G4Media.ro

Cristian Bușoi: Vaccinul produs de Johnson&Johnson ar urma să fie avizat în…

Sursa foto: Cristian Bușoi / Facebook

Cristian Bușoi: Vaccinul produs de Johnson&Johnson ar urma să fie avizat în februarie, iar cel al companiei germane CureVac, în martie / Ce spune responsabilul Parlamentului European în relația cu EMA despre AstraZeneca

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, responsabil al Parlamentului European în relația cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), a anunțat miercuri că alte trei vaccinuri împotriva COVID-19 urmează să fie aprobate în curând în UE, cu următorul calendar: pe 29 ianuarie, EMA va aviza vaccinul produs de AstraZeneca, în prima parte a lunii februarie – vaccinul produs de Johnson&Johnson și la începutul lunii martie – vaccinul produs de compania germană CureVac.

„O altă veste extrem de importantă pe care am primit-o de la EMA se referă la alte două autorizări pentru vaccinuri anti COVID-19, care urmează în lunile februarie și martie. Din informațiile mele, în prima parte a lunii februarie ar urma să fie disponibil în UE și vaccinul produs de Johnson&Johnson, iar la începutul lunii martie ar trebui să fie avizat de către EMA și vaccinul produs de compania germană CureVac. Pentru a avea toată populația vaccinată până la finalul primăverii și a opri pandemia este esențial să avem rapid disponibile cât mai multe vaccinuri sigure și eficiente împotriva COVID-19”, a anunțat Cristian Bușoi, potrivit unui comunicat de presă.

Despre vaccinul produs de AstraZeneca, Bușoi afirmă că EMA urmează să dea un aviz pozitiv pentru introducerea condiționată pe piața UE pe 29 ianuarie.

Cristian Bușoi susține că este important ca toate companiile producătoare cu care UE a încheiat contracte să își respecte promisiunile: Pfizer BioNTech să crească „urgent” cantitățile pe care le livrează către statele membre, iar AstraZeneca „să respecte contractul și să livreze către cetățeni cele 400 de milioane de doze de vaccin promise și nu mai puțin”.

Comisia Europeană a încheiat contracte cu 6 dezvoltatori de vaccinuri: Pfizer – BioNTech (600 milioane doze) și Moderna (160 milioane doze), deja autorizat în UE, AstraZeneca (400 milioane doze), care urmează să primească autorizația condiționată săptămâna aceasta, CureVac (405 milioane doze), Johnson&Johnson (400 milioane doze), Sanofi – GSK (300 milioane doze).

Citește și:

VIDEO Comisarul pentru Sănătate: Fac apel la AstraZeneca să furnizeze informații complete / Respingem logica primul venit, primul servit. Acest lucru poate funcționa la măcelăriile de cartier

Momente tensionate între UE și AstraZeneca pe tema livrării de vaccinuri: compania s-ar fi retras inițial de la reuniune

Sursa foto: Cristian Bușoi / Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Busoi este USL-ist de seama, la fel cum e si Iohanis. Astia sunt facuti importanti, in studiourile A3, in 2012. Cauciucatul asta e omul lui Voiculescu.

  2. Cunosc personal un caz in care acest Busoi a facut trafic de influenta, aranjind angajarea unei rezidente la spitalul de copii Timisoara, unde sporul era 100% si nu se gaseau locuri.
    E un ordinar acest personaj.
    Dar si cei care ii iau interviuri fara sa il caute si in CV si la avere/afaceri tot ordinari sint.

  3. Ce față de bălănel și onanist infantil are toți băiețeii cred că o rup la fugă și au coșmaruri când îl văd p ăsta

  4. Sanofi-gSK este proiect oprit. Deci vor fi oricum mai putine doze livrate

  5. Johnson va publica săptămâna viitoare date despre vaccin. Pana la autorizare în UE mai e cale lunga . În niciun caz în februarie.