G4Media.ro

Criză de personal în HORECA: În Sibiu, bucătarii se angajează cu primă…

sursa foto: Facebook/ Primăria Sibiu

Criză de personal în HORECA: În Sibiu, bucătarii se angajează cu primă de instalare / ”Cei buni sunt deja luați sau plecați dincolo”

Proprietarii restaurantelor din Municipiul Sibiu caută personal, în unele cazuri au chiar și câteva sute de posturi fiind disponibile, însă foarte puțini candidați se prezintă la concursuri, scrie Turnul Sfatului.

Se caută oameni în alte județe, iar pentru a-i convinge să se angajeze,  în cazul bucătarilor, sunt promise și prime de angajare.

„Nu se mai prezintă nimeni la interviuri. S-au dus să lucreze sezonier și noi aici am rămas descoperiți. Suntem la limită cu personalul în acest moment. Noi oferim minimul pe economie pentru ospătari, însă veniturile cresc cu bacșișul la ei. În ceea ce privește bucătarii, sunt plătiți cu 3500-4000 de lei”, spune patronul unui restaurant din oraș.

„Hai să trăiești și să muncești în Sibiu! Oferim primă de relocare sau cazare! Tu alegi!” – este anunțul postat de un alt restaurant, în urmă cu două zile.

O primă de instalare de 2.000 de lei, salariu de 3000-4000 de lei pentru un bucătar și cu alți o mie, două mii de lei în plus pentru un bucătar șef, sunt onorariile anunțate de restaurantul sibian. Un spălător de vase primește 2500 de lei.

sursa foto: Facebook/ Primăria Sibiu

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Pai si aia 10 care stau la usa unde sunt?

 2. După 30 de ani „antreprenorii” români descoperă economia de piață. În economia „reală” dacă nu dai salariu nu îți vine nimeni să muncească. Deci, domnilor patroni, luați-vă Dacia nu Mercedes și dați bani la angajați dacă vreți să îi aveți. Oricum prețurile la hotelurile din Sibiu rivalizează cu Parisul sau Roma.

  • Draga” HORECA”, când vei da bani pe salarii bune pentru angajați, nu o sa te plângi.
   Hai, mai renunță la niste bani de buzunar.

  • Asa e in mai tot fostul bloc comunist.Opulenta prostiei e direct disproportională cu valoarea salariilor oferite.Patronii vin cu masini luxoase si nici nu coboara din ele, iti strecoara printre geam un plic care nici nu se vede in dungă si se plang ca nu le stau oamenii.Dar nu e vb doar de salarii cum multă lume crede la fel si conducatorii.”Daca le dam bani mai mulți rămân fraierii ăștia!!!”Nu e chiar asa…omul de regulă tinde a se duce unde se simte RESPECTAT nu tratat ca o cârpă de șters pe jos. Atunci cum se explică ca există firme mici in care patronul e modest si are angajati de 20 de ani si nu dă cine stie ce salariu si alti moguli urbani opulenti cu oferte bune care vesnic postează anunturi de angajare?! Pe oameni nu i intereseaza ca ai tu milioane in conturi care nu se vad,pe oameni ii doare ca mananci tu icre negre in fata lor cand ei nu au bani nici de o brioșă. Asta doare si se taxează mai devreme sau mai tarziu, depinde cand si in ce fel…unii isi dau demisia de regulă cei care nu te pot fura iar altii rămân și te fură și e chiar firesc că tot trăim in Tâlharistan. Americanul din respect fată de angajati vine la firmă cu Ford, Ferrariul il scoate doar in weekend,sau timpul liber, asta dacă il are.

 3. Crești salariul din bacșiș.. Pe asta se bazează ei… Ăștia sunt antreprenorii.. De parcă è meritul lor ca ospătarii primesc bacșiș

 4. Sper doar sa nu fie aceeasi logica care e in IT: cer toti prostii si toate proastele bani mai multi,dar ei sunt praf la ce fac; insa angajatorii le mai dau maruntisuri in plus ca nah,e cererea mai mare decat oferta.

 5. Pai când aud că le dați minimum pe economie….fug.Daca plătesc cu cardul, bacșișul este aproape inexistent.Plus că unii patroni cer bacșișul și dau foarte puțin ospătarilor.Pe bacșiș nu te poți baza, salariu mic, pensie mica.Plus că ospătarii lucrează uichendurile, mai mult după amiază.

 6. Pisica , imi atrage atentia , de Mama ..

  Gaia .. ?

  🙂

 7. In marea lor nesimțire, patronii așa-ziși se gândesc numai la ” binele” lucrătorilor.
  Foarte bine vă fac copii ăștia că nu va mai accepta promisiunile deșănțate și libidinoase.
  Din punctul meu de vedere, se poate trăi și fără voi, bai patroni de nimic.