Țineți-o tot așa!
  Excelent articol, domnule Pantazi!

 13. Drula n-a cedat in fata nemerniciilor lui Radoi ”sindicalistul”, in timp ce Bode s-a facut presulet si acum, si pe vremea cand era mare ministru la Transporturi, un incompetent vesnic ministru nu se stie de ce si pentru ce(poate vom afla candva).
  Citu s-a transformat din marele fioros in lupta cu restrictiile intr-o pisicuta care a mieunat si ea ceva pe-acolo ca sa nu zica lumea ca nu a intervenit.

 14. Succes ,in sfirsit un ministru care si face treaba!

 15. Atenție!!! Articol din categoria „Nutrețuri pentru spălații pe creier”

 16. Bun articol, nu ma așteptam.
  O singura chestie nu rimează „compromis care i-a ciobit serios imaginea” lui Stelian Ion? In primul rand, compromisul ala, rau cum e, e infinit mai bun decat mentinerea sectiei. In al doilea rand, nu a fost idea lui, a fost santajul UDMR-ului. In al treilea rand, adoptarea compromisului iar nu e pe barba lui ci pe barba coalitiei adica in primul rand a lui Citu. Si in fine, poate fiindca nu ma uit eu la tembelizor dar nu am vazut acest ciob in imagine. Dimpotriva, mi se pare ca prin implinirea uneia din promisiunile cruciale ale USR+, in ciuda aliantei cu forte politice corupte, a confirmat si castigat imagine si pentru el si pentru partidul sau.

  • Problema noastră e că stăm prea mult în propria bulă și mulți se radicalizează, nu le mai convine nimic și aruncă în pietre cu oricine și orice. Sincer, nu știu câtă lume de fapt știe toate detaliile poveștii cu secția specială care oricum nu s-a încheiat. Mi se pare hilar și cum UDMR-ul minte lumea în față și mulți „„„dezamăgiți””” sunt gata să-i creadă, pentru că, nu-i așa, UDMR-ul are foarte multă credibilitate dovedită de-a lungul anilor, iar proștii de la USR fură și mint din 2016.

 17. Succes și curaj îi doresc domnului ministru! Sper din tot sufletul să reușească! Este nevoie de oameni politici corecți, care să nu mai aplice spunerea „Lasă că merge și așa”. Când statul este vandalizat este nevoie de politicieni și guvernanți categorici, care să nu mai facă compromisuri, de dragul voturilor. Societatea noastră trebuie reformată.

 18. Cand va fi reales presedintele penalilor opera de devalizare a statului va fi fara precedent. Acum s-au prefacut ca se lupta cu coruptia pentru a putea veni la guvernare. A mimat de ochii lumi ca se lupta cu psd-ul iar acum isi da arama bolnavicioasa pe fata. Johanis mai schiaza, mai mimeaza ca se implica, decoarator…

 19. Bravo, d-le ministru!

 20. Drula, ești mare „skula”! !!!Respect,omule! —-Orbane, pe când un om ca Drula și la M.A..I? ???AI pus o marionetă la Interne, se șterge la K U R Mafia PSD cu el!

  • Toți miniștrii PNL sunt pusi de Orban și sunt după chipul și asemănarea lui. Când PNL va promova niste oameni pricepuți în domeniile lor, nu parveniți și traseiști, se va găsi și un ministru de interne care sa nu fie că Vela, Bode.

 21. Felicitări ministrului Drulă!
  Nu îmi pare rău că votez din 2016 USR.

 22. Drula e susținut de public , nu e singur .
  Bun articol, voi distribui .
  Bine ca nu l-a scris Tapalaga , ca sigur întorcea povestea în favoarea pnl .

 23. Felicitari pentru curaj, acum ar trebui sa va faceti scenarii pentru ce iepure mai scoate din maneca mafia Radoi, ca este ca un animal incoltit , si ar trebui scos in evidenta mai mult ca nu s-au facut treaba autoritatile de forta …

 24. Bravo,Domnule Ministru…Sunteti un om care meritati tot respectul.
  Nu cedati si faceti tot ceea ce aveti de facut in mandatul DVS.

 25. La cum a aratat toata actiunea in forta a mafiotului radoi si gasca lui de interlopi, fara protectia ministerului de interne care i-a lasat sa faca ce vor, nu aveau curaj. Mai vine si betivul bode si declara ca el stia c-o seara inainte, dar n-a facut nimic, a mers pe burta. Daca orice alt cetatean facea asa ceva, era arestat in 5 minute. Mai degraba penele/usl a incercat sa-l saboteze pe Drula, sa-l decredibilizeze. Si a iesit fix pe dos. O miscare de propaganda asemanatoare celei cu declasificarea datelor de Voiculescu. Au incercat sa-l decredibilizeze si cand pnl/usl si-a dat seama ca sunt penibili si nu tine miscarea s-au retras. S-a intampla ceva cu raportul corpului de control trimis de catzu atunci? Parca acum 3 sapt trebuia arestat Voiculescu.

 26. USR PLUS a promis o Romanie fara hotie! Haide sa o vedem!

 27. Mai explicati-mi o data ce a obtinut Drula pe plan real. Poate el crede ca a obtinut expunere, dar cu fata aia nu il vad votat nici sef de scara. Nici daca numara jandarmii.

  • Prin faptul că nu a cedat presiunilor sindicatului și ale celor cu tendințe de gingași fricoși din coaliție, a obținut în plan real continuarea reformelor, în special anularea creșterilor salariale de 18% pe 2021 și a celorlalte creșteri anterioare care contravin prevederilor Legii Bugetului de Stat pe 2021 și pe 2020.

   În cifre, o economie de costuri + 250 MILIOANE de RON/AN. Plus anularea contractelor cu Metrorex ale firmei căpușe Sindomet Servcom SRL controlată de Radoi si alte reforme care vor fi cuantificate in viitor.

  • Hai, Daciane, recunoaște că judecata îți este întunecată de invidia personală. Fața lui Drulă concurează cu cea a lui Tom Ellis după care toate femeile sunt moarte.

 28. Felicitari lui CATALIN DRULA!!!! Primul politician roman care are curaj sa se lupte cu mafia sindicala din RO. Daca ar fii toti politicienii ca dl Drula, ar avea o sansa tara asta! Bravo!!!!

 29. PNL e PSD, aceeaşi mizerie.

 30. Despre articol…
  „Practic, Drulă a fost lăsat singur de statul român în confruntarea cu exponenții vechii lumi, sindicaliștii lui Rădoi care s-au înțeles pe un contract păgubos”
  – „exponenții vechii lumi” – mai erau unii care voiau sa creeze „omul nou”; n-au sfarsit bine
  – Firma sindicatului are un profit de 6 milioane „la vedere”, de ce spuneti ca e pagubus? Daca ar fi fost vorba de o multinationala, probabil profitul vi s-ar fi parut mic, dar pentru ca sindicaliștii nu va plac („sunt exponenții vechii lumi”), pt. ei 6 milioane e mult.
  – Aveti la dispozitie legea 544/2001 (privind liberul acces la informațiile de interes public), puteti sa faceti „investigatii jurnalistice” cu trimiteri catre documente. Dar e mai usor sa folosesti metode securistice bazate pe barfe, zvonuri, surse care nu pot fi deconspirate. E mai usor sa infierezi cu „manie proletara”.

  ” Retorica folosită de Drulă – ”nabab”, ”mafie”, ”lider de cartel” nu lasă loc de întors, de negociere. … Și-a dat masca joc, pentru un efect mai puternic, și a lansat următoarea amenințare: ”Spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat. Ce ai făcut zeci de ani nu mai merge” ”
  – in tara in care „jurnalistii”, tradand o mentalitate de sluga, il numesc continuu pe presedinte „seful statului”, sau administratia o numesc „autoritati”, pare normal ca un „demnitar de rang inalt” sa ameninte, sa puna etichete cetatenilor (chiar daca respectivii cetani, ar fi asa cum spune el).
  – Probabil e un „dur”, asa cum se incearca in acest articol sa i se construiasca „imaginea”. Ar fi de preferat sa va intereseze mai mult rezultatele si nu cum este un ministru.

  • Vezi că spatiile acelea închiriate nu sunt proprietatea sindicatului ci ale statului, așa că veniturile din închiriere sunt ale statului român.
   Cu Rădoi nu poți vorbi elevat mai ales după blocarea metroului in mod ilegal. Daca peste 2 săptămâni vin avea un număr triplu de îmbolnăviri și decese în București cine răspunde?
   Pentru bătaia de joc la adresa unor oameni nevinovați în ecuația Radoi-Minister, epitetele folosite de Dl Drula sunt prea blânde.
   Liviule, de ce citești și mai ales de ce comentezi articole scrise de jurnaliști cu „mentalitate de sluga”? Du-te pe plaiurile cu jurnaliști boieri! Acolo unde Rădoi e erou național că s-a p….t pe 400k bucureșteni ieri.

