G4Media.ro

Un controversat membru PMP, Valeriu Lupu, numit secretar de stat în Ministerul…

Un controversat membru PMP, Valeriu Lupu, numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor / Lupu: Nu am avut nicio implicare în tragedia aviatică de care sunt acuzat

Timișoareanul Valeriu Lupu, membru PMP, a fost numit, ieri, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în guvernul condus de liberalul Ludovic Orban. Lupu a avut suportul deputatului Cornel Sămărtinean, transmite pressalert.ro

De altfel, legătura dintre aceștia este una puternică, Sămărtinean, care la vremea respectivă era membru PD-L, aducându-l la Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara după ce a fost numit director, în 2010.

”De numele lui Lupu este legată una dintre cele mai mari tragedii aeriene. Până în 1995, Lupu a fost director al companiei Banat Air. Din cauza sa, la 13 decembrie 1995, 41 de pa­sa­geri şi șapte membri ai echipajului unei curse Banat Air şi-au pierdut viaţa după ce avionul companiei pe care o conducea s-a prăbuşit imediat după decolarea de pe Aeroportul din Ve­ro­na. Lupu a fost dat în judecată de toate rudele celor morţi în accident, după ce autorităţile italiene au concluzionat că de vină a fost chiar Va­le­­riu Lupu, cel care nu a apro­bat plata pentru degivrarea avionului înainte de decolare. Preţul zgârceniei: 50 de morţi pentru o degivrare care costa 500 de euro”, a notat jurnalul.ro.

Drept la replică transmis de Valeriu Lupu:

 • Redăm mai jos poziția PMP Timiș după numirea lui Valeriu Lupu în funcția de secretar de stat la ministeru transporturilor

Subliniem faptul ca la desemnarea dlui. Lupu in aceasta functie, sa avut in vedere:

”Un primul rand profesionalismul acestuia, a carui experienta profesionala nu poate fi pusa la indoiala, intrucat in ultimi 35 ani, a activat in domeniu aeronautic, fiind absolvent al ACADEMIEI MILITARE DE AVIATIE, Sectiunea – Aviatie Civila, Specializarea – Control Trafic Aerian, studii completate cu FACULTATEA DE ELECTROTEHNICA SI TELECOMUNICATII, Specializarea – Inginer Transporturii si Telecomunicatii din cadrul Institutului Politehnic Timisoara; Subsecvent au fost absolvite Cursuri specifice Managmentului SIGURANTEI TRAFICULUI AERIAN, precum si Cursuri specifice Managementului SECURITATII AERONAUTICE;

Ø Faptul ca paleta activitatilor desfasurate de dl. Lupu, in toti acesti ani, a vizat principalele domenii aflate in sarcina Ministerului Transporturilor – Sectiunea Aviatie, respectiv:

1 Managementul Traficului Aerian;

1 Managementul Companiilor Aeriene;

1 Managementul Operatiunilor Aeroportuare;

In acest context, anumite informatii cu caracter defaimator, ce vizeaza un tragic accident din 1995, petrecut pe Aeroportul Verona, nu are nici o relevanta, intrucat:

1) Societatea Banat Air Service, condusa de dl. Valeriu Lupu, a inchiriat un zbor charter ce urma sa fie executat de compania ROMAVIA. Toate responsabilitatile privitoare la desfasurarea zborului respectiv, reveneau companiei ROMAVIA.

2) Dovada acestui fapt, o reprezinta faptul ca concluziile COMISIEI DE ANCHETA din ITALIA, au evidentiat in mod clar, faptul ca nici un moment Banat Air Service sau dl. Lupu Valeriu, nu au avut nici o vina, intrucat nu aveau responsabilitati cu privire la desfasurarea acelui zbor.

Concluzia finala este ca nici compania Banat Air Service si nici dl. LUPU Valeriu personal, nu au avut ca si consecinta responsabilitati juridice sau penale in legatura cu acea catastrofa.

In acest context, consideram ca unele informatii aparute in spatiul public, vizeaza doar defaimarea persoanei dlui Lupu Valeriu si are legatura cu numirea acestuia in calitate de secretar de stat.

Sursa: Pressalert.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Si Elena Udrea nimic ?

  Bonuri de masa si-a luat doamna Savonea ? Dati-ii si pensie speciala, sa cumuleze, ca e asa firava!

 2. Chiar nu putea fi numit altul, sau asta a dat sponsorizarea cea mai mare la PMP si trebuia pus ceva? Cam de rahat numirea si e penibil pentru el ca om ca accepta asa ceva dupa problemele din trecut. Unde e frate rusinea??? Chiar ati uitat toti de ea?

  • Pe o vreme groaznica un reprezentant Tarom a spus ca decizia de a decola sau nu apartine comandantului avionului. L-a „obligat” cineva pe ala de la Verona sa decoleze, desi stia (sau ar fi trebuit sa stie) ca avionul nu e degivrat?
   Una auzita de la un cetatean britanic: la necaz 1. cautati vinovatii, 2 pedepsiti nevinovatii, 3 premiati-i pe cei care n-au avut nici o legatura. Pentru accidentul de la Verona, ca si pentru altele, se aplica si „calomniaza, calomniaza, tot o sa ramâna ceva…”

 3. Băi, nu v-am auzit cînd au fost numite pe la diverse ministere toate gunoaiele pesediste, n-am citit vreun comentariu despre prostălăul de Titea, care avea aceeași legătură cu aviația ca maimuțoiul de Cuc, ăla din serialul Cuc-ul și Pupăza în care pupăza de la TAROM se rîdea de prim-slugoiu (trădător în cele din urmă) lu Bădălău (ăla cu fetele duse de ăia) că știința lui despre aviație este numărarea avioanelor pe cînd părăseau cerul patriei pe la Giurgiu (așa a zis prostănaca aia care nu este departe de Cuc la criteriul imbecilitate)!