G4Media.ro

“Cred că Franța ar trebui să retragă ordinul ministrului care a fost…

Sursa: Facebook - Matei Martin

“Cred că Franța ar trebui să retragă ordinul ministrului care a fost dovedit că plagiază” – conferențiara Ruxandra Ivan, căreia i-a fost acordat Palmes Académiques, ordin acordat anterior și lui Sorin Cîmpeanu

Onestitatea academică a fost invocată de Ruxandra Ivan, conferențiar la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, în discursul prin care, miercuri seară, a primit ordinul “Palmes Académiques“ în grad de Cavaler, într-o ceremonie găzduită de ambasadoarea Franței în România, Laurence Auer.  Același ordin – dar la un grad superior, de Comandor – îi fusese înmânat și actualului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, despre care jurnalista Emilia Șercan a arătat într-o investigație Pressone.ro că a plagiat. Contactată joi în legătură cu evenimentul de miercuri, ea Ruxandra Ivan a apreciat pentru Edupedu.ro că “Franța ar trebui să retragă ordinul ministrului care a fost dovedit că plagiază”. Întrebată în legătură cu situația ministrului Cîmpeanu, ea a considerat că “a avea miniștri în guvern care sunt plagiatori dovediți este absolut inadmisibil”

În discursul rostit miercuri seară, conf. dr. Ruxandra Ivan a spus, între altele, conform textului transmis la solicitarea Edupedu.ro:

  • “Dacă m-am referit la valorile pe care le apărăm împreună, nu pot să închei fără să menționez o altă valoare esențială pentru profesia noastră, o valoare cultivată prin toate interacțiunile noastre cu colegii francezi și europeni și care astăzi este din ce în ce mai amenințată: onestitatea academică. Eu consider că este de datoria noastră să apărăm onestitatea academică prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție.”

Ruxandra Ivan a apreciat, pentru Edupedu.ro, în legătură cu proiectele de legi ale educației și acuzațiile de plagiat aduse ministrului Cîmpeanu:

  • “În ceea ce privește cazul ministrului, eu am semnat acea petiție pentru demiterea ministrului în baza modului în care a redactat și formulat legile educației. Mi se pare că ultima chestiune, cea cu plagiatul, este inadmisibilă. Și în general mi se pare că a avea miniștri în guvern care sunt plagiatori dovediți este absolut inadmisibil. Ar trebui să se întâmple ceva în spațiul public, în această privință. Dar, după cum știți, suntem cu toții atât de uimiți că aceste lucruri se întâmplă și, cumva, orice reacție avem, nu suntem luați în considerare. Petiția cu câteva zeci de mii de semnături a fost complet ignorată. Dovezile de plagiat au fost caracterizate drept “habarnism”.”

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Așa-i, derbedeul n-a plagiat, doar a „partajat” ce au scris alții!

  2. Dom’profeso, ai ceva sperante de la dom’ ministru (ex)?..Vreo promovare,un post bun, ceva ?
    Ca ai un zel interesant.