  • Partajați o serie de constatări subiective și generale fără însă să vă uitați la cifre, legi, situații de fapt și să analizați multi-dimensional problema.
   Si eu sunt o simplă cetățeancă, neafiliată politic și nici activistă cu ONG sau jurnalistă, dar tot caut informațiile corecte și complete pe care încerc să le interpretez obiectiv. Dacă dvs. nu depuneți efortul să vă informați corect, nu-i puteți acuza pe alții de minciună.

   DOCUMENTE OFICIALE ȘI COMUNICATE:

   I. Bugetul de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2020 publicat în 8 septembrie 2020 in Monitorul Oficial: http://www.metrorex.ro/Resurse/Organizare/BVC%202020%20-%20rectificat.pdf

   Creșterile acelea salariale de 18% prevăzute pentru 2021 și cele anterioare au fost făcute cu încălcarea prevederilor din Legea Bugetului de stat pe 2020, Legea Nr. 5/2020 din 6 ianuarie 2020 (art. 48 alin. (1) lit „a)) și Legea bugetului de stat pe 2021 (art. 48, alin. (3)).

   Documentați-vă:
   Legea Bugetului de stat pentru 2020: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/L_5_2020.pdf

   Legea Bugetului de stat pentru 2021: https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/buget2021/proiect2021/legeabugetuluidestat2021.pdf

   Postările ministrului Cătălin Drulă pe pagina de Facebook, bine structurate și documentate, cu grafice si explicatii:

   II. Cheltuieli cu personalul Metrorex (2016-2021) vs Venituri Metrorex pe aceeasi perioada: https://www.facebook.com/catalindrulausr/photos/2399459336866481

   III. Despre contractele firmei Sindomet Servcom SRL (leader dl Radoi) cu Metrorex: https://www.facebook.com/catalindrulausr/posts/2405261762952905/

   IV. Raportul Corpului de Control la METROREX. Sinteza poate fi accesată aici: http://www.mt.gov.ro/web14/documente/interes-public/rapoarte/Sinteza%20Raport%20Corp%20Control-%20Metrorex.pdf

  • Contractul e pagubos pentru STATUL ROMAN si profitabil pentru firma lui Radoi.
   Singura problema e ca tot Radoi &Co a votat din partea Metrorex in favoarea contractului.
   Adica PE ROMANESTE A FURAT STATUL IN FAVOAREA LUI !
   E ca si cum la o multinationala pe care o hulesti seful de achizitii ar cumpara materiale de la firma proprie la preturi umflate de cateva ori fata de piata. Curat murdar monser !
   Dar doar pentru noi astia care contribuim la salariile nesimtite ale „exponentilor lumii vechi” care de fapt nu sunt sindicalisti ci niste hoti la drumul mare !
   Asta ca sa nu vorbim de ilegalitatea protestului (ca numai greva nu a fost) cu incalcarea a cel putin 3 legi si despre reprezentativitatea celor 2-300 de oameni fata de cei 5500 de anagajati Metrorex.
   Sau sa nu aducem vorba despre salariile angajatilor care sunt cu circa 30% mai mari decat ale celor de la metroul din Praga sau Budapesta (populatie si retea de metrouri comparabile cu Bucurestiul) care culmea au si profit cu circa 40% mai putini angajati in timp ce Metrorex e pe pierdere de zeci de ani dar au avut mariri salariale atat anul trecut in pandemie cat si in anii de criza economica !!!
   Toate astea subventionate de la bugetul de stat de toti locuitorii Romaniei, nu doar de bucuresteni !

   In rest whataboutism si dezinformare in stil rusesc din partea tov Liviu.
   Asa ca mai incet cu pianul pe scari !

  • Pentru A_n_c_a:
   Nu stiu ce e cu spatiile acelea inchiriate, nu m-am referit la ele pt. ca nu am si nici nu am avut acces la documente referitoare la acele spatii. Singura in masura sa se pronunte este justitia libera si independenta (acum ca se desfiinteaza SIIJ, si mai independenta).
   ”Spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat. Ce ai făcut zeci de ani nu mai merge” – asta e limbaj de smecheras de cartier, de la un ministru ma astept daca nu la un limbaj elevat, macar la unul decent. Si mai mult, ma astept la fapte si nu la vorbe.
   Daca a existat o „bătaie de joc la adresa unor oameni nevinovați în ecuația Radoi-Minister”, cred ca tot justitia libera si independenta este cea care trebuie sa se pronunte. Epitetele d-lui Drula nu ne ajuta cu nimic.
   Citesc ce vreau, comentez ce vreau si cand vreau, pentru ca sunt un om liber. Radoi nu ma intereseaza, poate e naspa, poate nu – nu stiu si sa fiu sincer nici nu ma prea intereseaza – consider ca i se da prea multa importanta si asta da, ar putea sa il faca puternic.

   Pentru Diana Rd:
   N-am „partajat” nimic – m-am referit la o mica parte a articolului. Recunosc ca nu am analizat „multi-dimensional” problema. Si da, recunosc ca nu sunt suficient de bine informat. Deasemenea recunosc ca nu sunt nici cine stie ce de inteligent – recunosc insa articolele care nu vor sa spuna nimic, vor numai sa faca propaganda ieftina. Nu am acuzat pe nimeni de nimic si mai ales de minciuna.
   Ce posteaza d-ul Drula pe facebook poate fi interesant, dar n-am de gand sa-mi pierd timpul cu asta – astept postari pe site-ul ministerului.
   Mi-ati mai recomandat:
   – Bugetul de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2020
   – Legea Bugetului de stat pentru 2020
   – Legea Bugetului de stat pentru 2021
   – Raportul Corpului de Control la METROREX
   Par lecturi interesante, nu am insa timpul necesar pt. a le parcurge, ati putea face un rezumat?

   Pentru Robert:
   Nu m-am referit la contract, probabil este pagubos – stii cine l-a semnat? Ai reusit sa afli din articolele G4Media?
   Nu am hulit nicio multinationala, nu stiu de unde ai dedus tu asta.
   Nu m-am referit la protest, sau greva, nu stiu daca a fost legal – justitia libera si independenta va hotari.
   Ce intelegeti prin „stil rusesc”? Recunosc, cunosc putin limba rusa. E nasol? In acelasi timp, cunosc si franceza, engleza, italiana, spaniola. Asta e bine?

  • Deci, Radoi, ca lider sindical, cere sa nu se dea afara oameni, sa nu se micșoreze salariile (obținute în negocierile anterioare), iar Drula i-o zice pe aia cu spatiile comerciale.
   OK, în fiecare an, când sunt negocieri cu sindicatul metrorex, o aud pe asta cu spatiile comerciale. Nimic nou.
   Acum, șeful de sindicat e ales de muncitorii de la metrou și nu poate fi concediat. Ma gândesc ca lucrătorii metrorex sunt (ar trebui sa fie) mulțumiți de activitatea lui(dacă e adevărată valoarea salariilor și sporurilor). În plus, pentru ca se zbate sa păstreze numărul angajaților și salariile lor.
   Acum, nu știu cum ar putea fi metrorex pe profit la 2.5 lei călătoria. Oare cât e o călătorie cu metroul în Franța, Anglia. Să nu aud scuza cu salariile mici, ca celor ce ne vând trenuri, șină, curent, etc nu le pasa. Ei ne vând la același preț (ideal) sau mai scump. Eu știu, ca peste tot în lume, transportul public e subvenționat.
   Oare se dorește înlăturarea lui Radoi? Trebuie sa vina un usrist în locul lui?

  • @Liviu:

   I. În bugetul de venituri și cheltuieli propus pentru 2021 Metrorex are estimat un câștig mediu brut lunar per salariat de 12.739 RON (în creștere față de 2020 când era de 9.901 RON)

   Compania este subvenționată de la stat, ea avand pierderi financiare (eliminând subventia) de foarte multi ani. Asta înseamnă că tot ce este diferență salarială peste media salarială din România = este plătită din banii dvs. și ai TUTUROR contribuabililor.

   Pentru anul 2021, suma cerută de Metrorex (ca subvenție) de la Ministerul Transporturilor este de 1,04 MILIARDE RON = suma strânsă, repet, din taxele și impozitele TUTUROR contribuabililor din România.

   Din această sumă, aproximativ 250 milioane de RON reprezintă creșteri salariale ilegale DOAR pentru 2021.

   Problema este că: a) în condiții de pandemie și b) în contextul în care compania și-a majorat pierderea financiară anuală, în plus față de pierderile financiare din anii anteriori, sindicatul Metrorex (care a organizat greva) a hotărât, prin reprezentanții lor majoritari (10 din 15 membrii) din FOSTUL CA al Metrorex, să crească salariile cu 18% cu incalcarea prevederilor din articolele din Legea Bugetului de stat pe 2020 si 2021, menționate mai sus.

