G4Media.ro

Corina Crețu susține că Guvernul trebuie să solicite urgent bani de la…

sursa foto: Facebook

Corina Crețu susține că Guvernul trebuie să solicite urgent bani de la Comisia Europeană pentru ajutorul românilor afectați de inundații

Europarlamentarul Corina Creţu susţine că Guvernul trebuie să solicite sprijinul Comisiei Europene pentru ajutorarea românilor afectaţi de inundaţii, afirmând că România poate primi ajutorul necesar prin Fondul de Solidaritate al UE, notează Agerpres.ro.

„Guvernul României trebuie să solicite, de urgenţă, sprijinul Comisiei Europene pentru a veni în ajutorul românilor afectaţi de inundaţii! Sunt alături de românii care au suferit pierderi masive, zilele acestea, ca urmare a inundaţiilor care au lovit Moldova şi Transilvania. Iar din păcate, se pare că pericolul nu a trecut. (…) Chiar dacă nu putem preveni astfel de fenomene de fiecare dată – deşi ar fi bine să punem la punct toate proiectele de protecţie împotriva inundaţiilor – trebuie să îi ajutăm cât mai mult pe cei afectaţi. Iar Uniunea Europeană ne pune la dispoziţie instrumente în acest sens, instrumente care au ajutat şi în trecut şi pe care Guvernul de la Bucureşti ar trebui să le acceseze şi acum de urgenţă. Prin Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, România poate primi ajutorul atât de necesar în aceste momente”, arată Corina Creţu într-o postare pe Facebook.

Ea menţionează că în anii precedenţi, în calitate de comisar european, a încercat să sprijine autorităţile române în privinţa calculării pagubelor produse de inundaţii şi întocmirea solicitărilor de sprijin financiar către CE.

„De altfel, una dintre ultimele decizii pe care le-am luat în calitate de Comisar European pentru Politica Regională a fost să aprob acordarea de ajutor financiar, prin Fondul de Solidaritate al UE, către statele afectate de inundaţiile din vara lui 2018. Astfel, doar pentru Regiunea de Nord-Est a României au fost alocate în acest sens 8,2 milioane EUR. E vital ca Guvernul României să acţioneze cât mai repede. Cu cât se pierde mai mult timp, cu atât suferinţa oamenilor este mai mare”, scrie Corina Creţu.

sursa foto: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Aoleooo ponto, i-ai dat tema sa se faca de ras!
    Guvernul nu s-a mai dus s-o intrebe pe doamna Cretu.

  2. Guvernul solicită banii de inundații după ce instalează starea de alertă pentru..cutremur!!!!Pana atunci,poate se opresc ploile și,cum românul uita și iartă repede,trec și inundațiile!!!