G4Media.ro

Costel Alexe, reclamat de Agenția Națională de Integritate la parchet pentru fals…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Costel Alexe, reclamat de Agenția Națională de Integritate la parchet pentru fals în declarații, în perioada când era ministru al Mediului / Alexe nu a declarat un împrumut de peste 100.000 de lei / Reacția președintelui CJ

Update: Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat, vineri, că nu i s-a solicitat niciun punct de vedere până la data întocmirii raportului final de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), el menţionând că nu are nicio calitate juridică la firma fostei soţii.

Costel Alexe a afirmat că în întreaga sa activitate a fost transparent şi deschis în relaţia cu autorităţile şi în asumarea cu responsabilitate a funcţiilor publice pe care le-a deţinut.

„În urma informaţiilor rezultate din activitatea de evaluare făcută de ANI, s-a constatat că nu există aspecte ce ar fi lezat integritatea în exercitarea funcţiei de demnitate publică, motiv pentru care ANI a concluzionat că nu sunt fapte privind integritatea sau vreun conflict de interese în urma verificării pe care a iniţiat-o. Contrar evaluării realizate, ANI a sesizat că ar fi indicii pentru un presupus fals în declaraţii pentru că nu aş fi trecut în declaraţia mea de avere creditarea de către fosta mea soţie a firmei în care ea este unic acţionar, eu neavând nicio calitate juridică în cadrul acesteia. Menţionez că până la data întocmirii raportului final de evaluare al ANI, nu mi s-a solicitat niciun punct de vedere întrucât, în urma analizării datelor, nu s-au constatat încălcări în exercitarea funcţiei mele de deputat”, afirmă Costel Alexe, citat de Agerpres.

Știrea inițială: Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, vineri, că a sesizat Parchetul general cu posibil săvârșire de către președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe (PNL), a infracțiunii de fals în declarații.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către ALEXE COSTEL, fost Ministru al mediului, apelor și pădurilor a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal.

Persoana evaluată nu a declarat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, împrumutul în valoare de 107.600 Lei, reprezentând creditarea unei societăți comerciale în cadrul căreia soția acestuia deținea calitatea de asociat și funcția de administrator”, se arată în comunicaul ANI.

Costel Alexe a fost ministru al mediului, apelor și pădurilor, în perioada noiembrie 2019 – noiembrie 2020, iar în prezent este președintele Consiliului Județean Iași.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ia zi nea Costele, a cui e Arka land? Că tot faci inventarul pe acolo? In declarația de avere nu zici nimic de Arkaland, dar de ce faci totuși inventarul acolo?