   II. Firma Sindomet Servcom SRL controlată de domnul Radoi a avut, în 2019, un profit de 6.197.855 RON din contracte cu Metrorex.

   Atribuirea de contracte trebuia sa respecte Legea nr. 98/2016 privind Achizițiile Publice și procedura competitiva de licitatie publica – insa aceste prevederi legale nu au fost respectate.

  • Sigur, transportul este subvenționat în toate țările din UE!

   Însă: ELIMINÂND SUBVENȚIILE primite de la stat, Metrorex înregistrează pierderi de +50% din cifra de afaceri în timp ce companiile de stat (exemplare) din alte tari europene obțin un profit mediu de xx%.

   Înțelegeți diferența dintre PIERDERE și PROFIT, dintre „minus” și „‘plus” DUPA ce se elimină din ecuație subvențiile, corect?

   Evident ca aici trebuie găsit echilibrul optim între: nivelul subventiei, prețul biletului, numărul de angajați, productivitatea per angajat si nivelul salariului platit.

   Toți cei cu job de management pe problema transporturi, plătiți de stat: Comisia Parlamentară pe Transporturi, MTI central, CA-ul Metrorex, echipa din Comisia Europeană pe transporturi => trebuie sa vina cu solutii și analize comparative ale performanței financiare ale METROREX / alte companii similare din statele UE!

   Dintre bugetari, în afara de Drulă, vad ca niciunul nu este capabil sa facă o analiza pertinenta în domeniul transporturilor și să o publice online.

   Dacă nu mă înșel, analistul financiar I. Guda a realizat o analiza comparativa a Metrorex cu alte companii de metrou din UE pe blogul său prin 2018. Puteți verifica cifrele acolo.

   Obiectivul simplu al ministrului Drulă este să NU mai fie căpușat ministerul și să eficientizeze companiile din subordine care sunt în pierdere, nu cu ce userist să-l înlocuiască pe Radoi, cum scrieți dvs.

  • Liviu,
   1. Repet: cuvintele d-lui Drula sunt prea blânde comparativ cu cele ale bucureștenilor afectați vineri de greva de la Metrou
   2. Rădoi este un om politic, nu este un inocent, așa că imparțialitatea lui este clar pusă la îndoiala
   3. Greva este ilegală pt că: a). Nu a asigurat 1/3 din transport și b). In stare de alertă nu sunt posibile greve, c). Nu a fost rezultatul unor negocieri eșuate, dealtfel înaintea grevei nu au existat niciun fel de negocieri între minister și sindicat.
   4. Daca te plângi că jurnaliștii sunt slugi, făcând directă referire la cei de pe g4media, stai acolo unde sunt „boieri”, poate Sputnik, zic și eu. Recomandarea ținea de libertatea ta.

  • @A_n_c_a, da. Scriam încă de VINERI, cand am văzut știrile, că greva încalcă, printre altele, și Art. 205 din Legea Dialogului Social nr. 62/2011:

   Art. 205. – „ […] în UNITĂȚILE CARE ASIGURĂ TRANSPORTUL ÎN COMUN […] greva este permisă cu condiția ca organizatorii grevei să asigure serviciile, dar nu mai puțin de o treime din activitatea normală.”

   Insă unii oameni nu vor să înțeleagă. Așa că mai bine îi lași în lumea lor paralelă.

 31. UNDE AU FOST JEGDARMII SPECIALIZAȚI ÎN GAZAT DEMOCRAȚIA??? La alte proteste dacă stătea 1 singură persoană pe carosabil o călcau în picioare că bloca circulația. Mafioții ăştia au blocat metroul Capitalei țării 18 ore. Dar se ştie că interlopii nu se atacă între ei, la fel cum nici pensiile speciale nu văd niciodată abuzurile pensiilor speciale.

 32. cum s nu impuste statul sindicalisti? se invarte Bratianu in mormant cand vede ce jos au ajuns penelistii? fatalai, dom’le…

  • cand jandarmii au gazat gravide si copii si au batut oameni nevinovati care nu faceau nimic a fost ok in timp ce ultrasii de la galerii aruncau cu caramizi si jandarmii ii ocoleau frumos sa nu ii supere !

   adica blochezi aproape un milion de oameni si ii inghesui in autobuze in plina pandemie ca asa are chef un clan de hoti cu salarii nemuncite duble fata de media pe economie si care nici macar nu stiau de ce fac treaba asta !?!

   ia incearca tu sa blochezi metroul din Moscova si vezi cum iti merge !!!
   ca pe acolo se impusca oamenii doar pentru ca zice seful statului, nu prin tarile astea pe care voi rusofili analfabeti le dati drept fasciste si neomarxiste in acelasi timp.

   cat despre sindicalisti hai mai taie din ele. au fost niste infractori care in orice tara erau luati pe sus de politie si jandarmi si racoriti pentru vreo cateva luni la inchisoare.
   nu a fost nici greva nici sindicat.
   greva in mod normal puteau face doar cu anuntarea revendicarilor, cu asigurarea a 30% din capacitate, dar in pandemie NU !
   a fost un santaj al unei gasti de interlopi care nu mai putea fura din banii statului.

  • Poate îi explici și domnului Ștefan, ăla mic, aspectele sesizate de tine?
   Și că nu ești lipsit de caracter?
   Sau poate ești!?
   Nu de alta, dar omu e blocat în epitete de genul” lipsă de caractere”, cațaveici, Trahanache!
   10 august îl macină că pulanele pe care le-a încasat!
   Zic și eu

 33. Excelent articol, felicitari !

 34. in ultima vreme, au incercat sa-i discrediteze pe toti ministri USR+ 🙂 capitalismul de cumatrie nu prea functioneaza fara subventii pt cheltuieli, ctr …etc

 35. Ce s-a intamplat vineri arata ca suntem o tara neguvernata iar PNL este un partid in care cel mai barbat este…Turcan! Câtu, Orban, Bode niste don’soare de pension care au permis ca 10-15% din populatia activa a tarii ( bucurestiul si zonele limitrofe au 4 mio locuitori, cca 20% din populatia actuala Ro)sa fie blocata de o o mana de asa zisi protestatari care, la primele ore ale actiunii, nici nu stiau de ce au blocat traficul.
  Daca Bode stia de joi seara si nu a intreprins nicio masura, trebuia demis pana la pranz. Daca prefectul, in calitate de reprezentant al guvernului, si Primul ministru au stiut si au bagat capul in nisip, atunci trebuie sa plece!
  Despre KWI nu are sens sa mai vorbim, fiind inceput de weekend, era probabil ingrijorat de starea partiilor! :)))) Cel mai probabil, ca si in cazul valului 3, va reactiona dupa ce se va fi finalizat conflictul.

 36. Drula va iesi zdrobit . Sindicalistii sunt solidari si au experienta grevelor. Daca mai pun de una, organizata si anuntata exemplar , toata lumea se va ruga de ei s-o sisteze iar de Drula s-o lase mai moale. Fiindca iata ce pot face sindicalistii: fac greva si asigura 30% din capacitatea de transport, conform legii. Adica , un tren va veni nu la 8 minute ci la 25 de minute. In aceste conditii cine mai circula cu metroul? Inasarile si asa firave se prabusesc.

  Deci iata care este ideea de fond: chiar daca Drula le inchide ălora spatiile comerciale , bucurestenii n-au niciun BENEFICIU concret din asta. Nu se vor ieftini cartelele de metrou sau abonamentele fiindca inchiderea nu castiguri aduce ci pagube.

  • Ce vorbești, mă? ….Doar când te gândești că au mai mult spațiu, mai puține gunoaie,adică mai puțină atmosferă de talcioc și câștigul e imens. ……

  • Ba au un beneficiu foarte concret: în caz de nevoie, bucureștenii pot folosi ieșirile de urgență de la metrou care acum sunt blocate de calabalâcul lui Rădoi. Evitarea unei tragedii gen Colectiv e un beneficiu imens.

  • Multi prosti isi imagineaza ca toti cei 5000 angajati la meteou sunt ingineri cu specializare ca la NASA, indispensabili…si metroul e spaceX. Daca raman 1000 bine platiti in punctele esentiale si le pui oameni capabili la dispozitie pe care sa ii coordoneze, metroul se poate mentine pe linia de plutire pana se specializeaza aia ca sa devina performant. Intre timp ai scapat de o tumore de 4000 de santajisti.

 37. Tocmai ca n-a fost lasat singur, in primul rand Citu a fost cel care a preluat si a dus lupta mai departe. Nu-i faceti bine lui Drula cu asemenea articole de victimizare gen Antena 3.

 38. Dacă ticălosul ăla de Bode a avut informații de joi seară despre greva de vineri, atunci treaba e cam groasă și cineva ar trebui sa răspundă cu funcția.

  • Procedural, ar fi trebuit să fie informat de SRI și să-l anunțe și pe ministrul Transporturilor.
   Dar chiar dacă ministrul MT ar fi știut de joi seara, credeți că ar fi stopat greva într-o noapte? Nu. Ministrul Drulă a spus clar că nu va încălca legile pentru a acorda privilegiile solicitate de Rădoi; fără succes în „șantajul” inițial, Rădoi a organizat greva dimineața.

