G4Media.ro

Conținutul manipulat digital – deepfake poate fi semnalat pe o platformă lansată…

Sursa foto: Dreamstime

Conținutul manipulat digital – deepfake poate fi semnalat pe o platformă lansată de Ministerul Cercetării / Instrumentul este „temporar”, valabil pentru anul electoral 2024

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat o platformă online unde populația poate să raporteze conținut deepfake – conținut audio-video manipulat digital în scopuri malițioase. Potrivit MCID, este vorba despre un „canal de reportare temporar”, ce vizează anume alegerile locale, europene parlamentare, prezidențiale din acest an.

„Soluționarea” cazurilor presupune redirecționarea sesizărilor către administratorii platformelor online de socializare, streaming și motoare de căutare și, „după caz”, către alte instituții. Instrumentul e lansat înainte ca o lege dedicată combaterii fenomenului deepfake să fie adoptată în Parlament.

  • Platforma, intitulată #nofake și găzduită pe site-ul Ministerului, e lansată la o zi după ce un ordin de ministru în acest sens a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ea îndeamnă pe cetățeni să raporteze „conținutul inadecvat” de pe „principalele platforme social media și motoare de căutare – Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Google”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...