G4Media.ro

Coreea de Nord: Capitala, în carantină din cauza unei „boli respiratorii”

Sursa foto: Pxfuel.com

Coreea de Nord: Capitala, în carantină din cauza unei „boli respiratorii”

Coreea de Nord a ordonat o carantină de cinci zile în capitala sa, Phenian, din cauza unei „boli respiratorii”, a anunțat un site de știri sud-coreean, citat de Le Figaro.

Măsura pare a fi prima la nivelul orașului de când țara a declarat victoria asupra Covid-19 în august 2022.

Locuitorii din Phenian au primit ordin să rămână în casele lor de miercuri 25 ianuarie până duminică 29 ianuarie și trebuie să se supună mai multor măsurători de temperatură în fiecare zi, a relatat site-ul specializat NK News, cu sediul la Seul, citând un document guvernamental.

Documentul nu menționează Covid-19, dar spune că răceala comună se numără printre noile boli care se răspândesc în prezent în capitală.

Citând surse din Phenian, NK News a declarat marți (24 ianuarie) că locuitorii din cel mai mare oraș al Coreei de Nord păreau să își facă provizii pentru a se pregăti pentru o posibilă carantină. Nu se știe dacă și alte teritorii sunt afectate de închideri similare, iar presa de stat nu a anunțat nicio măsură nouă.

Peninsula coreeană se confruntă în prezent cu ceea ce meteorologii descriu drept un val de frig siberian, temperaturile din Phenian scăzând până la -22°C.

China, principalul partener comercial și vecin al Coreei de Nord, se confruntă cu un val de infecții după ce a pus capăt politicii sale drastice „zero Covid”.

Coreea de Nord și-a ținut granițele strict închise de la începutul pandemiei, dar permite unele schimburi comerciale cu China. Phenian a anunțat primul său caz de Covid în mai 2022, înainte de a declara victoria asupra bolii trei luni mai târziu.

Organizația Mondială a Sănătății a pus de mult timp la îndoială statisticile Phenianului cu privire la Covid și afirmațiile sale potrivit cărora epidemia este sub control.

Coreea de Nord are unul dintre cele mai proaste sisteme de sănătate din lume, spun experții, cu spitale slab echipate, puține unități de terapie intensivă și niciun tratament pentru Covid-19.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Ca sa vezi si sa nu crezi, n-au ajuns la imunitate colectiva fara Pfizer.

  2. Astia or sa ajunga sa manance pamant