G4Media.ro

Coreea de Nord susține în continuare că nu are niciun caz de…

Coreea de Nord susține în continuare că nu are niciun caz de infectare cu COVID-19

Coreea de Nord nu are cazuri de infectare cu noul coronavirus, a declarat pentru AFP un important responsabil medical de la Phenian, într-un moment în care unele ţări se îndoiesc de absenţa contaminărilor cu COVID-19 pe acest teritoriu.

Acest stat sărac şi izolat diplomatic, înconjurat de China şi Coreea de Sud, două ţări puternic afectate de coronavirus, şi-a închis toate graniţele de la sfârşitul lunii ianuarie şi a luat măsuri drastice de izolare.

Pak Myong Su, directorul Departamentului anti-epidemie din cadrul Centrului Naţional pentru Combaterea Epidemiilor, a insistat asupra eforturile care au permis obţinerea acestui succes.

„Până în prezent, nimeni nu a fost infectat cu noul coronavirus în ţara noastră”, a precizat marţi Pak.

”Am luat măsuri preventive şi ştiinţifice, cum ar fi inspecţiile şi plasarea în carantină a tuturor persoanelor care intră în ţara noastră, o dezinfectare completă a tuturor mărfurilor, precum şi închiderea frontierelor şi suspendarea legăturilor maritime şi aeriene”, a subliniat el.

Până în prezent, doar câteva ţări din lume – adesea insule izolate sau ţări devastate de război – nu au raportat cazuri de COVID-19.

Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri că pragul de un milion de cazuri confirmate la nivel mondial va fi depăşit în zilele următoare.

China şi Coreea de Sud au fost puternic afectate de pandemia de COVID-19, soldată cu peste 45.000 de decese în întreaga lume.

Potrivit specialiştilor, Coreea de Nord este deosebit de vulnerabilă în faţa acestui virus din cauza unui sistem medical defectuos. Persoanele care au evadat din această ţară au acuzat Phenianul că a ascuns o epidemie.

Luna trecută, comandantul forţelor americane din Coreea de Sud, Robert Abrams, a declarat că este „aproape sigur” că în Coreea de Nord au fost înregistrate cazuri de COVID-19.

Preşedintele american Donald Trump a declarat la rândul său că „se întâmplă ceva” în Coreea de Nord şi a oferit ajutorul ţării sale într-o scrisoare către liderul Kim Jong-un.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cred că LuCovid Orban e foarte invidios pe modelul de comunicare nordcoreean. Şică sa nu iți tragi si freza lu’ Kim.

  2. acuma se vad adevarate dictaturi in lume – de parca nu le-am fi stiut oricum, dar acuma sunt mai usor de numarat. 0 cazuri, mii de morti. mortii defapt mor din dragoste si apreciere pentr unicul partid, pentru unicul conducator.

  3. cica in Korea lu’ Kim, numarul infectatilor de covid oscileaza, cand 1 cand 0, cand 1 cand 0…