  • Nu era problema ministrului de interne. Ordinul de intervenție a jandarmilor ar fi trebuit dat de către prefect (Legea Jandarmeriei nr. 550/2004, art. 34 și Legea 60/1991, art. 19). Prefectul este coleg de partid cu ministrul Drulă.

  • Doamna Liliana:
   Aveți dreptate, intervențiile de restabilire a ordinii publice și reluare a circulației metroului de VINERI intrau în atribuțiile prefectului capitalei.
   DAR
   JOI, SRI cam trebuia să intercepteze intenția a sute de persoane să organizeze o revoltă/grevă vineri. Trebuia anunțat șeful direct, ministrul MAI, care din solidaritate (dacă nu chiar pe instrucțiunile procedurilor interne) trebuia să-l anunțe și pe liderul sectorului direct afectat, ministrul transporturilor.

  • Doamnă Diana RD, faceți o confuzie. SRI nu este în subordinea ministrului de interne, ci este entitate separată. Și nu avem de unde să știm dacă SRI nu l-a informat pe ministrul transporturilor. A afirmat el undeva că nu a fost informat de SRI?

  • Doamna @Liliana, ministrul Drula nu s-a exprimat pe aceasta tema, din cate stiu.

  • Doamna @Liliana,

   Ca să citez direct din lege, Legea nr. 51/1991 privind siguranța națională a României:

   ” Art. 11. – Informații din domeniul siguranței naționale pot fi comunicate:
   a) președintelui Senatului, președintelui Adunării Deputaților, precum și comisiilor permanente pentru apărare și asigurarea ordinii publice ale celor două camere ale Parlamentului;
   b) miniștrilor și șefilor departamentelor din ministere, cînd informațiile privesc probleme ce au legătură cu domeniile de activitate pe care le coordonează sau de care răspund;
   c) prefecților, primarului general al Capitalei, precum și conducătorilor consiliilor județene, respectiv al municipiului București, pentru problemele ce vizează competența organelor respective;
   d) organelor de urmărire penală, cînd informațiile privesc săvîrșirea unei infracțiuni. ”

   Conform Art. 11., lit b): Citu, Drula și Bode trebuaiu anunțați încă de joi.

   Cârcotașii vor spune că o potențială grevă care va afecta transportul public pe timp de pandemie nu este considerată problemă de siguranta națională, conform procedurii interne a instituțiilor de siguranță națională/ publică,

   Însă răspunsul corect este cel legal. Aceeași lege, Legea nr. 51/1991 zice:

   ” Art. 3 Constituie amenințări la adresa siguranței naționale a României următoarele:
   f) subminarea, sabotajul sau orice alte acțiuni […] care aduc atingere gravă drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor români […], precum și actele de aducere în stare de neîntrebuințare a structurilor necesare bunei desfășurări a vieții social-economice[…]. ”

   Sistemele de intelligence, pentru care s-au plătit zeci de milioane de euro (dacă nu chiar sute de milioane) din banii contribuabililor, trebuiau să: intercepteze traficul de date și voce, să analizeze și să clasifice ca o anomalie comunicările acelor mii de oameni continand cuvintele: „greva” + „metrou” și să notifice structurile de intelligence/ siguranță națională.

   Tentativa a SUTE de oameni de a organiza o greva ce va supune unor riscuri majore sănătatea populatiei, în contextul pandemic actual, trebuia interceptata inițial de sistemele de AI+BI și ulterior clasificată ca risc de securitate națională de către analiștii umani, conform legii.
   Deci, informația sigur exista încă de joi. Procedural, ministrul transporturilor trebuia anunțat.

 39. Felicitări domnului Drulă,si a făcut datoria.Nu trebuie să cedeze.Să vedem desființată mafia comertului din metrou.Si ANAF_ul să verifice afacerile sindicatului iari Rădoi să ajungă la pușcărie unde merită după 29 ani de furt.

 40. vai, cata intransigenta pe-acilea! dar mai putin caracter….intransigenta lipsita de caracter aduce a la Catavencu…

  cu siguranta ca nimeni nu are voie sa incalce legea…fie el organizator/participant…acesta trebuie sa raspunda in fata legii, pentru incalcarea legii 60, a intrunirilor publice…

  si cum mereu am spus-o, in democratie, cine incalca legea atenteaza la libertate…

  mai dau o data citatul, din Locke, parintele liberalismului :

  * Căci libertatea înseamnă a nu fi constrâns şi supus violenţei de către alţii, ceea ce nu se poate întâmpla acolo unde nu există lege. Ea nu este posibilitatea fiecăruia de a face ce vrea ( cine ar putea fi liber, când bunul plac al oricui altcuiva ar putea să domine asupra sa? ), ci posibilitatea de a dispune şi de a-şi orândui, după voie, persoana, acţiunile şi posesiunile şi întreaga proprietate, în limitele permise de acea lege căreia îi este subordonat, nefiind prin aceasta supus arbitrarei voinţe a altuia, ci fiind liber de a şi-o urma pe a sa”. (Al doilea tratat despre cârmuire.Scrisoare despre toleranţă” , ed. Nemira 1999, p.86).

  deci daca suntem de-acord cu acest fapt, ca cei care incalca legea trebuie deferiti justitiei, la fel trebuie sa se procedeze si cu organizatorii/participantii mitingului din 10 august!

  situatia similara….s-au gasit unii sa faca miting, fara organizator, fara autorizatie, incalcand toate prevederile legii 60 a intrunirilor publice..

  parca ii vad pe cei afectati de greva asta cum ii injura pe grevisti, unii dintre ei ocupand spatiile publice si caile de comunicatii in 10 august 2019!

  inca as indrazni sa spun ca situatia din 10 august a fost mai grava, nu a avut organizator, iar miza a fost daramarea guvernului, deci un fapt care sa duca la destabilizarea tarii!

  caracterul…asta este marea noastra problema!

  • Mai aiurel – zis stefanel cel mititel ? cine zici sa fie deferiti justitiei ? bai unde te trezesti ? nimeni intr-o democratie nu este deferit justitiei .Daca ai stiinta mai stefanel de vreo incalcare a legii , mergi mai si reclama . In cazul de fata ministrul a reclamat presupuse incalcari ale legii . ce nu intelegi – presupuse incalcari – Daca stii ca asa a fost la 10 august fa o petitie nu vorbi in necunostinta de cauza .Bati cimpii la greu .

  • Să nu îți dea in foc.
   Pe lângă mult caracter pe la colțurile gurii, ai și multă frustra legat de 10 august!
   Și în plus, ești și ipocrit! Zici că nu au fost organizatori, dar Grosu , organizator, a anunțat apocalipsa.
   Mai da ceva citate și de la A3, DCNews…
   Mic e prea mult spus.

 41. Nu cedati ,dle Drula,chiar daca ati fost lasat cam singur.Intrati si in mafia din spitalele CF,veti vedea ce averi au strans UNII manageri,de -a lungul timpului.Ati sadit din nou speranta in randul cetatenilor .Nu imi pare rau ca am votat USR

 42. Fix asa am scris ieri: l-au lasat singur pe Drula!
  Diana Rd mi-a dat dreptate!
  Si am scris si ca Drula a trimis sageti spre Ludovic Orban si Lucian Bode, fosti Minsitri ai Transporturilor, mai ales spre ultimul care in 28 Noiembrie 2020 a aprobat decizia Comisiei de negociere a Contractului de munca la Metrorex pe Anul 2021 de Crestere a Salariilor cu 18%, desi era Stare de alerta in pandemie iar Legea 55 interzice!!!!
  „Legea 55/2020 spune limpede: Contractele colective de muncă se prelungesc AUTOMAT pe perioada stării de alertă;” a spus Drula!
  Si mi-e teama ca il vor presa pe Drula sa renunte, fix cum l-au presat pe Vasilica Catu, care in 3 zile de la promisiunea ca va ELIMINA Sporurile(motivand cu Analiza Sporurilor Intarzierea Bugetului pe 2021!) s-a sucit declarand fara rusine ca NU se vor atinge de Sporuri si ca Anvelopa salariala adica SUMA pentru Salariile si Sporurile bugetarimii privilegiate va RAMANE neschimbata si in 2021 si in 2022 si in 2023!
  Pentru ca, acum vreo 2 saptamani, Vasilica sa lamureasca misterul: „Eu as fi mers mai mult cu Sporurile, dar NU a fost VOINTA Politica” a recunoscut spasit papusarul Vasilica Catu la Focsani!
  Surse din PNL spusesera: s-au opus ferm UDMR si chiar PNListii cu Orban in frunte!
  La ce tacere, adevarata „omerta”, vad acum pe subiectul Metrorex, tac TOTI, NICI unul NU discuta pe subiect, nu m-as mira sa-l determine pe Drula sa renunte tacit, sa gaseasca o masura formala, un fel de aflarea-n treaba, pur si simplu!!
  Oricum, ceea ce se va intampla mai departe cu Metrorex va determina soarta coalitiei si a masurilor de Reforma promise!
  Maretele reforme promise DACA vor fi FACUTE vor deranja fiecare domeniu unde vor fi facute, fix ca la Metrorex!
  Cand ma uit si vad cum initiativa USR PLUS „Fara penali in functii publice” zace deja in sertarele Parlamentului iar USMR PLUS( aia vocali in vremea PSDeilor pe care ii acuzau ca tin initiativa la sertar!) tace chitic pe subiect, mi-e greu sa cred ca vorm vedea Reformele promise!
  Nici o sansa!
  Succes, Catalin Drula, poate vei reusi!

  • ai auzit de satul de drept si respecarea legilor – fix -asta o sa se intimple , nu bazaconiile emotionale din mintea unora .

  • Cat chef de reforme (nu) au PNL si UDMR:
   „Rareș Bogdan îi acuză pe liderii Coaliției că NU îl sprijină pe Florin Cîțu.
   28 Feb 2021.
   Rareș Bogdan îi acuză pe liderii PNL că NU îl sprijină mai mult pe premierul Florin Cîţu pentru aplicarea „măsurilor reformiste” din sectorul bugetar.
   Rugat să vină cu un nume, Rareș Bogdan l-a nominalizat pe președintele UDMR Kelemen Hunor.
   Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că există totuși cineva care îi este alături lui Florin Cîțu și care are o mai mare ‘forță’.
   „Eu îl susțin total pe Florin Cîțu în actul său de reformă. De asemenea, există un personaj mult mai important decât mine și cu mult mai multă forță decât mine care se află în spatele lui Florin Cîțu, și acela se numește președintele Klaus Iohannis”, a spus Rareș Bogdan, în emisiunea „Descoperiți”, de la Antena 3.
   Rareș Bogdan a acuzat însă că anumiți lideri ai coaliției NU au susținut aplicarea măsurilor reformiste precum TAIEREA Sporurilor bugetarilor.
   „O parte dintre cei care nu l-au susținut se numește domnul Kelemen Hunor și alți domni care au considerat că în anul ăsta NU mai trebuie să facem TAIERI de Sporuri sau reanalizari de sporuri. Cred că în momentul respectiv Florin Cîțu avea nevoie de SUSTINEREA liderilor PNL mai puternic decât o are.”

   ATENTIE: nici Kelemen Hunor si nici Ludovic Orban nu au negat afirmatiile lui Rares Bogdan, au tacut chitic!
   Mai mult, chiar Vasilica Catu i-a confirmat spusele lui Rares BOgdan, cand la Focsani in 6 Martie 2021, Vasilica Catu a spus clar:
   „Am fost primul care a oprit cresterile salariale fara niciun fel de legatura cu performanta. De curaj am dat dovada. Se lucreaza la legea salarizarii exact in directia pe care am spus-o in spatiul public, mai E NEVOIE si de VOINTA Politica. Eu as fi mers putin mai departe in acest moment cu sporurile bugetarilor. NU a prea fost VOINTA Politica, dar o gasim. In ceea ce ma priveste, am mers pana acolo unde s-a putut prin ordonantele de urgenta”, a declarat Vasile Florin Citu.

   Mai asteapta careva reformele marete promise in Programul de guvenrare al aliantei 2020-2024, cu asa lideri al PNL si UDMR?!
   Asteptati!!!

 43. Acum klauSS să aducă tot personalul necesar, pentru funcționare metroului de la armată. Iar domnul ministru să fie lector pentru toate categoriile de profesii, că doar este o persoană extrem de capabilă.

 44. Bineînțeles că domnul Drulă nu are cum să cedeze, deoarece afacerea cu spatiile comerciale de la metrou, trebuie să fie încredințate firmelor deținute de USR-iști, multe firme fiind prin interpuși. Acum că sunt la putere, iar paradigma actualei puteri este PRĂDUIREA și SPOLIEREA, a tot ce a mai rămas în colonia Romanica.

 45. !Diana Rd

  problema domniei voastre ca * simplă cetățeancă, neafiliată politic și nici activistă cu ONG sau jurnalistă, dar tot caut informațiile corecte și complete pe care încerc să le interpretez obiectiv. * nu este legata de corectitudinea, completitudinea informatiilor si interpretarea lor obiectiva!

  ci pur si simplu ca nu aveti principii!

  pai la 10 august ce atitudine ati luat stimata *simpla cetateanca, neafiliata politic* cand unul dintre organizatori ne-a anunta pe 6 august: *Flăcări, fum și sânge pe străzi va fi 10 august*, anuntul a fost facut de protestatarul #Rezist, Ovidiu Grosu, pe 6 august…https://evz.ro/plan-halucinant-protest.html ?

  vai, catra intransigenta aveti si cat de bine sunteti informata, mai ceva decat Trahanache!

  • Pampalaule,Ovidiu Grosu n-a fost niciodată protestatar rezist !;a fost doar un personaj inventat special pt a spune asemenea aberații, ca sa aibă pretext mafiotii ciumei roșii să gazeze oameni nevinovati!Te uiți, zombificatule ,doar la Latrina!

  • Ce treabă am eu cu 10 august???? Cu mine nu merge tehnica asta „red herring fallacy”, să știți!

   Divagați grosolan de la tema articolului!

   Dar v-o spun acum în detaliu, ca să nu mai repetați minciunile pe forum și să nu riscați repercursiunile:
   Nu am participat la miting! În anul respectiv lucram și locuiam în străinătate, așa că puteți să vă regurgitați diversiunile nesimțite!
   Nu datorez nimic nimănui, nici măcar timpul meu liber să-l investesc în activități civice; am dăruit mai mult decât am primit înapoi, conștiința mea este foarte împăcată.

   Nu știți nimic despre mine! Așa că vă rog să vă luați comentariile nedocumentate și pline de hate și să vă îmbracați caracterul răutăcios cu ele!!! Singurul „fară principii” și fară credibilitate sunteți dvs.

   Și încă ceva ce nu știți despre mine: Pot să vorbesc și în limbaj somptuos academic și științific, să influențez eficient board-uri directoare din companii private, să pun la punct derbedeii afemeiați de pe stradă și să vorbesc pe limba câinilor lătrători de pe forumuri! Sunt multidimensională lingvistic și mă adaptez ușor oricărui context comunicațional, deci:

   Dacă vă mai prind că postați hate, vă trollez!!!

  • @stefan. Ti-am replicat la un alt articol, repet si aici: esti un mitoman. 10 August a fost un protest anuntat, aprobarea este altceva. In 10 august circulatia a fost, probabil, perturbata, dar nu ti-a confiscat nimeni mijlocul de transport pe care-l utilizezi sa mergi la munca. Vii cu citate din Locke, Montesquieu, Sartre, pe cine crezi ca impresionezi? N-ai inteles nimic, domnule, din scrierile acestor personalitati.

 46. !m

  ne legam de cuvinte?

  au incalcat legea? da sau nu?

  Daca grevistii nu au incalcat legea, totul este in regula.

  Daca cei in cauza au incalcat legea, ministrul trebuie sa anunte parchetul.

  Daca nu anunta parchetul, fiind ministru, trebuie sa-i fie facuta o plangere penala.

  Parchetul trebuie sa deschida dosar.

  Din momentul in care parchetul deschide dosar penal, inseamna ca pe rol a intrat justitia.

  Sunt situatii in care parchetul se sesizeaza din oficiu si deschide dosar privind incalcarea legii, fara ca sa fie sesizat in prealabil de catre cineva.

  pe 10 august demonstratia nu a avut organizator, nu a avut autorizatie, nu a respectat conditiile legii 60…

  parchetul trebuia automat sa se sesizeze avand in vedere faptul ca unul din organizatori a anuntat ca mitingul va avea rostul destabilizarii ordinii constitutionale!

  *Flăcări, fum și sânge pe străzi va fi 10 august*, anuntul a fost facut de protestatarul #Rezist, Ovidiu Grosu, pe 6 august…https://evz.ro/plan-halucinant-protest.html

  • nu stii nici macar care este mecanismul de functionare a organelor ce detin puterea juridica . la tine totul este un talmes – balmes .

  • Bre, nea Ștefane, da’ matale ești obsedat puternic de protestul din 10 August!!! Cred că nu vei avea liniște până închizi ochii definitiv!
   Eu am fost la acel protest și la aproape toate din 2017. Nu m-a chemat nimeni la niciunul.
   Tu stai liniștit și comentează în continuare despre teoria democrației și a găurii de la covrig!

 47. Cătălin Drulă merita sa candideze la presedintie țării din partea USR,are carismă,studii în afară,carieră, este un luptător,este tânăr. EU IL VOTEZ!

