G4Media.ro

Critici în SUA, după apelul lui Trump de renunțare la Constituție /…

sursa foto: Captură video

Critici în SUA, după apelul lui Trump de renunțare la Constituție / „A scăpat de sub control”

Clasa politică americană a condamnat cu fermitate duminică apelul lansat cu o zi înainte de Donald Trump de a abandona Constituția americană, scrie Le Figaro. Reiterând acuzațiile nefondate de fraudă masivă în timpul alegerilor prezidențiale din 2020, câștigate de Joe Biden, fostul președinte a declarat sâmbătă pe rețeaua sa de socializare Truth Social că „o fraudă de acest tip și de această amploare permite abrogarea tuturor normelor, regulamentelor și articolelor, inclusiv a celor din Constituție”.

Casa Albă a condamnat imediat declarația. „Constituția americană este un document sacrosanct care a asigurat timp de 200 de ani că libertatea și statul de drept prevalează în marea noastră țară”, a comentat sâmbătă într-un comunicat un purtător de cuvânt al executivului, Andrew Bates. „Atacarea Constituției și a tot ceea ce reprezintă ea este anatema pentru sufletul țării noastre și trebuie condamnată”, a adăugat el. „Nu putem iubi America doar atunci când câștigăm.”

Duminică, aleși din ambele partide s-au arătat contrariați de comentariile fostului președinte, care a anunțat recent că intenționează să candideze la președinție în 2024. „Săptămâna trecută a luat cina cu antisemiți. Acum cere sfârșitul democrației constituționale în America”, a scris pe Twitter liderul democraților din Senat, Chuck Schumer, despre o cină la casa lui Trump din Florida, la care a participat Nick Fuentes, un cunoscut supremațist alb și negaționist al Holocaustului.

Donald Trump „a scăpat de sub control și este un pericol pentru democrația noastră. Toată lumea trebuie să condamne acest atac la adresa democrației noastre”, a adăugat Chuck Schumer.

Întrebat despre comentariile lui Donald Trump la Fox News, fostul vicepreședinte Mike Pence, care s-a distanțat de miliardarul american de la atacul de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021, s-a abținut să le condamne. „Candidații care s-au concentrat pe trecut, în special cei care s-au concentrat pe contestarea ultimelor alegeri, nu s-au descurcat bine la alegerile de la mijlocul mandatului” de luna trecută, a spus el.

Fostul consilier pe probleme de securitate națională al lui Donald Trump, foarte conservatorul John Bolton, s-a arătat contrariat de sugestia fostului său șef. „Toți conservatorii adevărați trebuie să se opună campaniei sale pentru alegerile prezidențiale din 2024”, a scris el pe Twitter.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. Putin este disperat și își forțează sluga să facă greșeli grave, la fel cum procedează si cu sluga sa din România! 😏

 2. Republicanii vor abolirea Constituției, fiindcă nu-i lasă să instituie theocrația pe care și-o doresc.

 3. se comporta ca un oligarh pe plantatie 🙂

 4. face mult rău, trebuia sa ajungă la bu.lă.u de mult timp. un olig.ofr.en narc.isi.st .

 5. This guy is delusional.

 6. Apelul lu’ Trump de renunțare la Constituție e exact (dar exact) ca cel în care a chemat oamenii la atacul de la Capitoliu: i n e x i s t e n t.
  E ca și cum eu i-aș spune lu’ nevastă-mea: „dacă faci sarmale și nu pui afumătură, mai bine renunțăm la sarmale” și ea ar da divorț.

 7. Omul a luat-o pe cont propriu,fiindca stie ca nu poate sa mai trimita pe altcineva,in locul lui,la puscarie,cum facea la examene! „Zanatecul”are asigurare,doar i-a promis Putin adapost,geniu la geniu trage.Vorbele nepoatei a început sa se confirme.Chiar,el si-o fi dat seama,pana la urmă,de ce a fost nevoie de el ca presedinte???

 8. credeam ca numai noi sintem prosti dar americanii ne-au intrecut Cum sa te gindesti macar sa votezi asa ceva !

  • 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🤣🌼🌼🌼🤣🤣🤣🤣🤣🤣