G4Media.ro

Corina Creţu, avertismente fără precedent pentru doi miniştri din Guvernul Dăncilă din…

Corina Creţu, avertismente fără precedent pentru doi miniştri din Guvernul Dăncilă din cauza incapacităţii de a face proiecte de infrastructură

Comisarul european, Corina Creţu, a trimis un avertisment dur pentru ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi pentru ministrul Transporturilor, Lucian Şova, în care le spune clar că este „îngrijorată” pentru proasta gestionare a banilor europeni în infrastructură. Scrisoarea, prezentată de PNL şi citată de HotNews.ro, arată că noile proiecte sunt mult întârziate, adică exact ceea ce acuză mediul de afaceri de ani buni.

„Pregătirea şi prezentarea de proiecte noi pentru perioada de programare actuală a fost mult întârziată (….) în acelaşi timp îmi exprim îngrijorarea faţă de nivelul scăzut de maturitate” al proiectelor, arată Corin Creţu.

În scrisoarea datată 25 aprilie, Corina Creţu se arată extrem de îngrijorată cu privire la planificarea şi implementarea proiectelor de infrastructură de transport cofinanţate de Fondul de coeziune şi Fondul european de dezvoltare regională, arată şi Agerpres.

Comisarul European acuză şi erori majore la Autostrada Sibiu – Piteşti, unde atenţionează că începerea licitaţilor înainte de evaluările impactului asupra mediului trebuie să înceteze.

Foto: Gov.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

 1. Nimic nou – stim ca administratia actuala este nula in materie de profesionalism, iar noi suntem de mult resemnati si neputinciosi. Puneti la granite, pe site urile guvernului, presedintiei etc. anunturi mari ca „Avem tara de vanzare”. Poate ne cumpara naibii cineva – poate Coreea de sud etc. – ca noi, de jos si pana sus, suntem si prosti si rai si hoti!

 2. Corina Cretu a fost obligata de fisa postului (si de superiorii ei) sa renunte la a mai ascunde mizeria PSD-ista sub covor.
  Practic, ea a fost nevoita sa spuna adevarul, anume ca actualii decidenti din Romania, adica Guvernul si Parlamentul, sunt varza la proiecte si la atragerea fondurilor europene.
  Ea nici macar nu a oferit un plan de actiune, pt ca asta e de fapt rolul unui comisar european, sa ofere solutii viabile pt oricare stat care, din varii motive, nu reuseste sa absoarba fondurile europene in masura in care aceste fonduri li se cuvin, pe drept.
  Corina Cretu si-a dat dovada obedientei fata de PSD.
  In loc sa ajute , prin consiliere, statele membre UE care nu se descurca in atragerea fondurilor, ea doar trimite „constatari”.
  Pt a constata o stare de fapt, nu e nevoie de un comisar europen pt ca sunt suficienti 15 milioane de romani care „constata” pe propria lor piele ca PSD-ALDE nu au absolut niciun plan si nici macar nu-i intereseaza fondurile europene pt ca inca n-au reusit sa puna la punct metoda prin care pot fura miliarde, fara ca OLAF sa-i prinda.

 3. Stimata doamna comisar european C.Cretu.
  PSD nu are, organic , capacitatea de a absorbi fonduri europene. Acest asa zis partid este ,in realitate ,organizat pe principii care nu au nimic in comun cu competenta cu capacitatea administrativa cu planificarea strategica sau , la modul general, cu orice alta trasatura care sa-l faca apt de guvernare. In 2020 Romania va fi in continuare tot fara autostrazi, tot fara cai ferate, tot cu sate si comune fara apa curenta , fara canalizare , cu WC-uri in curte, fara retele de gaz, intr-un cuvant fara nimic din ce se poate realiza din fonduri europene. Asta e pariul pe care-l fac eu , un anonim de pe Internet , cu dumneavoastra. Pentru simplul motiv ca NU POT. Nu poti sa performezi cu yes-men-ii lui Dragnea ca Dancila, olguta Vasilescu, Carmen Dan, Danut Andrusca, Valentin Popa si altii…Numirile in diverse functii in statul roman sunt facute de Liviu Dragnea, personal ,pe principiul loialitatii fata de propria lui persoana, nicidecum pe principiul competentei profesionale, Dragnea insusi fiind un incompetent notoriu (rog a se vedea performanta lui in administratia jud. Teleorman, statistic unul din cele mai sarace din tara). Pe oamenii astia nu-i intereseaza decat cum sa-si securizeze afacerile si libertatea. Pentru banii europeni trebuie muncit serios iar ei nu stiu, nu pot si nici nu vor.

 4. în foarte scurt timp dl Dragnea o să spună la A3, RTV că doamna Crețu este plătită de Soroș.