G4Media.ro

Copiii din România au înregistrat, în doi ani de pandemie, întârzieri de…

sursa foto: Pixabay

Copiii din România au înregistrat, în doi ani de pandemie, întârzieri de învățare de 4-6 luni, mai mari decât în cazul elevilor din Europa de Vest sau chiar din Republica Moldova – studiu McKinsey / România – întârzieri similare cu cele din Polonia, Ucraina sau mai multe țări africane

Elevii din România au înregistrat, în primii doi ani de la declanșarea pandemiei Covid-19, întârzieri de învățare de 4-6 luni, mai mult decât media pentru Europa și Asia Centrală, potrivit celor mai recente evaluări ale companiei internaționale de consultanță McKinsey cu privire la impactul pandemiei asupra educației la nivel global. România înregistrează, astfel, întârzieri mai mari decât țările din Europa de Vest și chiar decât Republica Moldova, dar similare cu cele din câteva țări central și est-europene, precum Ucraina sau Polonia, sau cu cele din mai multe țări africane.

Analiza McKinsey, publicată în aprilie și bazată pe date colectate până în ianuarie a.c., urmărește să vadă “cum a cauzat pandemia Covid-19 o criză globală în educație” pe parcursul ultimilor doi ani.

Compania estimează că închiderea școlilor și alți factori au produs pierderi și întârzieri de învățare în întreaga lume, dar diferențiat, uneori cu diferențe majore chiar și în cadrul aceleiași regiuni.

Pe o hartă ce însoțește studiul, România este încadrată în rândul țărilor cu 4-6 luni de întârzieri de învățare estimate pentru perioada februarie 2020-ianuarie 2022. La un nivel similar, pe harta McKinsey, se află țări precum Polonia, Ungaria, Ucraina, Kazahstan, dar și numeroase țări din nordul și centrul Africii.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Cui ii pasa? Romanii sunt prosti, puturoși și buni doar de cules sparanghel și căpșuni. Slugile trebuie sa fie proaste… degeaba credeți ca i-a ținut vvoiculescu, arafat și epilatoarea închiși in case?

 2. Dacă zice McKinsey e litera de lege, doar îl consiliază și pe macron în Franța cum sa crească impozitele
  https://www.france24.com/en/france/20220406-mckinsey-affair-prosecutors-probe-french-state-s-use-of-private-consultancy-firms

 3. Gratie masurilor luate de Arafat si CNSU, compus din militari cu iq foarte redus.
  De Citu si Dulap nu mai zic.

 4. Colac peste pupăză, Ministerul Învățământului face „reforma” prin desființarea tezelor și înlocuirea lor cu „teste standardizate” de nivel scăzut, menite să bage sub preș dezastrul din învățământ.
  Că ies din școală copii incapabili să-și câștige pâinea, nu-i pasa nimănui.

 5. Pai nu voiati voi bai sa i mai tineti sechestrati inca cativa ani? Ca ati bagat la propaganda contra copiilor si parintilor, de ati rupt. Voi sunteti vinovati. Cred ca v a lovit amnezia si va prefaceti c nu ati fost parte din dusmani.