G4Media.ro

Criza politică din Moldova se prelungește: eșec al premierului propus de Maia…

Criza politică din Moldova se prelungește: eșec al premierului propus de Maia Sandu, socialiștii pro-ruși vin cu propria soluție

Natalia Gavriliță, candidata propusă de președinta Maia Sandu pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, nu a obținut votul de încredere în Parlament, transmite Agora. Ea nu a obținut nici un vot, pentru că facțiunea parlamentară a Maiei Sandu vrea declanșarea alegerilor anticipate, pentru care e nevoie de picarea la vot a două guverne succesive.

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor, pro-rus, a anunțat ulterior propria candidată pentru funcția de premier – Mariana Durleșteanu.

Moldova nu are guvern plin din luna decembrie, când premierul Ion Chicu a demisionat ca urmare a câștigării alegerilor prezidențiale de către Maia Sandu.

Criza politică este adâncită de faptul că parlamentul e dominat de două partide pro-ruse: socialiștii lui Igor Dodon și partidul lui Ilan Șor. Aceștia nu își doresc anticipate, având în vedere că alegerile parlamentare sunt programate în această toamnă. (Foto: Natalia Gavriliță / Facebook)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. neobtinerea unui vot , nici macar a unuia singur duce inevitabil la alegeri anticipate. votul in sine si rezulatatul lui este sau poate fi asimilat cu acordul tuturor parlamentarilor in favoarea alegerilor anticipate .

  2. De ce esec daca asta au vrut ?

  3. De ce eșec? Maia Sandu a spus clar că sunt necesare alegeri anticipate. Respingerea guvernului Gavriliță intră în jocul politic necesar alegerilor anticipate.