G4Media.ro

Cornelia Popa, vicepreședinte de sindicat, întrebată ce soluție are pentru profesorii care…

Cornelia Popa, vicepreședinte de sindicat, întrebată ce soluție are pentru profesorii care refuză să țină ore online: Așteptăm dotările tehnice / Mulți inspectori sunt în campanie și nu au putut fi accesați banii pentru echipamente

„Noi așteptăm dotările tehnice și vă garantez că profesorii sunt pregătiți să meargă mai departe. Și există soluții și cu o bază legală adecvată, astfel încât profesorii să nu fie expuși”, a spus Cornelia Popa, vicepreședinte al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), în cadrul unei dezbateri la Digi24. Ea a răspuns astfel unei întrebări referitoare la soluția pe care o are ministerul pentru situațiile în care profesorii refuză să țină ore online. În emisiune, gazda Cosmin Prelipceanu a insistat că problema elevilor cărora unii profesori refuză să le predea online persistă, în condițiile în care 60% dintre inspectorii școlari sunt implicați în campania electorală pentru alegerile din 27 septembrie.

Informația privind inspectorii școlari a fost publicată inițial de Dela0.ro, care a scris că “în mai puțin de un an de guvernare liberală, ministrul Educației Monica Anisie a schimbat 85% din conducerile inspectoratelor școlare județene, înlocuind 36 de inspectori generali. Între noii numiți 31 sunt membri PNL. Iar 25 dintre aceștia candidează la alegerile de săptămâna viitoare pentru poziții de consilieri locali sau județeni.”

Potrivit Corneliei Popa, echipamentele necesare în școli nu ar fi putut fi procurate deoarece nu ar fi putut fi accesați banii de la guvern, mulți inspectori fiind prinși în campanie.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Intrebare: daca din cei 36 de inspectori nou numiti de PNL 35 sunt membri PNL, cei dinaintea lor din ce partide erau? Si ceilalti care nu au fost schimbati?
  Si daca ar fi ramas cei de la PSD nu ar fi fost ocupati cu campania electorala?

  Inspectorii generali sunt ocupati in timpul campaniei electorale, fiecare pe la partidul sau… pentru ca au fost sunt si vor fi numiti DOAR politic

 2. Învățătorii și profesorii au devenit niste puturos.Nu ca înainte s-ar fi omorât la clasa,dar acum chiar nimic nu mai fac.Si dupa cate ca sunt praf mai au si pretenții de la părinți.In prezent sunt in scoli doar cadre care pun placa:nu fac ca nu se implica părinții.Ce legătură au părinții?Ce ar vrea sa facem?Învățământul este la pământ,nu se face nimic în acest sens.Eu as propune sa le mai taie din salarii ca pentru cât muncesc sunt enorme.
  Sa va fie rusine dragi cadre didactice!!!!!!

  • Clar au devenit niste ,,puturos”, nimic nu a iesit din tine.
   Pot paria ca odrasla iti seamana!
   😀😀😀

  • Din păcate, se omite un lucru esențial. Profesorii trebuie să știe să folosească instrumentele de predare online, nu trebuie să fie creatori de conținuturi pentru predarea online. Opinia publică confundă profesorii cu informaticienii… Ministerul, în aceste multe luni, avea obligația legală și morală de a crea conținuturi minimale pentru toate disciplinile și toți anii de studiu.

  • Cam are dreptate! Învățătoarele,profesorii de limba română și de matematică, prin unele locuri și de geografie și istorie doar cu elevii din ani terminali au ținut ore,cursuri online sau prin telefon …in rest ruină și dezastru.Copiii nu au făcut din martie nicio oră de limbi străine,religie,sport și alte alea dar profii su fost plătiți integral. Si acum mister Ciolacu cel cu botul imblănit vrea să-i premieze. Niște nesimțiți!

 3. Draga Gigi am făcut scoala cand chiar însemna ceva.Nu ca voi ăștia facuti pe la particularele lui peste prăjit unde se intra cu note de 2 și 3.Da odrasla mea invata in Franta cu bursa de merit nu ca a ta!

  • Asta am spus si eu, unq!
   Matale ai facut scoala, profesorii sunt de vina ca nu ai priceput-o.
   Niste puturosi pe salarii nesimtite!
   Jumatate din salariul minim le-ar fi de ajuns.