G4Media.ro

Criză de pitici de grădină în Marea Britanie din cauza pandemiei şi…

Criză de pitici de grădină în Marea Britanie din cauza pandemiei şi a blocării Canalului Suez

Magazinele cu articole pentru grădinărit din Marea Britanie se confruntă cu o penurie de pitici de grădină, ca urmare a cererii puternice generate de carantină dar şi a problemelor de aprovizionare apărute ca urmare a recentei blocări a Canalului Suez, informează BBC, citat de Agerpres.

Aceasta este o problemă importantă pentru britanici, care începând din secolul XIX au o adevărată pasiune pentru plasarea micilor personaje în centrul grădinilor lor.

În timp ce numărul grădinarilor aspiranţi a crescut în mod considerabil, odată cu carantinele succesive introduse în Marea Britanie pentru a combate pandemia de coronavirus, oferta de pitici de grădină nu a ţinut pasul. Şi mai grav, oferta de pitici s-a diminuat. Din cauza paralizării traficului maritim, provocat luna trecută de blocarea Canalului Suez, numeroşi pitici de grădină nu au ajuns încă în Marea Britanie, fiind închişi în continuare în containerele de pe nave.

„Din păcate nu am mai văzut pitici de grădină de şase luni, indiferent de materialul din care sunt produşi: plastic, piatră sau ceramică”, susţine Ian Byrne, care conduce un magazin cu articole pentru grădinărit. Gestionarul magazinului Highfield Garden World, din vestul Angliei, a explicat pentru BBC că, după o creştere masivă a vânzărilor, compania sa este pe cale să contacteze furnizorii din Europa şi China pentru a rezolva „problemele de aprovizionare”.

Directorul general de la Garden Centre Association, Iain Wylie, a arătat că problema este provocată de faptul că lanţurile de aprovizionare s-au confruntat cu o enormă presiune din cauza pandemiei şi blocării canalului Suez, unde nava cargo Ever Given de 200.000 de tone a rămas înţepenită timp de şase zile după o furtună de nisip. „Mobilierul de grădină, decoraţiunile, printre care şi piticii de grădină, sunt blocate în containere”, a explicat Iain Wylie.

Grupul suedez Ikea a recunoscut şi el luna trecută că s-a confruntat cu probleme similare de aprovizionare din cauza cererii puternice şi a problemelor de expediţie.

Firma Lloyd’s List estimează că blocarea Canalului Suez a împiedicat, în fiecare zi, trecerea unor mărfuri cu o valoare estimată la 9,6 miliarde de dolari între Asia şi Europa, potrivit Agerpres.

Foto: Pexels (Magda Ehlers)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. WOW.
    Selecția articolelor si a temelor de discuție din presa internațională e punctul forte al G4 media, secția analize.

  2. Asta da criză !!
    Nu ca la noi, cu o amărâta de criză politică de doi lei !!

  3. Poate pune mâna putorile și își fac singuri, nu așteaptă chinezisme … dacă tot sunt pasionați de kitsch.

  4. Sa ma anuntati cind o sa fie criza de functionari publici si bugetari .

    Cit despre pitici …. Sa traiasca chinezii ! Oamenii astia sint cei mai educati pentru munca . Restul planetei …. fuduli si putori ordinare .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.