G4Media.ro

Consiliul Național al Elevilor: Liber peste tot, dar ținem școlile închise! /…

Consiliul Național al Elevilor: Liber peste tot, dar ținem școlile închise! / Solicităm de urgență publicarea unor noi  reglementări de ordin sanitar, dacă autorităților le pasă cu adevărat de educație

Consiliul Național al Elevilor solicită Guvernului, pe care îl acuză de incoerență, adoptarea unor noi reglementări de ordin sanitar pentru a limita răspândire virusului. ”Principiul <<școlile se închid ultimele>> este dat uitării de către guvernanți, care par să evite, cu orice preț, un set de măsuri benefice într-un context pandemic~, se arată într-un comunicat transmis redacției G4Media.ro

Redăm comunicatul integral

”Prin publicarea Hotărârii de Guvern nr. 1130/2021 în Monitorul Oficial, în care se reglementează mai multe măsuri restrictive pentru perioada stării de alertă, autoritățile au omis să cuprindă ceea ce oficialii au declarat săptămâna trecută, respectiv activitatea centrelor comerciale și a altor activități cu risc ridicat de răspândire a COVID-19.

În contextul în care Ministerul Educației a decis suspendarea cursurilor pentru două săptămâni sub motivarea limitării infectărilor în școală, Consiliul Național al Elevilor  consideră inacceptabilă situația în care Guvernul României este, în continuare, incoerent în declarații și în măsuri, fără niciun fel de viziune clară și asumată cu care să meargă până la capăt.

Astfel, activitatea didactică a fost suspendată pe o perioadă de două săptămâni, în timp ce alte măsuri menite să reducă efectele pandemiei se lasă așteptate – așadar, principiul „școlile se închid ultimele” este dat uitării de către guvernanți, care par să evite, cu orice preț, un set de măsuri benefice într-un context pandemic și care par să aibă alte interese decât cele ale sănătății publice.

În acest sens, solicităm de urgență modificarea hotărârii de guvern, în sensul în care aceasta să reglementeze o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor în siguranță este cu adevărat o  prioritate, nu doar o lozincă populistă.

„Educația din România mai primește o lovitură – închidem școlile, dar lăsăm orice  altă activitate deschisă! Ziua și gafa la Guvernul României, acolo unde se pare că educația nu este o activitate esențială, având în vedere că principiul închiderii școlilor ca ultimă măsură de restricție pare să fi fost uitat! Solicităm de urgență publicarea unor noi  reglementări de ordin sanitar, dacă autorităților le pasă cu adevărat de educație!”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Chiar și-așa.

 2. Care consiliu național al elevilor? S-a format un grup de tupeisti în București care se dau reprezentanți nationali. Stie cineva cum au fost aleși la nivel național?

 3. Ciudat acest consiliu, cei care sunt la scoala nici nu stiu de existenta acestui consiliu. S-au autodeclarat consiliu?

 4. Elevii se infecteaza in mijloacele de transport in comun si ajunsi la scoala, isi infecteaza colegii vulnerabili.
  Asa ca nu mai vorbiti ca sa nu tăceți, dragi elevi.
  Puneti mana pe carte si recapitulati ce ati invatat pana acum.

  • Deșteptul lui frână, ia la rând cuvintele și caută-le în DEX dacă nu le înțelegi. Tu nici nu ai citit articolul și îți dai cu presupusul.

 5. Lovim in viitorul tarii care la inceput se zicea si este si adevarat fac forme mai usoare. La alte activitati este voie ( after school, sport ) .Logica lui Arafat. Ministrul Campeanu nu poate tine piept la aberatiile lui Arafat.

  • Mai degraba aberatiile lui Câmpeanu nu sunt compatibile cu nimic normal spus de un cadru medical.

 6. poate ca le ar deschide daca ar incepe si elevii sa stea cu măștile pe fata asa cum e normal, la mine in liceu nu prea vezi asa ceva din pacate