G4Media.ro

Coronavirus: Franța a depășit 30.000 de decese, Brazilia – 70.000/ Comunitatea științifică…

Coronavirus: Franța a depășit 30.000 de decese, Brazilia – 70.000/ Comunitatea științifică consideră ”mult subestimate” cifrele din Brazilia

Franţa a depăşit, vineri, pragul de 30.000 de decese cauzate de COVID-19, cu 25 de noi decese înregistrate într-un interval de 24 de ore în spitale, a anunţat Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS), relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Acest anunţ survine în condiţiile în care Agenţia de sănătate publică din Franţa a remarcat o ”nouă tendinţă de creştere a circulaţiei virusului SARS-CoV-2” în Franţa continentală, iar autorităţile au solicitat vineri ”vigilenţă” în faţa riscului apariţiei unui al doilea val al epidemiei.

Totodată, Brazilia a depăşit pragul de 70.000 de morţi în urma infectării cu COVID-19, după ce a înregistrat, doar vineri, 1.214 decese noi, a anunţat Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.

Cea mai mare ţară din America Latină are peste 1,8 milioane de contaminări, cu 45.048 de cazuri noi într-o singură zi, potrivit acestor informaţii considerate însă de comunitatea ştiinţifică mult subestimate.

Datele nu lasă să se întrevadă o inflexiune rapidă a curbei pandemiei în ţara cu 212 milioane de locuitori, care înregistrează cel mai mare număr de contaminări şi de decese din lume după Statele Unite.

Statul Sao Paulo (sud-est) este de departe cel mai afectat cu 17.442 de decese (pentru circa 360.000 de cazuri confirmate), înaintea Rio de Janeiro (sud-est), care deplânge 11.280 de decese pentru aproape 130.000 de contaminări.

Această situaţie nu a împiedicat statele braziliene să revină treptat la normal, cu redeschiderea cafenelelor, barurilor, restaurantelor şi magazinelor.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, 65 de ani, s-a contaminat şi el cu noul coronavirus. După anunţul făcut de el marţi, legat de rezultatul pozitiv al testului la COVID-19, şeful statului dă asigurări că se simte „foarte bine” în special datorită tratamentului cu hidroxiclorochină, ale cărei efecte benefice sunt departe de a fi dovedite în mod incontestabil.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Poate nici in Brazilia nu se mai moare de alte boli.

  2. Comunitatea „stiintifica” Arafat / Raul Patrascu: Cerem respect pentru epidemiologi, nu pentru tenismeni si popi.

    Guvernul brazilian: Bine, uite ce au numarat epidemiologii nostri.

    Comunitatea „stiintifica”: Huooo, nu spuneti voi cifre, pai voi stiti ce a declarat Tom Henks sau Bill Gheits?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.