G4Media.ro

Cristina Prună, USR: Parlamentarii își fac cadouri acum și pentru la pensie/…

Cristina Prună, USR: Parlamentarii își fac cadouri acum și pentru la pensie/ Clubul  Parlamentarilor Români va primi 4.857 mp, în inima Bucureştiului, pentru a-l folosi gratuit/ Vor juca tenis şi se vor delecta cu răcoritoare

Viceliderul deputaţilor USR Cristina Prună a acuzat aleşi de la restul partidelor că au semnat o iniţiativă legislativă depusă la Camera Deputaţilor prin care Clubul Parlamentarilor Români „Ion Raţiu” va primi 4857 metri pătraţi, în Capitală dat gratuit în folosinţă. Ea susține că proiectul prevede inclusiv plătirea utilităţilor din bugetul Camerei Deputaţilor, iar Clubul Parlamentarilor poate înainta propuneri de cheltuieli care să fie incluse în acest buget, fără a exista niciun fel de regulă sau criteriu, transmite News.ro

„Ce preocupări mai au parlamentarii? Ei bine, îşi fac cadouri, pentru acum şi pentru la «pensie». Au depus o iniţiativă legislativă prin care Clubul Parlamentarilor Români «Ion Raţiu» va primi 4.857 mp, în inima Bucureştiului, pentru a-l folosi gratuit. Ce credeţi că se face pe acest teren? Foştii şi actualii parlamentari vor juca tenis şi se vor delecta cu răcoritoare. Motivaţia, că astfel de cluburi finanţate din banii cetăţenilor există şi în alte ţări, este aberantă”, a scris Cristina Prună, vineri, pe Facebook.

Prună precizează că proiectul de lege a fost semnat de parlamentari de la toate partidele, inclusiv PNL şi PMP, iar „la USR nu a îndrăznit nimeni să vină să ceară vreo semnătură”.

„Problema nu e existenţa clubului, ci beneficiile pe care le primeşte din bani publici. Astfel, iniţiativa prevede inclusiv că utilităţile vor fi plătite din bugetul Camerei Deputaţilor. În plus, Clubul Parlamentarilor poate înainta propuneri de cheltuieli pentru a fi incluse în bugetul Camerei Deputaţilor. Nu se impune niciun fel de regulă. Adică, dacă parlamentarii pot dori luna de pe cer, aceasta va fi bugetată printre cheltuielile Camerei Deputaţilor. Dacă vă vine să credeţi, proiectul a fost semnat de parlamentari de la TOATE PARTIDELE, mai puţin USR. De fapt, la USR nu au îndrăznit să vină să ceară vreo semnătură. Au vrut, probabil, să treacă pe sub radar această propunere”, a conchis deputatul Cristina Prună.

Proiectul de lege la care face referire Cristina Prună a fost înregistrat la Camera Deputaţilor, pe 26 iunie.

„Se transmite în folosinţă gratuită a Clubului Parlamentarilor Români „Ion Raţiu” terenul în suprafaţă de 4.857 mp. Terenul e destinat amenajării bazei sportive a Clubului Parlamentarilro Români „Ion Raţiu” compusă din 4 terenuri de tenis, un imobil format din parte şi terasă acopertă şi un chioş pentru răcoritoare, şi este identificat conform planului din anexa care face parte din prezenta hotărâre”, arată proiectul de lege.

De asemenea, „plata cheltuielilor cu utilităţile (gaze, apă rece şi energie electrică) se va suporta din bugetul Cametei Deputaţilor. În acest sens, Clubul Parlamentarilor Români „Ion Raţiu” va transmite anual propuneri de cheltuieli în vederea includerii în proiectul de buget al Camerei Deputaţilor”, conform iniţiativei legislative.

Aleşii motivează utilitatea Clubului Parlamentarilor Români prin turneele de tenis cu alţi parlamentari din statele UE

În expunerea de motive, aleşii arată că astfel de cluburi există şi în alte state membre UE precum Polonia, Cehia, Croaţia, Ungaria, Italia, etc, „cluburi care, de-a lungul anilor, Clubul Parlamentarilor Români a avut contacte şi acţiuni comune, ce se înscriu în dimensiunea de dimensiune parlamentară”. „Exemplificăm în acest sens participarea echipelor de tenils ale parlamentarilor Clubului nostru la 15 turnee interparlamentare, ca şi câştigarea unuia dintre ele de către echipa noastră”.

Conform sursei menţionate, au fost acumulate datorii la furnizorii de utilităţi pe care Clubul nu le poate plăti.

„Din păcate însă, în ultimii trei ani, sprijinul financiar din partea Camerei Deputaţilor a încetat să mai fie acordat Clubului Parlamentarilor Români Ion Raţiu la nivelul din trecut. Aceasta a făcut ca, în prezent, situaţia materială a Clubului să fie una precară, să fie acumulate datorii insuportabile la furnizorii de utilităţi, iar sumele strânse din cotizaţii şi donaţii să nu fie în măsură să stingă datoriile”, mai indică expunerea de motive a proiectului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. O adunatura de semi analfabeti cocotati precum scoafa in copac !
  Dar sa nu creada aia de i-au pus acolo ca n-au nici o vina !

