G4Media.ro

Consiliul Judeţean Timiş va construi un heliport cu 180 de mii de…

Sursa foto: Airbus Helicopters

Consiliul Judeţean Timiş va construi un heliport cu 180 de mii de lei / Aici va putea să aterizeze și cel mai mare elicopter aflat în dotarea Forțelor Aeriene ale Armatei Române

Consiliul Judeţean Timiş va avea un heliport, până la sfârşitul anului, pe un teren al Aerodromului Cioca, anunță Agenția de presă Rador.

Heliportul va putea primi cel mai mare elicopter aflat în dotarea Forţelor Aeriene ale Armatei Române. De asemenea, pe heliport vor putea ateriza şi elicopterele americane, achiziţionate recent de Ministerul Apărării Naţionale, care vor sprijini operaţiunile de salvare de tip Medevac, respectiv SMURD, spune Viorel Coifan, consilier personal al preşedintelui CJ Timiş.

“Azi s-a semnat contractul între cei care au câştigat licitaţia şi Direcţia de prestări servicii din subordinea CJ Timiş. Este vorba despre construcţia platformei pentru heliport (21x21m) dimensionată pentru a primi cel mai mare elicopter din dotarea Forţelor Aeriene ale Armatei Române, dar şi elicopterele americane achiziţionate recent de Ministerul Apărării Naţionale. Aceasta înseamnă un mare ajutor pentru operaţiunile de salvare de tip Medevac, respectiv SMURD”, a precizat Viorel Coifan.

Pe 4 octombrie va avea loc predarea de amplasament către constructor, va urma amenajarea de şantier şi, potrivit contractului, în luna decembrie va fi gata lucrarea. Valoarea investiţiei este de 180.000 de lei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...