G4Media.ro

Coreea de Sud şi Statele Unite au efectuat împreună operațiuni aeriene, în…

sursa foto: South Korean and U.S. Air Force aircraft engage in joint air drills over the Yellow Sea on Feb. 1, 2023 in this photo provided by Seoul's defense ministry. (Yonhap)

Coreea de Sud şi Statele Unite au efectuat împreună operațiuni aeriene, în special cu un bombardier strategic american şi avioane de luptă furtive, ca răspuns la ameninţările din partea Coreei de Nord

Operațiuni aeriene comune ale Coreei de Sud şi Statelor Unite, în special cu un bombardier strategic american şi avioane de luptă furtive, ca răspuns la ameninţările din partea Coreei de Nord, a informat joi agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, relatează Agerpres

Avioanele au survolat Marea Galbenă, situată între Peninsula Coreeană şi China, în primele exerciţii de acest tip din acest an, a precizat agenţia, citând armata sud-coreeană.

Această demonstraţie de forţă survine după ce secretarul american al Apărării Lloyd Austin şi omologul său sud-coreean au anunţat o intensificare a acestor exerciţii şi o cooperare sporită în materie de securitate.

La manevre au participat un bombardier strategic B-1B, avioane de luptă furtive F-22 şi F-35B ale armatei aerului din SUA şi avioane de luptă F-35A ale armatei sud-coreene, potrivit sursei citate.

„Aceste exerciţii aeriene combinate demonstrează voinţa şi capacitatea Statelor Unite de a oferi un mijloc de descurajare extins, puternic şi credibil împotriva ameninţărilor nucleare şi balistice din Coreea de Nord”, a adăugat Yonhap, citând Ministerul Apărării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. kim jongu se tot joaca cu focu pana cand n o sa se mai joace cu nimic…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️…😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎

 2. Avioanele alea «furtive» sunt de fapt invizibile. De unde «furtive»??

  • Furtiv înseamnă făcut sau făcut să fie fără a fi văzut sau remarcat, cu intenția de a evita atenția sau de a ascunde ceva. De asemenea, poate fi folosit pentru a descrie acțiuni sau mișcări încete sau subtile.

  • Probabil e un articol tradus cu „”goagăl””.

 3. Ce avioane sunt alea, mă?

 4. „[…] avioane de luptă furtive”. 😎
  E un lucru extraordinar că v-ați apucat să învățați limba română, dar cred că ați luat-o de sus în jos, ca să nu zic invers 🤣🤣🤣

 5. Demonstreaza capacitatea SUA de a transforma Phenianul intr-un crater.