G4Media.ro

Cozi la secțiile de vot din Minnesota, unde americanii au început deja…

Cozi la secțiile de vot din Minnesota, unde americanii au început deja să îşi voteze viitorul preşedinte

Alegătorii americani din Minnesota au stat vineri la coadă pentru a vota anticipat înainte de alegerile prezidenţiale programate pe 3 noiembrie, în timp ce atât Donald Trump cât şi contracandidatul său democrat Joe Biden urmau să facă vizite de campanie în acest stat. Alte trei state americane oferă posibilitatea ca cetăţenii să îşi exprime dreptul de a-şi alege preşedintele în centrele de vot, transmite Reuters, citată de News.ro.

Aproximativ 44 de persoane votaseră în primele 30 de minute de la deschiderea unui singur centru de votare în oraşul Minneapolis, într-un stat pe care Trump l-a pierdut în 2016, dar pe care intenţionează să îl câştige de această dată.

Alegătorii din Virginia, Dakota de Sud şi Wyoming au început, de asemenea, să voteze în persoană, vineri. În Virginia, autorităţile electorale din comitatele Fairfax şi Arlington, din suburbiile Washingtonului, au raportat o participare masivă, cu cozi formate la uşă.

Unii alegători din Minnesota au spus că sunt nerăbdători să voteze acum pentru a evita posibila aglomeraţie din ziua alegerilor.

Pandemia de coronavirus a modificat tradiţiile electorale din SUA, a redus brusc turneele de campanie ale ambilor candidaţi şi va duce, probabil, la o creştere a votului anticipat şi prin poştă, deoarece americanii încearcă să-şi reducă expunerea la aglomeraţia care poate răspândi boala.

”Am vrut să fac asta”, a spus Jason Miller, de 33 de ani, un pictor care stătea la coadă înainte de deschiderea centrului de votare, pentru a vota cu Biden. El a spus că abia aşteaptă să voteze împotriva lui Trump.

Toţi alegătorii aflaţi la coadă în Minneapolis purtau măşti pentru a se proteja de coronavirus. Margie Rukavina, în vârstă de 72 de ani, a declarat că este ”nerăbdătoare” să voteze pentru Biden, dar şi că i-ar fi fost teamă să voteze în ziua alegerilor, având în vedere îngrijorările legate de sănătate.

Preşedintele republican Donald Trump este în urma lui Joe Biden în sondajele de opinie naţionale, dar încearcă să recupereze terenul în Minnesota, stat unde a pierdut cu aproximativ 1,5 puncte procentuale în faţa democratei Hillary Clinton în 2016, în timp ce a câştigat în statul vecin Wisconsin.

Sondajele de opinie recente arată că Biden are un avantaj confortabil în Minnesota.

Potrivit sondajului, Biden conduce în toate cele trei foste state industriale din aşa-numita ”centură a ruginei”, Michigan, Wisconsin şi Pennsylvania, pe care Trump le-a câştigat în 2016.

Trump urma să organizeze vineri seara un miting de campanie pe un aeroport din Bemidji, Minnesota. După-amiaza, Biden urma să viziteze un centru de instruire sindicală din Duluth, înainte de a susţine un discurs.

Statul Minnesota a fost punctul de pornire al unei mişcări naţionale pentru egalitatea rasială, în urma morţii afro-americanului George Floyd, sufocat cu genunchiul de un poliţist în timp ce se afla în custodia acestuia.

Uciderea lui George Floyd a provocat tuburări sociale la nivel naţional, care au durat luni de zile şi au zguduit şi mai mult ţara deja asediată de pandemia coronavirusului,.

Trump a reacţionat la violenţele stradale cu angajamentul de a menţine ”legea şi ordinea”, afirmând că mulţi dintre protestatari sunt radicali de extremă stânga.

Biden a denunţat violenţele de la unele proteste, exprimându-şi în acelaşi timp sprijinul pentru obiecţiile protestatarilor faţă de rasism şi brutalitatea poliţiei. El a dat afirmat că retorica lui Trump a inflamat situaţia.

sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. cineva este deja istorie .

  2. Aceeași presa care ne-o dădea pe doamna „We came we saw he died” președinte, care ne spunea ca Brexitul nu are cum sa fie votat, care bătea toba ca Sadam deține arme de distrugere în masa,ne spune acum ca Trump pierde…am o banuiala ca rezultatul va fi invers.

  3. Realitatea crudă a democrației, văzută pe viu în America, este aceea că orice cretin poate ajunge președinte, dacă are destui alți idioți needucați să-l susțină.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.