 48. Cătălin Drulă merita sa candideze la presedintie țării din partea USR,are carismă,studii în afară,carieră, este un luptător,este tânăr. EU IL VOTEZ!

 49. Drula va fi lasat in ofsaid de pnl-isti la fel ca Vlad Voiculescu cu transparenta.Ar insemna o lovitura extraordinara sa-l lase sa castige in razboiul cu coruptia.Prefectul e cu fundul in doua luntri si deja a zis ca acele chioscuri vor fi desfiintate,dar,se vor face altele moderne.Asa s-a pus batista pe tambal …

  • In functie de atacurile care vor urma asupra lui Drula, vom vedea ce PNListi sunt in carnetelul lui Radoi.

  • PNLeii au tot interesul ca Drula sa NU reuseasca, sa nu duca la bun sfarsit reorganziarea Metrorex, sagetile trimise de Drula erau si la adresa lui Ludovic Orban si Lucian Bode, cand Catalin Drula in 26 Martie 2021 a spus:
   „Ministrul Transporturilor: Le cer scuze bucureștenilor pentru că ZECI de Miniștri ai Transporturilro au lăsat să se formeze un buboi, o mafie la metrou / Rădoi, nu mai merge / Autoritățile de ordine publică să-și facă datoria, numai ei pot elibera șinele de acești ilegaliști.
   Raportul Corpului de control e public, sunt nenumărate ILEGALITATI, inclusiv privind Negocierea Contracului colectiv de muncă. S-au MAJORAT salariile cu 18% pe vreme de pandemie
   Unele ILEGALITATI țin de DNA, unele de Curtea de Conturi”

   Majorarea Salariilor cu 18% s-a facut in Noiembrie 2020, cand Premier era Orban iar Lucian Bode era Minsitru al Transporturilor!
   Iar Orban si Bode sunt printre „zecile de Minsitri ai Transporturilor din ultimii 20 de ani care au lăsat un buboi enorm să se formeze la metroul bucureștean. O mafie”.

   Atacul e clar si la adresa PNL!
   Oare cum le-a picat aceste afirmatii reale lui Orban, lui Bode, PNLeilor in general?!!!
   Au tot interesul sa-l blocheze cumva…

 50. Mult respect pentru ministrul Drula si mult succes!

 51. Foarte bine că l-au lăsat singur. Când pornești un conflict trebuie să dovedești că îl poți duce. Mie prestația lui Drula mi s-a părut ca un film prost de Sergiu Nicolaescu. Noroc că prefectul a avut creier în cap și a pornit un dialog.
  Cât despre lumea veche, sunt de acord că e nevoie de schimbări, dar să schimbi politicieni cu experiență si inteligență politică cu niște tinerei cu fumuri și atât nu cred că ajută.
  Imaginea mea despre usrplusistii ăștia e a unei trupe de mediocri cu gura mare. Un timp au apărut tunsi, rași , frezati. Când li s-a spus că ar trebui să se maturizeze și-au lăsat toți barbă. Ăștia nu au în cap decât imagine prin dat din gură.

  • „Politicieni cu experienta si inteligenta politica”.
   Adica alti hoti.
   Normal ca nu vrei sa-i schimbi pe astia. Cat s-au perindat pe la conducere acesti „politicieni cu experienta si inteligenta…” puteau sa schimbe ce era de schimbat dar n-au facut-o, probabil de „plini de experienta si inteligenta” ce sunt. Dau pe afara de asta.

   Acum aveau ocazia sa iasa la rampa acesti ingeligenti cu experienta, dar cum sa-si deranjeze partenerii de afaceri.

 52. Băiatul ăsta, Pantazi, e un demn continuator al Scânteii din anii lui Brucan. Un asemenea vocabular – „vechea lume”, „exponenții vechii lumi” nu am întâlnit în presă din 1990 încoace. Dovedind că adevăratul exponent al vechii lumi este chiar el. Un personaj fie sincer fanatizat, fie incitând la fanatism mințile mai slabe – la fel de nociv oricum. Între el și Rădoi, îl prefer pe Rădoi fără ezitare.

  • Ce mai aștepți, cel mic cu alt Nick?
   Leaga-te de cusmeliile din subteran ca să nu le dărâme!
   Sugătoare de sindicat

  • Te-ai chinuit toata ziua si asta e tot ce ai gasit de reprosat articolului? Expresia „vechea lume”?
   Clar, e Pantazi ascuns in debara de rusine, cu un sac de gunoi in cap. Cred ca se lasa de jurnalism.

 53. BRAVO DRULA
  MARE RUSINE PNL CATU BODE ORBAN
  IOHANNIS NICIO REACTIE. EHE DACA ERA PANA IN ALEGERI GAVAREA SI DOMN PROFESOR CEVA. ASA PAUZA.
  APROPOS. MI SE PARE SAU CATU SE BALBAIE?

 54. Respect dle Drula!
  Continuati si veti invinge!

 55. !m

  curat talmes-balmes !

  citesc chiar aici ca *Ministrul Drulă a depus plângere penală la DNA împotriva sindicaliștilor de la metrou pentru abuz în serviciu, trafic de influență și zădărnicirea combaterii bolilor *!

 56. !Plin de caracter…

  organizator, in acceptiunea legii, inseamna o entitate juridica!

  mitingul din 10 august nu a avut asa ceva. Punct.

 57. Cu satisfactie constat ca 99% din cei care au comentat prestatia ministrului Drula ii sunt favorabile .Ma alatur lor felicitandu-l pe dl.ministru .NU CEDATI DOMNULE MINISTRU IN FATA
  ACESTOR GANGSTERI .SONDATI STRADA SI VETI CONSTATA O SUSTINERE ABSOLUTA.
  FELICITARI PENTRU CURAJOASA PRESTETIE,PATRIOTICA AS PUTE SPUNE.

 58. !G.S.

  ca bine zicea Courteline, eu incerc sa-l parafrazez, ca nu exista satisfactie mai mare decat aceea ca un idiot sa te faca pampalau si zombificat si care nu stie la ce post tv trebuie sa se uite!

  in respectivul caz, am facut dovada ca am citit evenimentul zilei….sau nici pe asta nu trebuia sa-l fi citti!

  va rog sa-mi indicati ziarele pe care le voi citi si posturile TV pe care sa le urmaresc!

  • …mare adevăr grăiește!
   Și îți indică și postul TV pe care să-l urmărești?
   Și tu nu ți cont?
   Lai citit degeaba!

 59. !!Diana Rd

  eu v-am intrebat ce atitudine ati luat in legatura cu 10 august cand incalcarea legii a fost, dupa mintea mea, cu mult peste ceea ce au facut astia de la metrou, dovada ca ecourile au continuat doi ani, pana acum doua saptamani, odata cu inchiderea dosarului!

  nu am pus la indoiala faptul ca sunteti multidimensionala lingvistic si ca va adaptati oricarui context comunicational mai ceva ca textul biblic ( subtil pentru instruiti si clar pentru restul!), ci cu totul altceva si cu totul altceva!

  cat priveste amenintarea din barbarismul * va trollez* recunosc ca m-a cuprins frica, stiind, vorba aia, ca limitele limbajului meu sunt limitele lumii mele.

 60. Sindicatele desfasoara activitati comerciale in majoritatea intreprinderilor de stat

 61. Woaw ce răspuns cult ați avut maestre!
  Câtă finețe in abordarea limbajului!
  Câtă cultură lingvistică nedescoperită!
  Cât caracter emană discursul dvs!
  Ca în toate răspunsurile dvs culte! ( Aplicate șmecherește off topic)
  Cât de frustrant este pt matale acest mefistofelic 10 august!!
  Maaaars mă!
  Mai cult și cu mai cu caracter nu meriți!

 62. Ma bucura enorm aprecierea comentatorilor pentru ministrul Drula. Le merita cu prisosinta, pentru ca,desi tanar, nu s-a fofilat ca cei batrani, unsi cu toate alifiile si s-a expus, fara teama, in fata „minerilor ” lui Radoi. Bravo lui, prin prestatia excelenta in conditii reale de stres si de mare presiune, s-a desprins in castigator din noua generatie, a demonstrat ca este un om politic cu certe perspective si pe care se poate conta. Il vad ca fiind principalul candidat pentru sefia USR si de acolo se deschid alte si alte orizonturi…

 63. Ciocoii vechi trebuie înlăturați și ciocoii noii, dacă și-au făcut planuri, să bată în retragere. Lumea este disperată și speriată, iar frica este primul pas care duce la pierderea lucidității și a discernământului. În condițiile în care șomajul a crescut alarmant, unii cer sporuri, pensii speciale, în timp ce românul își pierde mințile. Când nu vor mai avea cu ce-și hrăni copiii (oricum erau mulți și până acum), nu știu dacă va mai conta pentru ei vreun imperativ moral.

