G4Media.ro

Cozi de 15 km la podul de la Ruse din Bulgaria către…

Cozi de 15 km la podul de la Ruse din Bulgaria către România după deschiderea granițelor cu Turcia și Grecia/ Bulgarii susțin că situația este cauzată de transportatori și de români, care au deschis doar două intrări în țară

Deja de cinci zile durează coada de tiruri de kilometri de la punctul de frontieră de la podul de peste Dunăre, la Ruse. Miercuri, coloana de camioane a fost mai mare de 15 km, în direcția Silistra. Locuitorii orașului vecin Marten au protestat împotriva organizării circulației de tiruri în zonă, ceea ce, în opinia lor, poate duce la accidente, relatează postul public de televziune de la Sofia – BNT, citată de Rador.

Situația pe drumul Ruse-Silistra continuă și acum să fie neschimbată – nu există nicio circulație, iar coloana de mașini este din nou de circa 15 km. Unul dintre motive pentru aceasta este deschiderea granițelor cu Turcia, Grecia și România. Mulți dintre transportatori încearcă să recupereze repede pierderile pe care le-au suferit în timpul stării de urgență.

Acest lucru încarcă însă traficul. Un alt motiv pentru care se crează ambuteiaje este că România a deschis doar două trasee pentru tranzitatea către alte state. Astfel, în două locuri, la primul și la al doilea pod peste Dunăre, se strâng multe camioane pentru tranzitare și pentru cei care au ca destinație finală România.

Pe de altă parte, mulți șoferi de mașini mici se plâng că dimineața, dar în special seara, circulația pe drumul Ruse-Silistra este una de coșmar. Primarul orașului Marten, Dimo Tonev, a declarat pentru postul public de televiziune de la Sofia (BNT) că în ultimele zile situația a devenit insuportabilă.

De fapt, circa 10.000 de oameni din orașul Marten, satul Agovo, precum și platforma vechii fabrici de mașini grele trăiește în izolare față de orașul Ruse, pentru că drumul dintre Marten și Ruse este în permanență închis din cauza coloanei de mașini grele care așteaptă la PCTF. De aceea a avut loc și protestul de miercuri. Potrivit spuselor sale, acesta nu va fi ultimul protest.

Prefectura, la ședința extraordinară de miercuri, a încercat să găsească o rezolvare pentru această situație. Vor fi făcute și alte parcări tampon. Vor lucra și cu celelalte regiuni – Plevna, Stara Zagora și Veliko Târnovo.

Sursa: 24chasa/ Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.