G4Media.ro

Dezbateri în Parlamentul European pentru limitarea impactului scumpirilor la energie. Comisarul european…

Dezbateri în Parlamentul European pentru limitarea impactului scumpirilor la energie. Comisarul european pentru energie propune o rezervă europeană de gaz și sprijin direct pentru consumatorii vulnerabili sau reduceri de taxe pe energie / Mureșan: Trebuie să ne asigurăm că niciun stat nu manipulează prețul

În contextul creșterii prețurilor la energie și consecințelor îngrijorătoare asupra consumatorilor și industriei, Parlamentul European, Consiliul și Comisia Europeană discută, miercuri, posibile opțiuni de abordare a crizei.

Miercuri dimineață, eurodeputații audiază Comisia Europeană și Consiliul cu privire la posibile soluții la nivel european în ceea ce privește creșterea prețurilor la energie, pe măsură ce prețurile gazelor cresc din cauza cererii mari și a stocurilor scăzute din statele membre. Dezbaterea se va axa pe rolul măsurilor de eficiență energetică și al energiei din surse regenerabile în acest context, precum și pe necesitatea de a combate sărăcia energetică.

Comisia Europeană a afirmat deja că veniturile provenite din schema UE de comercializare a certificatelor de emisii (ETS) ar putea fi utilizate de statele membre pentru a atenua impactul creșterii prețurilor, în special consecințele societale ale acestora. De asemenea, UE lucrează la crearea unui fond social în acest context, în cadrul noului pachet privind clima anunțat pe 14 iulie.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Subventionarea facturilor mentine deficitul energetic si scumpeste facturile.