 64. Acum vor apărea atacuri „din inima” USR la adresa lui Drula. Sper ca atitudinea lui Drula să fie autentică și nu una teatrală menită să arate marilor din USR „cum se face”. Dacă războiul lui este real, aplauze!, și sper să ajungă să reformeze USR-ul în care Barna a eșuat. Dar Barna este prea chitit să-și păstreze tronul, așa că mă aștept, din nou, la tensiuni în cadrul USR. USR trebuie să pună calus ego-urilor ariviste. Cât despre Bode, e din ciocoimea veche și, dacă ar avea demnitate, și-ar da demisia.

 65. Drula a vrut să bage jandarmii peste ei dar nu a fost lăsat de prefect. Drula nu a gestionat bine criza și trebuie să plece , a tratat greviștii ca pe niște sclavi . Oare nu e normal ca toată lumea să câștige bine în țară asta ? Inteleg , ca vi se pare mult ca un mecanic să câștige 1700 de euro , da cat vreti sa ia ??? Pur si simplu nu am treabă cu metrorex dar asa ca idee întreb, vreti sa ia minim pe economie ? Au promis că dau afară bugetari care taie frunze la câini , ca taie pensiile speciale, ca elimină cumulul pensiei de la stat cu salariul nesimțit tot de la stat, au promis că restructreaza aparatul de stat și taie salariile la bugetari când?? De bine de rau angajații de la metrou mai produc si ceva dar bugetarii ce produc ???? Sunt bugetari angajați fictiv la stat și încasează salariunesimțit fără să lucreze o zi iar el este mare patron se ocupa de afacerile lui , hai sictir și huoooooooooooooooooooooooooooooopooooooo

 66. !Courteline

  sa inteleg ca am avut onoarea de a *dialoga* cu un violator in serie al gramaticii limbii romane?

 67. !Caracter

  oare cat o fi iq-ul cuiva care crede ca discursul performativ functioneaza in conditiile spatiului virtual al unui forum?

  banui ca v-am enervat foarte tare….asta ma duce cu gandul ca, din precautie si pentru a face economii, sotia domniei-voastrea a inlocuit farfuriile de portelan cu cele din plastic !

  trebuie sa stiti ca cercetarile arata ca asta inseamna ca lunar ati ingerat 5 mg de plastic care a ajuns peste tot in organism, chiar si in creier!

 68. !!Luis

  eu v-am mai scris, va dau dreptate in ceea ce priveste aspectele sociale ale problemelor sociale pe care le ridicati, a faptului ca celor din mediul privat li se interzice sa formeze sindicate..sa nu credeti ca nu v-am citit interventiile

  dar cred ca gresiti cand aparati manifestatia in cauza….

  ganditi-va ca poate au fost oameni care trebuiau sa ajunga la parintii lor bolnavi, care trebuiau sa ajunga la ora data la munca, care poate aveau programate intalniri cu doctorul…si toate aceste lucruri au fost anulate de acesti grevisti

  cum am aratat mai sus, acesti grevisti, prin actiunea lor care nu s-a incadrat in prescriptiile legii au adus atingere principiului libertatii, nu inteles ca nu stiu ce concept teoretic, ci in mod practic…

  nimeni, fie el organizator, fie el participant la o manifestatie nu are voie sa afecteze libertatea semenului sau!

 69. Adică ministrul transporturilor a fost lăsat singur pentru că nu s-a intervenit în forță? Nu cred că el ar fi răspuns de eventualele consecințe ale unei astfel de intervenții, inclusiv cele politice pe plan european.

  Un ministru bun ne explica, cu mult timp înainte, cum e cu salariile și subvențiile la alte metrouri din Europa. Adică aproape că plânge la televizor că nu poate da salarii mai mari, iar salariile finale poate că erau chiar mai mici decât cele actuale. Idem cu spațiile comerciale și cu numărul de personal.

  Drulă este un cocălar.

  • Am vazut zilele trecute la Digi 24 emisiunea Banii in miscare cu analistul financiar Iancu Guda(nu retin exact Data in care a fost emisiunea), Presedinte COFACE, care spunea: Metroul din Bucuresti e de ANI buni pe Pierderi, in timp ce Metrourile din tarille vecine noua sunt pe Profit si cu Indicatori fianciari mult mai buni”!
   Iata o analiza a lui din 2018, analiza care spunea acelasi lucru:
   zf, 27.11.2018: „Iancu Guda, Coface: Metroul din Bucureşti este cel mai puţin productiv din regiune, în comparaţie cu cel din Praga, Varşovia sau Budapesta. Salariul mediu net al unui angajat Metrorex este de peste 7.500 de lei pe lună (brut), cel mai mare din regiune.
   ANALIZĂ.
   Iancu Guda, directorul general al Coface şi preşedintele analiştilor financiari din România, spune că în comparaţie cu companiile de metrou din regiune, Metrorex este cel mai puţin productiv, compania românească înregistrând 63 de angajaţi la fiecare km de metrou, cu 20% peste media din capitalele analizate ca şi referinţă – Praga, Varşovia – şi de 3 ori mai mult decât Budapesta, care înregistrează 20,21 angajaţi per kilometru/metrou.
   Salariul mediu net pe angajat la Metrorex este de 1.144 euro/luna (7.555 lei brut), de 2 ori peste media naţională şi cel mai mare din regiune.
   Media salariului net pe angajat la firmele care administrează reţeaua de metrou din capitalele de referinţă este de 1.040 euro pe lună, cu +9% sub media înregistrată în Metrorex şi doar cu +38% peste media naţională din ţara respectivă.
   Salariul mediu net din Oraşele de referinţă utilizate ca şi comparaţie (Budapesta, Praga şi Varşovia) este 756 euro pe angajat, cu 31% peste media din Bucureşti, dar angajaţii Metrorex câştigă cu 9% peste angajaţii de la Companiile SIMILARE din aceste capitale.”
   https://www.zf.ro/auto/iancu-guda-coface-metroul-bucuresti-cel-putin-productiv-regiune-comparatie-cel-praga-varsovia-budapesta-salariul-mediu-net-unui-angajat-metrorex-peste-7-500-lei-luna-brut-cel-mare-regiune-17714160

   Oricum, cred ca puteti gasi si alte informatii pe subiect, nu povesti de la Ministri!
   Eu, de regula, nu cred povestile minsitrilor, caut Surse credibile sau Oficiale de informare!

  • Se spune că în București salariul mediu net este de 577 € , iar în Budapesta, Praga, Varșovia este de 756€. Cât primesc la negru bucureștenii și cât cei din celelalte capitale?

 70. !Radulescu Marcel

  am trait un sentiment contradictoriu cand v-am citit postarea!

  in legatura cu mitingul din ianuarie 2017 reiterez ce am mai spus ca eu nu stiu ca in istorie, adica de 3000 de ani incoace, sa existe vreo manifestatie publica in care o suta de mii de oameni sa ceara infiintarea de inchisori si ca nu carecumva detinutii sa fie eliberati!

  eu, limitat cum ma stiti, adica vai de capul meu, ramasesem cu impresia ca daramarea celebrei inchisori Bastilia a insemnat, simbolic, intrarea in modernitate cu principiul libertatii in mana, daca pot spune asa si crezusem ca ceea ce tinerii aceia uluitori au strigat in decembrie 1989 *vom muri, dar vom fi liberi!* va marca decisiv spatiul acesta!

  pe de alta parte, descopar ca mi-ati produs o mare deziluzie! tocmai domnia-voastra? ?

  pai cand a fost sa fie schimbat guvernul Ponta, il citez pe domnul Presedinte * a fost nevoie sa moara oameni ca acest guvern sa-si prezinte demisia!*

  si acum, la niste jeturi de apa si niste gaze lacrimogene ati luat-o la sanatoasa, in loc sa ocupati Palatul Victoria si sa indepliniti comandamentul unuia din organizatori anuntat pe 6 august: *Flăcări, fum și sânge pe străzi va fi 10 august*,

  dumneavoastra l-ati tradat pe Presedinte, ati tradat idealuirile fostelor partide de opozitie, aflate acum la guvernare…

  toti s-au asteptat ca domnia-voastra sa intrati in Palatul Victoria, caci doar pentru asta v-ati dus la miting, sa dati jos guvernarea Dancila… si in loc de asta ati dat bir cu fugitii si nu v-ati oprit decat in Cismigiu si acolo v-ati ascuns printre boscheti!

  cum va puteti privi copiii in ochi acum, dupa ce ati dat dovada de atata lasitate revolutionara?

