G4Media.ro

Consilierii locali PNL şi USR-PLUS nu vor participa la ședința pentru depunerea…

Consilierii locali PNL şi USR-PLUS nu vor participa la ședința pentru depunerea jurământului de către primarul ales al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu

Consilierii PNL şi USR-PLUS în Consiliul Local (CL) Craiova nu vor participa la şedinţa de îndată de vineri, 13 noiembrie, convocată de primarul în funcţie, Mihail Genoiu (PSD), pentru depunerea jurământului de către primarul ales al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu (PSD).

Şedinţa a fost convocată la scurt timp după ce 11 consilieri locali de la PNL-USR-PLUS și-au manifestat intenția de a convoca ei o şedinţă extraordinare pentru data de 16 noiembrie. Mai precis, reprezentanții PNL şi USR-PLUS i-au cerut primarului Mihail Genoiu să participe, conform legii, la o şedinţa extraordinară în 16 noiembrie, în sediul Consiliului Local Craiova, şi să-şi exercite mandatul până în momentul în care primarul ales, Lia Olguța Vasilescu va depune jurământul. În replică, consilierii PNL și USR PLUS au primit răspuns că solicitarea lor „este nelegală, în dispreţ cu dispoziţiile Codului administrativ, cu un scop exclusiv populist şi cu nesocotirea rolului consilierilor locali”, relatează Agerpres.

Reprezentanții PLN și USR PLUS consideră că organizarea unei ședințe de îndată e un semn că „primarul în funcție nesocotește voinţa exprimată şi recunoscută consilierilor de a convoca o şedinţă extraordinară”.

Consilierii locali PNL şi USR-PLUS au anunţat, miercuri, că au decis că convoace o şedinţă extraordinară a Consiliului Local pentru luni, 16 noiembrie, care să aibă pe ordinea de zi şi depunerea jurământului de către primarul ales Lia Olguţa Vasilescu.

Aceştia au precizat, într-un comunicat de presă, că au făcut acest demers, întrucât „a trecut o lună şi jumătate de la alegerile locale”, iar până acum nu a fost convocată nicio şedinţă a Consiliului Local Craiova.

„A trecut o lună şi jumătate de la alegerile locale, consilierii au depus jurământul, supleanţii au fost şi ei validaţi de judecătorie, ca urmare Craiova are un Consiliu Local legal constituit, însă primarul PSD nu a convocat încă o şedinţă de consiliu. Suntem cu toţii într-o perioadă încărcată şi dificilă în care este esenţială funcţionarea Consiliului Local şi, înţelegând votul şi dorinţa cetăţenilor, începerea activităţii nu mai poate fi amânată. Consilierii locali USR-PLUS şi PNL, reprezentând majoritatea consilierilor locali ai Municipiului Craiova, convoacă o şedinţă extraordinară a Consiliului Local pentru 16 noiembrie 2020, ora 10,00, cu o ordine de zi care acoperă punctele necesare pentru a porni munca în noul Consiliu Local”, se preciza în comunicatul remis de consilierii PNL şi USR-PLUS.

La câteva ore şi Primăria Craiova a trimis, miercuri, o informare de presă prin care a anunţat convocarea de către primarul în funcţie, Mihail Genoiu, „a unei şedinţe de îndată a Consiliului Local Municipal Craiova pentru data de vineri, 13.11.2020, ora 10,00, pentru depunerea jurământului primarului ales al Municipiului Craiova şi al consilierilor locali supleanţi, validaţi de către Judecătoria Craiova.

„Convocarea şedinţei Consiliului Local nu se putea face înainte de rămânerea definitivă a încheierii de validare a mandatelor consilierilor local supleanţi de către Judecătoria Craiova”, a precizat Primăria Craiova.

Primarul ales al Craiovei, Olguţa Vasilescu, nu a putut depune jurământul până acum, întrucât validarea mandatului său a fost contestată în instanţă de craioveanul Petru Becheru, pe motiv că „majoritatea absolută a craiovenilor nu o vor primar, în condiţiile în care peste 65% din voturile valabil exprimate au fost în favoarea altor candidaţi”.

Tribunalul Dolj a respins, pe 4 noiembrie, apelul lui Petru Becheru prin care acesta a contestat validarea mandatului de primar al Olguţei Vasilescu, în contradictoriu cu Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Craiova. Tribunalul Dolj a considerat apelul ca fiind neîntemeiat, iar decizia este definitivă. Curtea de Apel Craiova a respins, marţi, 10 noiembrie, cererea lui Petru Becheru privind strămutarea dosarului în care acesta a contestat validarea mandatului de primar al Craiovei obţinut de Olguţa Vasilescu în urma alegerilor din 27 septembrie 2020, dosar care s-a judecat la Tribunalul Dolj. Decizia instanţei este definitivă.

Sursa Foto: Olguta Vasilescu/Congres-psd-2020

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Olga peremista se instapaneste. Alaturi consortul si clanurile familiilor.
  Craiova este micul Phenian.

 2. Mare pagubă n ciuperci

  • Exact. De aia nu mai poate Olguta. Pe de alta parte, cei de la Brașov au participat la depunerea jurământului de catre mincinosul de primar?

 3. PNL şi USR PLUS, nealiindu-se la Craiova în alegerile locale, au suferit o înfrângere din care se pot trage multe învăţăminte. Urmează, poate, situaţia în care PNL chiar face guvern cu PMP şi UDMR, deci şi cu Ponta, ceea ce ar surâde şi unor intelectuali de epocă Băsescu.

  • Mi se pare ca sunt destul de aliniați acum în consiliul local. Ceea ce e normal, daca un personaj grotesc ca primarul ales nu-i unește atunci ce?

  • Mai calm când scrii, citeste ce ai scris înainte sa trimiti. Daca vrei sa te ia cineva în serios…
   Ai însirat PNL, PMP si UDMR. Unde zici ca-i Ponta?

 4. Toate povestile astea de aliante fortate si uneori chiar impotriva firii s-ar termina odata cu introducerea votului in doua tururi. Atunci oamenii nu ar mai fi obligati sa dea un vot util in primul tur ci ar da un vot cinstit pentru personalitatea care considera ei ca ii reprezinta.

  Da de reuseste noul parlament sa indrepte acest neajuns al legii electorale dupa alegerile din iarna.

 5. Ce e aia sedinta de indata? Daca exista asa ceva, asta e. Daca nu, sa nu tina cont de ea. Eu cred ca pesedea, penelea si userea sunt aceeasi mizerie si ca o sa ne dam seama curand de asta.

 6. Nu e o problema pentru tata Vulguta. Invita prietenii interlopi ce o sustin la greu.

 7. „Mars an tramvai”

 8. Orice s-ar spune politica româneacă e sterilă, fără ouă.

 9. Ce se-ntampla? Craiova nu poate ramane in urma tuturor. tanti O, doamna cu limbaj deocheat si deseori golanesc , desi parleste frantuzeste si nemteste cu o lejeritate demna de o edila debila. iertare, dupa un bourbon, double oaked, dintr-o rezerva oarecare, devin mai dur in scris cu astfel de doamne ambitioase, chiar daca au fost alese. altfel vor trebui toti in acel Consiliu sa gaseasca solutii pentru un oras respirabil, curat, civilizat, prosper!! e tot ceea ce doresc acestui pras, nene Iancule!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.