G4Media.ro

Consumul unui număr maxim de trei căni de cafea pe zi vă…

Sursa foto: Pexels

Consumul unui număr maxim de trei căni de cafea pe zi vă poate proteja inima, arată un nou studiu

Consumul obișnuit de cafea de 0,5 până la 3 căni de cafea pe zi de către persoane care nu suferă de boli de inimă a fost asociat cu unui risc scăzut de deces cauzat de accident vascular cerebral și infarct, în comparație cu cei care nu consumă cafea, anunță CNN.

Studiul, prezentat vineri la reuniunea anuală a Societății Europene de Cardiologie, a examinat comportamentul consumului de cafea a peste 468.000 de persoane și s-a desfășurat în Marea Britanie.

Cercetările au descoperit totodată faptul că consumul de cantități moderate de cafea poate proteja adulții de diabetul de tip 2, boala Parkinson, boli de ficat, cancer de prostată, Alzheimer, dureri de spate cauzate de munca la birou și altele. Comparativ cu persoanele care nu au consumat cafea, analiza a constatat că riscul de insuficiență cardiacă a scăzut în timp între 5% și 12% pentru fiecare ceașcă de cafea consumată în fiecare zi. Riscul de insuficiență cardiacă a rămas același pentru cei care nu beau cafea și pentru cei care obișnuiesc să consume o ceașcă pe zi, dar când oamenii au băut două sau mai multe cești de cafea neagră pe zi, riscul a scăzut cu aproximativ 30%, a constatat analiza. „Asocierea dintre cofeină și reducerea riscului de insuficiență cardiacă a fost surprinzătoare”, a declarat unul dintre autori, Dr. David Kao, director medical al Centrului Colorado pentru Medicină Personalizată de la Universitatea din Colorado. „Cafeaua și cofeina sunt adesea considerate de către populația generală ca fiind „rele” pentru inimă, deoarece oamenii le asociază cu palpitații, hipertensiune arterială, etc.”, A spus Kao.

Multe studii despre cafea se fac doar pe consumul de cafea neagră. Cu toate acestea, adăugarea produselor lactate, a zaharurilor, a aromelor sau a cremelor fără lapte poate adăuga o mulțime de calorii, zahăr și grăsimi, ceea ce ar putea anula beneficiile sănătoase ale inimii cafelei, susțin doctorii.

Sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cafeaua rulz!

  2. Și fond sonor de la Eric Clapton, vaccinat.
    https://youtu.be/dNt4NIQ7FTA