G4Media.ro

Covid lung este rar la copiii de vârstă școlară – studiu britanic.…

foto: Aplicația Zoe

Covid lung este rar la copiii de vârstă școlară – studiu britanic. Cele mai frecvente simptome: dureri, de cap, oboseală, pierderea mirosului

Mai puțin de 5% de copii cu Covid continuă să fie simptomatici după patru săptămâni, a constatat un nou studiu britanic. Analiza s-a bazat pe datele colectate între septembrie 2020 și februarie 2021, coincizând cu redeschiderea școlilor din toamnă și cu vârful valului de iarnă al pandemiei în Marea Britanie. Acesta a inclus date despre 1.734 de copii de la cinci la 17 ani.

Studiul este unul dintre primle care oferă o descriere detaliată a bolii Covid la copiii de vârstă școlară simptomatici și sugerează că simptomele pe termen lung sunt rare în această grupă de vârstă. În medie, simptomele au durat cinci zile la copiii mai mici (cinci până la 11 ani) și șapte zile la copiii mai mari (12 până la 17 ani). Aproximativ 4,4% au prezentat simptome timp de patru săptămâni sau mai mult, în timp ce unul din 1,8% a avut simptome care au durat mai mult de două luni.

Studiul, bazat pe datele raportate prin intermediul aplicației Smartphone Zoe de către părinți, a indicat că cele mai frecvente simptome la copii au fost durerile de cap, oboseala, durerile în gât și pierderea mirosului. Nu au fost raportate simptome neurologice grave, cum ar fi convulsii, concentrare sau atenție afectată, au spus autorii.

În comparație, datele privind adulții care provin din aceeași aplicație au arătat că aproximativ unul din șapte adulți au prezentat simptome Covid care durează patru săptămâni și peste, în timp ce unul din 20 a fost bolnav timp de opt săptămâni sau mai mult. Covidul simptomatic la copiii din Marea Britanie sa dovedit, de asemenea, ca având o durată mai scurtă (șase zile, comparativ cu 11 zile la adulți).

Având în vedere că analiza s-a bazat pe datele colectate până în februarie 2021, acest lucru nu indică modul în care aceste descoperiri se aplică la varianta coronavirusului Delta, care a început să domine în Marea Britanie abia din luna mai.

Surse: BBC, Guardian

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...