G4Media.ro

Coreea de Nord acuză SUA şi Coreea de Sud că desfăşoară „activităţi…

Sursa foto: Jung Yeon-je / AFP

Coreea de Nord acuză SUA şi Coreea de Sud că desfăşoară „activităţi de spionaj” / Oficial: Trimiterea de baloane spre Nord din Sud cu mesaje ostile regimului nord-coreean este o „provocare periculoasă”

Coreea de Nord a acuzat duminică Washingtonul şi Seulul că desfăşoară operaţiuni de spionaj în apropierea Peninsulei Coreene, avertizând că va lua „măsuri imediate” dacă suveranitatea sa va fi încălcată, conform media de stat, preluată de AFP, transmite Agerpres.

Viceministrul nord-coreean al Apărării, Kim Kang II, a declarat că Washingtonul a desfăşurat zeci de avioane militare „în aer ca parte a activităţii de spionaj împotriva RPDC în perioada 13-24 mai”, conform unui comunicat difuzat de agenţia oficială de ştiri KCNA, folosind acronimul denumirii oficiale a Coreei de Nord.

Aceste activităţi de spionaj, observate în ultimele 12 zile de Phenian, sunt „la un nivel superior stării de război”, se mai arată în comunicat.

„Acest spionaj militar ostil, combinat cu diverse exerciţii militare, a devenit cauza principală a escaladării constante a tensiunilor militare regionale”, a criticat ministrul adjunct.

Phenianul a denunţat, de asemenea, „intruziunea inamicului”, marina sud-coreeană, „dincolo de graniţa noastră maritimă”. Viceministrul nord-coreean a dat asigurări că Phenianul va „lua măsurile necesare”.

El a criticat, de asemenea, trimiterea de baloane spre Nord din Sud cu mesaje ostile regimului nord-coreean, spunând că este o „provocare periculoasă” şi ameninţând cu „represalii”.

Deşi lansarea de mesaje a fost interzisă în Coreea de Sud din 2021, sud-coreenii continuă să trimită baloane cu astfel de materiale în Nord, provocând furia Phenianului, care denunţă această practică.

Relaţiile inter-coreene sunt la cel mai scăzut punct din ultimii ani.

De la începutul anului, Phenianul a etichetat Coreea de Sud drept „principalul inamic”, a închis agenţiile dedicate reunificării şi dialogului inter-coreean şi a ameninţat că va merge la război pentru orice încălcare a teritoriului său „chiar şi cu 0,001 milimetri”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează