G4Media.ro

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din județul Vrancea: „Din nefericire, mulți adolescenți…

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din județul Vrancea: „Din nefericire, mulți adolescenți sub 18 ani nu avut acordul părinților pentru a se vaccina, în ciuda dorinței lor”

Coordonatorul campaniei de vaccinare în judeţ, medicul epidemiolog al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea Janina Lazăr, a făcut joi un apel la vaccinare anti-COVID, susţinând că mulţi dintre adolescenţii sub 18 ani nu au avut acordul părinţilor pentru a se imuniza.

„Noi am avut şi anterior un număr mare de tineri care s-au vaccinat sau care au dorit să se vaccineze. Din nefericire, mulţi dintre adolescenţii sub 18 ani nu au avut acordul părinţilor pentru a se vaccina, în ciuda dorinţei lor. Sperăm ca părinţii să analizeze situaţia cu această ocazie şi să aleagă sănătatea copiilor în detrimentul îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat Janina Lazăr.

Potrivit medicului, solicitarea de vaccinare împotriva COVID-19 este în creştere în Vrancea, foarte multe persoane imunizându-se cu prima doză de teama pandemiei, dar şi a restricţiilor.

„Şi în judeţul Vrancea se înregistrează o dorinţă crescută de vaccinare în rândul persoanelor care încă nu s-au imunizat. Din datele analizate pe ultimele zile rezultă că mai mult de o jumătate dintre persoanele care se vaccinează sunt la doza unu. E clar că situaţia pandemică i-a speriat, dar şi restricţiile sau viitoarele restricţii, care vor fi mai dure pentru nevaccinaţi, i-au determinat pe unii să se vaccineze. Din nefericire, este un pic cam târziu pentru unele persoane, dar sperăm că numărul celor care doresc să se imunizeze va creşte şi vom reuşi să oprim transmiterea comunitară a virusului SARS-CoV-2”, a precizat Janina Lazăr.

În ultimele 24 de ore, în Vrancea s-au imunizat aproape 1.200 de persoane, 681 dintre acestea cu prima doză.

De la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, în centrele din judeţ au fost administrate peste 140.000 de doze de vaccin, peste 100.000 dintre acestea cu serul Pfizer BioNTech.

Sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Directorul DSP Vrancea nu vrea sa de vaccineze…ce da mai zicem de parintii copiilor…

 2. Și părinții ăștia care nu vor să își vaccineze odraslele sunt de acord sa se vaccineze adulții . Pai cum așa ? Pai ori e bun vaccinul ori nu e bun ?

  • Vezi-ti ma de sala ta, “sanatosule” si “invulnerabilule”. Nu ai tu treaba cu ce se discuta aici

 3. Talharia si golania nu vor dispare niciodata din Romania.

 4. din nefericire nu e comunism, asa ca nu putem pasa copii acestor incasatori la plic

  • De la comunistii de italieni: „Dal Comitato nazionale di Bioetica arriva un documento vincolante nei casi in cui i genitori non siano d’accordo con i figli sul vaccino anti-Covid: «Deve prevalere la volontà del ragazzo».”
   Si eu am fost cu juniorul la vaccinare si am si intrebat medicul! Juniorul s-a vaccinat iar eu puteam sa nu fiu de accord!

 5. Nu tati,tu bai scursura mafiota nu vrei ca vrancenii sa se vaccineze,nu au nici o vina parintii pt ce vor copiii ticalosule,ai primit ordin de la baronul Oprisan