G4Media.ro

Coronavirus: Cetățenii moldoveni care se întorc acasă trebuie să plătească o poliță…

Coronavirus: Cetățenii moldoveni care se întorc acasă trebuie să plătească o poliță medicală de asigurare de 200 de euro

Pe fundalul pandemiei de coronavirus, începând de miercuri, 1 aprilie, cetățenii moldoveni și străinii cu permis de ședere care intenționează să vină în Republica Moldova sunt obligați să achite prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă, adică 4.056 de lei (200 de euro).

Decizia a fost luată marți, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, relatează Cotidianul.md. Măsura este valabilă pe perioada stării de urgență, adică până pe 15 mai.

Poliției de Frontieră a precizat pentru Europa Liberă, că până pe 29 martie se întorseseră circa 20 de mii de moldoveni din străinătate iar despre necesitatea ca acești să aibă poliță se asigurare vorbise președintele Igor Dodon încă de pe 26 martie.

Potrivit Timpul, și persoanele ce intenționează să traverseze frontiera de stat pe cale aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală, în sumă fixă, inclusiv prin intermediul sistemului guvernamental Mpay.

Și persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa și semna, în mod obligatoriu, Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020.

Sursa: Radio Europa Liberă/ Timpul/ Rador

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ai draq moldoveni! Acu’ euro sunt buni!
    De ce nu 200 de rubl
    Nespalatii!

  2. O idee Genială!
    În România trebuia 300 euro.

  3. In Romania asigurarea ar trebuii sa fie cel putin 500 de euro , pentru tori cei care nu au platit in mod constant asigurarile de sanatate .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.