G4Media.ro

Corespondenții de război ruși recunosc faptul că forțele rusești au suferit pierderi…

Sursa foto: ANATOLII STEPANOV / AFP

Corespondenții de război ruși recunosc faptul că forțele rusești au suferit pierderi semnificative în Herson: „Eșecuri strategice gigantice”. „Am pierdut 17 așezări”. Armata se află într-o „criză operațională”

Un corespondent de război rus de top a recunoscut marți, la televiziunea de stat, că forțele ruse au suferit pierderi semnificative în urma contraofensivei ucrainene, spunând că „încă învățăm”, relatează CNN.

„În regiunea Herson, am pierdut 17 așezări”, a declarat Alexander Sladkov, aruncând vina pe livrările de arme ale SUA și pe „informațiile colectate prin recunoaștere prin satelit”.

Sladkov este unul dintre mai mulți reporteri ruși care au transmis în ultimele zile pierderile pe care Moscova le suferă în Ucraina.

Corespondentul de război Alexander Kots le-a spus marți urmăritorilor săi de pe Telegram că armata se află în „criză operațională”, în timp ce reporterul din presa de stat Evgeniy Poddubnyy a declarat că „pentru moment va deveni și mai greu”.

Cu toate acestea, Sladkov a încercat să dea o turnură pozitivă situației.

„Acest lucru nu înseamnă că ne-am prăbușit ca un castel de cărți de joc. Aceste greșeli nu sunt eșecuri strategice gigantice. Încă învățăm”, a spus el. „Știu că este greu de auzit în cea de-a opta lună a operațiunii speciale. Dar noi suntem reporteri. Așteptăm întăriri”, a adăugat el, referindu-se la bărbații ruși înrolați în cadrul unei „mobilizări speciale” declarate de președintele Vladimir Putin luna trecută.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Cine sunt rușii ăștia stângiști neomarxiști care spun adevărul?

  2. Repede repede la tatucu putnia sa va dea echipament din alea 1.5mil. For the Horde!

  3. Degeaba ai răcani fără număr dacă nu ai și oameni specializați in instruire. Ucrainenii s-au ocupat cu prioritate de eliminarea „high value targets” la începutul războiului și se vede. Instructorii nu cresc in copaci chit ca Rusia are 144 mil de locuitori. S-au terminat vremurile in care luai sabia/kalasnikov din 70 si te duceai cu un mare „ăăăăăăă” la înaintare. Dar la cim gândesc rusii ei inca se cred in 1940.

  4. de pluă să ne clănțăni fix d-aia, buey scoabă disperată! :)))))

  5. Adica RT, Sputnyk…. alea sunt serioase.
    Voi nu mai aveti nici alifie bai rusnacule, ati trecut pe vaselina.
    2-3 luni si o sa mergeti toti cracanati ca Tatucul, ochii ca la melc si dureri lombare.