G4Media.ro

Costel Alexe (șeful CJ Iași, PNL), un nou dosar la DNA, după…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Costel Alexe (șeful CJ Iași, PNL), un nou dosar la DNA, după numirea unui director interimar la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”

Costel Alexe, fost ministru PNL al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași, este urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție sub acuzația de săvârșirii infracțiunii de abuz.

În acest dosar, procurorii DNA au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de:

  • Radu Gabriel Apetrei, șef Serviciu resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.
  • Vlad Corneliu Baba, consilier IA la cabinetul președintelui Consiliului Județean Iași, detașat ca manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Față de Baba s-a extins urmărirea penală și pentru infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și permiterea accesului la informații nedestinate publicității, toate sub forma instigării.

Potrivit procurorilor, în acest caz se desfășoară cercetări în legătură cu modalitatea în care Baba Vlad-Corneliu a fost numit manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, în condițiile în care acesta nu ar fi îndeplinit condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere.

Celor trei inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, precizează DNA.

 

 

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Eu zic sa caute acte pe care sunt emise conform legii la CJ si PRIMARIA IASI ca ar simplifica treaba….

  2. Numai DNA-ul mai luptă cu mafia USL.

  3. Alexe si Chirica de la Iasi au mai multe dosare penale decat puricii de pe un maidanez, dar cand se ajunge la judecata dosarele se impotmolesc brusc.
    Alo, judecatorii, viitorii pensionari speciali, mai judecati si voi ceva sau asteptati sa se prescrie faptele mafiotilor?

  4. Astia doi Pic si Poc nu se pot abtine sa nu faca c.cturi.