 71. Domnule adevarat ministru,scoateti sobolanii la suprafata,caci au facut din metrou o afacere,suta la suta,subterana!

 72. !lili

  cu tot respectul o spun, gresiti!

  in acest moment, in aceasta situatie, chestiunea este incalcarea legii conflictelor de munca!

  nimeni nu i-a impiedicat pe cei in cauza, avand si forma institutionala de organizare, sa declanseze o greva in conformitate cu prevederile legii!

  sunt oameni saraci ca nu au automobil, nu-si pot permite taxi si acestora le ei dreptul de miscare? poate ca unul trebuia sa mearga la spital, poate ca unul trebuia sa mearga la parintii bolnavi…fiecare om si-a facut un plan de cu seara si vii tu si ii negi acest drept de miscare?

  nu am agreat nicicum mineriadele, ocuparea drumurilor publice nationale sau judetene de catre grevisti, ocuparea sptiilor publice si a strazilor in mitinguri neautorizare….nu pot accepta ceea ce s-a intamplat la metrou!

  • De parca sindicalistilor de la Metrorex le pasa de vreo Lege!
   Chair daca va aparea un Dosar penal, ma indoiesc ca va avea vreo alta soarta decat lalaiala tipica Dosarelor Revolutiei, Mineriadelor, 10 August…iar in final NU va arspunde NIMENI!!
   Romania nu e Tara unde domneste Legea, nici macar Politicienii NU respecta de fiecare data Legile in aceasta Tara!
   Asteptati de la sindicalistii astia care oricum si-au luat lumea-n cap, pentru ca timp de 30 de ani li s-a permis, sa RESPECTE Legile sau sa le pese de Legi?!
   Uitati-va ce LINISTE e la PNL, USR PLUS si UDMR pe acest subiect, tac chitic!
   De ce oare?!

 73. Cum ar fi sa faca greva medicul si sa blocheze spitalul?
  Dar cel din energie in plina iarna sa nu mai dea caldura?
  Cum ar fi sa blocam fiecare cand ne pica pe chelie ceva in tara asta.
  Sunt sigur ca gasim 365 de categorii/grupuri nemultumite de ceva: gen e frig in Siberia si sa puna de o greva in mijlocul nush carui drum, ca e dreptul lui constitutional sa protesteze.
  Se numeste anarhie si nu doreste nimeni asta decat cineva cu capul.

 74. G4Media.ro, nu există similitudine între cele două situații:
  Dacă Stelian Ion nu ar fi acceptat compromisul impus de UDMR, coaliția de guvernare s ar fi destrămat și, în cel mai scurt timp, am fi avut guvern format din PSD și Aur care ne ar fi alipit Rusiei lui Puțin dictatorul!
  Te rog sa nu dezinformezi!

 75. Bun articol!
  E o liniste la PNL de-ti tiuie urechile. PNL a mai pierdut ieri 10% din intentia de vot locala. Functionarea metroului din Bucuresti e o chestiune de siguranta nationala, nu vorbim aici despre trei autobuze, ci despre cel putin 500.000 de oameni care il folosesc pentru a ajunge la munca, la scoala ori acasa. Cei 500 de cetateni au blocat tot orasul in plina pandemie silindu-i pe ceilalti sa se inghesuie in celelalte mijloace de transport.
  Nu aud nimic de la Iohannis, nu aud nimic de la CSAT, jandarmii pazeau intrarile, politia dadea amenzi celorlalti cetateni pentru masti (sic!).
  Radoi ala a pus statul in genunchi si i-a dat la talpi pentru ca Bode avea deja pantalonii in vine, iar ceilalti (Citu, Orban, Iohannis) aveau tot soiul de probleme presante de rezolvat. Pe lista lor de probleme, 10% din populatia tarii blocata pe strada e undeva foarte jos.
  E uluitor cum dupa 30 de ani, dupa atata „democratie”, dupa atata „stat de drept”, statul nostru e in mod fatis prizonierul relatiilor feudale stabilite in vremea PSD si intretinute in vremea PNL.
  N-am votat PNL precedentele alegeri, mie mi-e clar acum ca n-o sa mai votez niciodata PNL. Daca e sa fie feudalism, atunci sa-l faca PSD, sa nu ne mai ascundem dupa deget cu asa-zisul PNL, leaganul si cuibul Taricenilor, Crinantonescenilor, Melescanilor si ai celorlalti ticalosi si ticaloase.
  Dincolo de concluziile astea, ce s-a intamplat ieri a fost cu adevarat ireal. Era doar nevoie sa taie lacatele, sa intre cu televiziunile dupa ei si sa-i ia pe sus, cu sau fara catuse. In maximum 6 ore restabileau circulatia si dadeau si ei impresia ca avem un guvern.
  Bode trebuie sa plece rapid, asta e prima idee. A doua e ca NU avem stat de drept cata vreme politia si jandarmii bat si gazeaza cetatenii copii in brate, dar lasa blocat un oras cu 2 mil de locuitori pentru ca… „solutia e dialogul”, cum spunea impotentul ministru de interne.
  Multumesc pentru articol, nimeni altcineva n-a avut curajul sa-l deranjeze pe Radoi.

 76. !lili

  este foarte posibil sa aveti dreptate!

  dar daca nu plecam de la principii si intram in logica puterii, (a raporturilor de putere) nu facem altceva decat sa facem jocurile unora si altora!

  eu la acest aspect ma refeream, la un acord intre noi, pe teme fundamentale…

  • ce mai tura – vura un talmes balmes de nedescris . nu prea pricepeti teica ce inseamna democratia nici tu -nici tu . nu intelegi macar minimorum cine si cum raspunde nicii acum nici in 10 august . asteptati ca presedintele sa va mingie pe crestet ? sunteti oameni batrini ce naiba – ca sa nu spun cu ce poate fi asociat asta . stiti voi zicerea .

  • @m: Nu, nu, gresesti, asteptam sa scapam de acesti mincinosi, ca NU sunt deloc altfel decat mincinosii de la PSD!!!
   Macar PSD „ne dadea si noua”, vorba romanilor!
   Nu dadea numai alor lor, bugetarimii privilegiate clientelare….a-propos, unde-s cele aproape 34 MILIARDE Euro IMPRUMUTATE in 2020 de Vasilica Catu, de ce NU spune Guvernul ce a FACUT cu atata banet, unde s-au dus acei BANI??!
   33,6 Miliarde Euro IMPRUMUTATI de Vasilica Catu in 2020!
   Evident, trebuie bani multi ca sa plateasca privilegiile bugetarimii clientelare!!!

   In 2020, Cheltuielile totale cu Salariile bugetarimii au fost de aproape 110 Miliarde Lei, din care aproape 27 Miliarde Lei numai acele Sporuri scandaloase!
   Pe 2021 suma ramane neschimbata!
   110 Milairde Lei inseamna peste 22,5 Miliarde Euro/An cu bugetarimea clientelara!!!
   Trebuie Imprumuturi masive, asa e!!
   Jigodii!

  • LILI asta te doare – ne dadea si noua . Pomanageala asta este de trista amintire . Nu ne dadea si noua – ca banii nu erau ai lor . Noi ceilalti , cei care producem plusvaloare va dadeam si voua . Nu stii in baza caror legi si de cine au fost ele modificate functioneza Romania ? Despre guvernul fost numit Orban nu prea te exprimi in ultima vreme – ci mai degraba despre acest guvern de coalitie te exprimi nefericit . Despre ceilalti nu mai zici nimic , ai uitat totul ,ai ramas doar cu ne dadeau si noua -.Schimbarile majore nu pot fi facute cu 55 de procente . Tot ce se poate face se va face si abia astept asta . Nu stii unde sau dus banii imprumutati ? nu stii cita hirtie igienica au consumat unii dintre noi in baza legilor fostelor guvernari sau cu cit parfum si-au dat unii pe la nas – zi de zi . Pe asta sau dus banii . Dar nu se poate face asta la nesfirsit .Ai vazut vreo investitie in ultimii ani , abia acum daca vom fi in stare sa luam bani europeni se va putea face cite ceva . Daca nici acum ……

  • @m: Ba DA, asa cum le DA bugetarilor privilegii peste privilegii, sa stii ca am inceput sa spun si eu: De ce numai bugetarilor?!
   De ce Vasilica a promis ELIMINAREA Sporurilor(motivand astfel Intarzierea Bugetului pe 2021!), ca apoi dupa 3 ZILE sa se suceasca si sa spuna fara rusine ca NIMIC nu se va schimba cu salariile si Sporurile bugetarilor, adica ANVELOPA Salariala, cuprinzand salariile si Sporurile RAMANE ACEEASI ca SUMA, va scadea ca Procent din PIBul care va exploda ca nicaieri in Lume!
   Apoi, spasit ca un premier de paie sa spuna la Focsani: „eu as fi mers mai departe cu sporurile, NU a fost vointa politica”!
   Daca Vasilica NU e in stare sa FACA Refomele PROMISE, atunci SA PLECE!!!!
   Mareata coalitie nu va prinde sfarsitul de an, sper sa scapam mai repede de acesti escroci in furnte cu Orban si Vasilica Catu si Hunor!
   Sper ca Drula sa le puna capac!!!

  • Doamna @lili: Probabil Citu nu poate datorita legislatiei actuale si nu i-a dat niciun geniu inovator ideea unui workaround/bypass legal.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.