G4Media.ro

Corupție în paradis: 50 de milioane de dolari donați Republicii Seychelles de…

Sursa foto: uni-bayreuth.de

Corupție în paradis: 50 de milioane de dolari donați Republicii Seychelles de către Emiratele Arabe pentru combaterea sărăciei au dispărut

Un scandal de corupție marchează ultimele zile în paradisiacele insule Seychelles, după ce un justiția locală a acuzat șase persoane din elita conducătoare că au deturnat 50 de milioane de dolari, transmite publicația portugheză JORNAL ECONÓMICO, citată de Rador.

Această sumă ar fi fost donată în urmă cu 20 de ani de Emiratele Arabe Unite și era destinată să soluționeze penuria de alimente de bază precum orezul, făina și uleiul.

O sumă pe care aproape niciunul dintre cei 100.000 de oameni care trăiesc pe acele insule din Oceanul Indian nu o poate câștiga vreodată. „Cele 50 de milioane au fost un cadou pentru noi și nu i-am primit”, a declarat un pescar local pentru BBC.

Printre cei șase acuzați se numără membri ai familiei și ai guvernului fostului președinte Albert René, decedat în 2019 și care a condus regiunea între 1977 și 2004.

Inculpații în acest dosar de corupție sunt Mukesh Valabhji, om de afaceri și fost consilier economic, soția sa, avocata Laura Valabhji, fostul locotenent-colonel al forțelor armate și fiul lui Albert René, Leslie Benoiton, fostul angajat al guvernului în Ministerul de Finanțe, Lekha Nair, fostul ministru de finanțe și ministrul turismului Maurice Loustau-Lalanne și Sarah René, fosta primă doamnă și văduva lui Albert René.

Traducerea Rador: Iulia Baran / Sursa foto: uni-bayreuth.de

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Au respectat destinația! 50 milioane $ nu puteau sa combată sărăcia tuturor dar au îmbogățit pe câțiva deci parțial și-au atins scopul.

  2. Au fost pulverizati din aer comunitatilor sarace.Pai, cum se combate saracia la scara larga?