G4Media.ro

Constanța, în topul sumelor pentru beculețele de Crăciun alocate de marile orașe/…

sursa foto: Facebook / Primăria Brașov

Constanța, în topul sumelor pentru beculețele de Crăciun alocate de marile orașe/ Timișoara și Brașov, la polul opus/ Cât vor cheltui alte orașe

Municipiul Constanța cheltuie în acest an aproape 3 milioane de lei pentru beculețele de Crăciun, cea mai mare sumă dintre cele pe care marile municipii din România, consultate de Info Sud-Est, le-au alocat. La polul opus se află Brașov, cu un buget de sub 500 de mii de lei, de șase ori mai mic decât Constanța. În analiză nu au fost incluse cheltuielile primarilor din București.

În timpul administrației PSD, când era candidat la primărie, Vergil Chițac (PNL) critica dur sumele alocate pentru beculețe, similare cu cea pe care și actualul primar liberal a alocat-o în al doilea an de mandat.

Constanța conduce detașat acest clasament, bugetul estimat pentru anul 2022 pentru achiziționarea luminițelor ridicându-se la aproape 3 milioane de lei. De notat este că această sumă, deși cea mai mare din țară, este cu aproximativ 2 milioane de lei mai mică față de cea cheltuită anul trecut.

În topul marilor municipii, Constanța este urmată de Galați, cu un buget de peste un milion și jumătate de lei și Cluj, care a alocat luminițelor festive puțin peste un milion de lei. Cel mai puțin cheltuie pentru luminițe Timișoara și Brașov, ambele orașe alocând bugete de aproximativ 500 de mii de lei.

 

Între ele se află primăria Târgu-Mureș, cu un buget de aprox. 630 de mii de lei, primăria Tulcea cu aprox. 600 de mii de lei și primăria Sibiu cu aproximativ 640 de mii de lei.

Info Sud-Est a centralizat și datele din ultimii cinci ani, inclusiv 2022, referitor la cheltuielile pentru ornamentele de Crăciun făcute de cele mai mari orașe din România:În ceea ce privește economia de energie în contextul crizei energetice, majoritatea primăriilor au implementat măsuri precum înlocuirea becurilor luminoase care folosesc vapori de sodiu cu becuri cu tehnologie LED, mai eficiente din punct de vedere energetic, și reducerea intensității iluminării stradale la anumite intervale de timp.

Pe lângă aceste măsuri, Primăria Sibiu a optat și pentru instalarea de becuri ecologice în sediul primăriei și a altor servicii publice. De asemenea, primăria a lansat în 2020 un program de eficientizare a clădirilor publice din oraș, patru unități de învățământ fiind deja îmbunătățite prin instalarea de panouri fotovoltaice, pompe aer-apă, ventiloconvectoare și sisteme digitale de management a utilităților, se arată în răspunsul transmis de Primăria Sibiu pentru ISE.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. In pregătirea beculetelor de Crăciun, la Constanta se schimba bordurile in aproape tot orașul. Daca vremea tine cu noi, vor planta probabil și panseluțele.
    Asta din ciclul tara arde și primăria se piaptănă.

  2. Ce noroc pe capul constantenilor, ce contează că e orașul cu cel mai mare preț la gicacalorie, că orașul arată că Mariopol. Important e să avem circ.

  3. Primarii PSD si PNL sunt din familiii traditionale si da din banii lor beculete la cetateni de Inviere si Craciun!

  4. La Constanta e jale! Nu e apa calda de pe 15 august( verificati comentariile oamenilor de pe siturile ziarelor locale), de caldura nici vorba … si nicio o presa nu scrie, preia nimic ..numai mizerii peste tot! Jale! Jale la Constanta! Ne-a tinut toata vara in festivaluri, de Craciun beculete si noi nu avem apa calda si caldura in case! Nu avem nicun sprijin, ajutor in sensul asta, noi oamenii de rand! Peste tot mizerie si mizerii!Numai pun pretul gkaloriei de 450 lei!!!! Presa din Romania!

  5. Pai da PSDPNL=circ

  6. Vă dați seama câte locuințe/burse/ajutoare pentru oamenii și elevii nevoiași s-ar putea plăti din banii alocați pentru luminițe, afișe și fluturași electorali mincinoși, panseluțe, borduri și alte sporuri pentru aleși (de care chiar nu au nevoie)?

  7. Luați cu lămâie sărakilor…beculețele nu-s pentru voi, sunt pentru cei care trăiesc pe spatele vostru.

  8. Deci dupa mintea ta de postac progresiatii sunt cu moa gerila 🤣