G4Media.ro

Der Spiegel: Masca este singura noastră speranță, chiar dacă enervează

Der Spiegel: Masca este singura noastră speranță, chiar dacă enervează

Publicația Der Spiegel dedică un articol întreg în ediția tipărită măștilor de protecție și titrează pe coperta publicației: Masca e singura noastra speranta, chiar daca enerveaza.

Germania a raportat pe 12 august peste 1200 de infectari cu noul coronavirus, cel mai mare bilanț zilnic de la începutul lunii mai.

Elevii s-au întors în bănci, după vacanță de vara, iar cursurile nu arătă deloc așa cum le știau. În cel mai populat land al țării, elevii de la clasa a 5-a în sus trebuie să poarte masca pe toată durata orelor.

În clasele din Renania de Nord-Westfalia, cel mai mare land german, purtarea măștii este obligatorie, pentru toată lumnea, pe toată durata prezenței în interiorul școlii. Singurii exceptați de la această regulă sunt copiii din clasele primare și cei din școlile speciale.

Potrivit worldometers.info, Germania înregistrează peste 222.000 de cazuri și peste 9000 de decese de la începutul pandemiei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Aș zice că săpunul dar fie. De preferat ‘Dove’ dar nu știu cât de antiseptic e. Până la proba contrarie, cel mai bun săpun. ( Aș spăla-o pe Gorghiu cu el…) :X

 2. der spiegel, propaganda socialista germana.

  cine sunt cei care au o obsessue cu masca chirurgicala desi ea nu are nici un fel de protectie covid dovedita? socialistii, globalistii

  • Este dovedit, masca chirurgicală protejează cca 10% persoana care o poartă și poate proteja până la 60% pe cei din jur, dacă persoana care o poartă este bolnavă (acel până la evident depinde de umiditate și alți factori).
   Deci în mare, masca ajută că virusul să nu se răspândească.
   Acum, ca om educat, de ce ai risca să dai boală unui prieten și ăluia să-i moară părinții mai repede, doar fiindcă tu ai o proastă înțelegere a ceea ce înseamnă să faci parte din societate și e mail importantă trufia ta și botul la vedere?

 3. Dacă speranța este masca, am încurcat-o. Mai degrabă, săpunul.
  Este ca și cum ai spune că speranța de vindecare este pansamentul.
  Speranța este un sistem medical care să facă față la orice provocări și oameni sănătoși fizic și mental.
  G4Media este acum doar o trompetă de propagandă, așa că nu trebuie să ne mire că din toată presa germană, care scrie pe multe alte tonuri despre coronavirus și pandemie, au ales doar aceste titluri.

 4. Autosuficientilor și superinteligentilor de comentaci, adunati-va 100, formați lotul 2 pentru studiu si intrati voi fără mască la pacienți infectați cu Covid, din aceia care nu necesită ajutor respirator. Lotul 1 e format din personal medical care respectă regulile și poartă masca de protecție. Trageți voi ulterior concluziile. Sau poate va derulați puțin inteligenta sa va amintiți de adunările cadrelor medicale in Spitalul Suceava din luna martie, fără maști de protecție și de consecințele acelor întruniri. Și spălatul e clar foarte important, dar masca e numărul 1……
  un medic care deocamdată a studiat pe pielea lui.

  • Articolele din tabloide se exclud. Deci nu avem ce comenta decat comentariile medicilor care se sacrifica pe zeci de mii de lei. Mai bine mor decat sa am incredere in medicii romani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.