G4Media.ro

Cristian Ghinea: Primari ai USR au fost abordaţi de Ciucă sau Ciolacu…

Foto: Camelia Bertea

Cristian Ghinea: Primari ai USR au fost abordaţi de Ciucă sau Ciolacu pentru a trece la PNL şi PSD

Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea, a declarat că aleşi locali ai Uniunii Salvaţi România ar fi fost contactaţi de reprezentanţii PSD şi PNL, inclusiv Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, pentru a se alătura liberalilor sau social democraţilor, transmite Agerpres.

El a mai spus că primarii USR ar fi fost şantajaţi cu controale din partea instituţiilor statului sau ameninţaţi că nu vor primi finanţări pentru proiecte lor.

„Am în minte exemple de primăriţe USR care în ultima lună au plecat din USR. Dar nu o să vă dau nume şi nu o să vă dau localităţi. Am vorbit cu ele. Cu fiecare primar care pleacă din USR vorbim. Sunt nişte decizii odioase, nişte alegeri odioase, în faţa cărora sunt puşi aceşti oameni. Cu telefoane de la Ciucă, cu telefoane de la Ciolacu, direct. Cu oferta: ‘Vii în PSD sau în PNL şi îţi dăm bani pentru drumul acesta. Şi dacă nu vii în PSD sau PNL te ia DNA, te ia Curtea de Conturi, Inspectoratul de Stat în Construcţii. Nu pleacă din primăria ta, până nu îţi găseşte ceva’. Ştiu că pare încă ciudat că suntem în 2024 şi pare că vorbim de probleme de lumea a treia. Dar asta este realitatea de care vorbim, în care ne mişcăm noi, în care încercăm să găsim candidaţi în toată ţara. Oamenii sunt puşi, în 2024, în faţa alegerii: hărţuire, puşcărie versus bani de drumuri ‘dacă vii la noi’. Şi mulţi cedează. Aşa cum mulţi alţii nu cedează”, a spus Ghinea, în cadrul evenimentului de lansare a candidaturii lui Clotilde Armand pentru Primăria Sectorului 1.

Publicitate electorală

În cadrul aceluiaşi eveniment, liderul USR, Cătălin Drulă, a criticat tergiversarea în instanţă a deciziei privind conducerea Partidului Mişcarea Populară.

„Fac un apel la cei care conduc instanţe. Este inacceptabil felul cum este tergiversat – ceea ce este un act politic clar… Partidul Mişcarea Populară l-a ales pe Eugen Tomac preşedinte. Ştim foarte bine, din practică, că apar tot felul de contestaţii. Există pronunţarea unei instanţe acum, este la Curtea de Apel. Este un caz care nu e ca toate celelalte. În SUA, recent, a fost o speţă similară, în Carolina de Nord, s-a rezolvat în patru săptămâni. Era unul care nu se dădea dus şi spunea că el încă conduce; s-a rezolvat în patru săptămâni. De un an şi jumătate sunt târâţi în instanţă, ameninţaţi, cei de la PMP. Alina Gorghiu are o adevărată reţea de control şi influenţă politică în justiţie. Cu asta ne luptăm”, a spus Cătălin Drulă.

A atras atenția un moment din februarie, când un primar USR de oraș a fost racolat de PSD. Camelia Bertea, primărița din Victoria, a trecut la partidul lui Ciolacu.

Primarul USR al municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a declarat că reprezentanţi ai PNL au încercat să o „racoleze”, promiţându-i deblocarea unui proiect important pentru oraş.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cine e Ghinea ? Tipu’ ala binecrescut care face pe savantu lu peste ?

    • Eh, greu cu cititul mai departe de titlu: „Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea”.

    • a crezut ca e gluma. din pozitia aia nu poti sa spui „în faţa alegerii: hărţuire, puşcărie”. hartuire… ar trebui sa fie obisnuiti. Dar el stie ca are oameni pasibili de puscarie si ii tine pe functii? HMM