G4Media.ro

Crește presiunea asupra UE pentru a aproba rapid vaccinurile anti-Covid, după ce…

Crește presiunea asupra UE pentru a aproba rapid vaccinurile anti-Covid, după ce Marea Britanie, Canada și SUA au accelerat procedurile

Crește presiunea publică asupra arbitrului UE al pieței farma, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), pentru o validare rapidă a vaccinurilor anti-covid, scrie publicația Politico.

După ce Marea Britanie, Canada, SUA și chiar Bahrain au aprobat vaccinul realizat de asocierea germano-americană BioNTech/Pfizer, UE a rămas ultimul mare bloc occidental care nu a validat un vaacin.

Procesul de aprobare din UE are mai multe etape, iar o decizie finală e așteptată până pe 29 decembrie. Angajații angenției cu sediul în Amsterdam lucrează non-stop, și vor lucra și pe durata vacanței de Crăciun, pentru a analiza datele despre siguranța și eficiența vaccinurilor analizate.

Dar ritmul de lucru a fost criticat de mai mulți politicieni europeni, inclusiv de premierii Ungariei și Poloniei. Pe e altă parte, scepticii atenționează că o aprobare prea rapidă a vaccinului, fără parcurgerea tuturor etapelor necesare, ar putea da apă la moară anti-vacciniștilor. (foto: Pexels)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Presiunea a fost mereu crescuta! Din partea cui?

  2. Stati mai, ce va grabiti asa, ca nu e nici o urgenta!

  3. Daca faceau asta „chinejii” sau rusii … toti capitalistii sareau ca arsi si clamau ca o fac doar din ratiuni politice, deci … este de porc.
    Cand fac acelasi lucru capitalistii … ia ghici … este de bine. Este o actiune necesara … in folosul societatii (ei si cand fura, fura cu gandul la popor).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.