 2. Autorii proiectului:
  Oana Florea, Iulian Iancu, Niţă Ilie, Liviu Pop – PSD
  Laurenţiu Leoreanu, Ovidiu Raețchi, Florin Roman,Gigel Ştirbu – PNL
  Maghzar Balint – UDMR
  Constantin Codreanu, Petru Movilă – PMP
  Ion Mocioalcă şi Octavian Petric – Pro Europa.
  Gabriel Grosaru, Gabriel Dragoş Zisopol – minorităţi.

 3. Îi înțeleg, în parte. Nu știu dacă le este atât rușine cât dispreț pe de o parte, și frică de popor pe de altă parte, ca să se amestece cu el după pensionare. Care dintre parlamentarii pensionari ar avea curajul să meargă între pensionarii obișnuiți, să joace șah cu ei într-un parc, de exemplu ?Se tem să nu strige la ei, să-i scuipe-n față, eventual să le tragă și o mamă de bătaie soră cu moartea pentru ”politica” dusă în parlament ? Dar să-i dai numele clubului acestei adunături de infractori numele lui Ion Rațiu mi se pare o blasfemie strigătoare la cer !

 4. Racoritoare, de la 5% alcool++ .

 5. Măcar de le-ar crește si performanta la locul de munca sa facă ceva tangibil si pentru bobor.

 6. ce ati votat in 2016? ati absentat? atunci voi sunteti de vina ca astia sunt in parlament

  aveati usr pe buletinul de vot, dar nu au fost suficient de buni pentru voi

 7. TOTUL PENTRU CASTELE PARTIDULUI!

  CEILALTI NIMIC ! NIMIC NIMIC !

  SA FIE BLESTEMATI!

  • +1
   As vrea sa vad ca blestemul se materializează in cel mult 10 ani, si marii hoți din privat + facilitatorii de hoții din instituțiile publice vor sfârși in închisoare după ce le vor fi confiscate averile.

 8. Curtea de conturi toaca 35 de milioane de euro anual. 90 % salarii. Control pe lanturile trofice.

  Ce folos au cetatenii de pe urma acestei institutii ? NIMIC, NADA ?

  Are folos fostul infractor gainar Badalau!

  • De aici va iesi cu picioarele inainte si raspopitul securist cumulard, tata socru al lui michi maus, una din cele mai Sinistre figuri.

 9. C proasta e femeia. „Se vor delecta cu racoritoare”? Adica vor bea suc? Arthur din ceptura bea cola, si traieste intr-o groapa.

  Imi aminteste de gardienii RPR care il bateau pe Steinhard. Mereu se justificau ca „burghezii stropeau curvele la Sosea cu sifon”. Sifonul era culmea luxului in capul alora.

  Usereii vor sa ne delectam doar cu masaj la ochiul maro.

  • @Dacian Julien Soros

   Vezi ca ti-ai uitat mitraliera, dobi..!

  • Deci n-are nici un sens ce-ai scris. Adevaru e ca nici nu prea aveai ce sa zici de rau de data asta.
   Asa ca ai scris o imbarligheala, doar ca sa fie ceva de rau acolo.
   Penibil.

 10. poate intelegeti si voi ca penibilitatile „toti sunt la fel… oricum nu am cu cine vota… lasa ca …” au urmari nedorite

 11. Trai neneaca pe banii prostilor! Ne meritam soarta.

 12. Escroci, din toate partidele, uite:
  „Iată lista inițiatorilor proiectului de lege:
  – deputați PSD: Florea Oana-Consuela, Iancu Iulian
  – deputați PNL: Leoreanu Laurenţiu-Dan, Raeţchi Ovidiu Alexandru, Roman Florin-Claudiu, Ştirbu Gigel-Sorinel
  – deputați UDMR: Magyar Loránd-Bálint
  – deputați PMP: Codreanu Constantin, Movilă Petru
  – deputați Minoritati: Grosaru Andi-Gabriel, Zisopol Dragoş Gabriel
  – deputați PRO Europa: Mocioalcă Ion, Petric Octavian
  – senatori PSD: Niţă Ilie, Pop Liviu-Marian

  Desi partidele primesc Sume uriase ca SUBVENTIE de la AEP(adica din BUGETUl de STAT!), acesti escroci CER in PLUS Bani de la Camera Deputatilor, adica de la NOI, din MUNCA si TAXELE noastre, ale romanilor!
  NU le ajunge cati bani cheltuie Luna de Luna, desi NU fac mai #NIMIC pentru Romani si pentru Romania, ei cer mereu din BANII PUBLICI, fara numar, fara numar, desi NIMENI nu stie ce FAC ei, unde si pe ce se duc BANII, MILIOANELE de Euro, primiti ca Subventie!
  Sa puna cate o Cota parte, functie de suma primita ca Subventie, sa puna pentru acest Club, daca au nevie de Club!
  Daca NU, sa inchirieze Teren simandicos de Tenis de fiecare data cand au musafiri de rang inalt, si e mai ieftin si mai simplU!
  Dar NU toata ziua-buna ziua BANI din BANII PUBLICI, pentru dezamatul lor!
  Rusine!

 13. Nelipsitul Florin Roman lol